Gnosis en gnostiek, het boek van Bram Moerland

Opstanding

    door Akky, 04/02/2012 10:30. #42386. 1 reacties, laatste

Geachte Bram Moerland,
Zonet heb ik Schatgraven in Nag Hammadi uitgelezen. Het boeide me zo dat ik vannacht niet eens heb geslapen. Wat een mooie stijl en wat een heldere uitleg van de gnosis en de ware betekenis van de woorden van Jezus.
Had ik maar eerder geweten dat de wraakzuchtige God van het oude testament, Jahweh, niet dezelfde God is, waar Jezus over sprak! Dat is voor mij een openbaring, want daar heb ik als kind en jong-volwassene mee geworsteld. Ik was vooral bang voor de uitverkiezing en het laatste oordeel, waarbij de niet-echt-gelovigen door de mand zouden vallen en rechtstreeks in de hel zouden belanden. En ik kón het niet geloven: de maagdelijke geboorte, de opstanding en de hemelvaart.
Later – ik ben nu 69 jaar – hebben mijn man en ik ons uit laten schrijven en hoewel we daar onze familie mee krenkten - we kwamen allebei uit een Gereformeerd nest en mijn schoonvader was dominee – voelde dat als een bevrijding.
Helaas is mijn man zeven jaar geleden gestorven. Ik mis hem nog elke dag, maar voel me ook nog diep met hem verbonden. Van hem heb ik geleerd dat ik niet bang voor de dood hoef te zijn. Hij is in een droom aan mij verschenen, uit het graf opgestaan en zei: ‘’Zie je nu wel dat de dood niet bestaat, hier ben ik, ik lééf.” Wonderlijk hè?
Door uw boek – en ik ga zeker uw andere boeken kopen en lezen – ben ik tot begrip en herkenning gekomen. Nu zal ik proberen de weg naar binnen te vinden om de goddelijke vonk in mijn ziel te ervaren.
Hartelijk dank voor dit prachtige geschenk en met liefdevolle groeten.Dag Akky,
Ik ben blij met wat je me laat weten over het lezen van mijn boek Schatgraven in Nag Hammadi. Het is heerlijk om te vernemen dat het werk dat ik gestopt heb in het schrijven van dat boek zo betekenisvol is gebleken voor jou.
En wat heerlijk voor jou dat je man nog voor je leeft.
Hartelijk dank.


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.