Gnosis en gnostiek, het boek van Bram Moerland

Schatgraven in Nag Hamedi

    door Hans, 10/06/2012 22:12. #42702. 13 reacties, laatste

De eerste lezing die ik in Oss van Bram hoorde zal ik nooit vergeten: de voor mij totaal nieuwe uitleg van de parabel van het verloren schaap heeft mij diep emotioneel geraakt, tot tranen toe. Heel mijn leven stond in een nieuw licht dat klopte met alles wat ik voelde en voorheen helemaal niet klopte met wat ouders en de kerkelijke traditie mij hadden geleerd. Het boek schatgraven in Nag Hamedi heb ik verslonden, vooral de tweede helft maar half begrepen. Ik raakte het boek kwijt op een zakenreis en kocht meteen een nieuw exemplaar en heb het boek nogmaals gelezen en bestudeerd tijdens een zelf gekozen afzondering van een dag of vijf. Daardoor kreeg ik het concept te pakken. De aantekeningen die ik toen maakte zijn nu elf jaar oud en ben er nog steeds blij mee. Het is een hele weg te gaan, maar ik ben in ieder geval op weg. Dank Bram omdat je mijn leven hebt veranderd en ik door jouw lezingen en boeken ook mijn ontspoorde en getraumatiseerde religiositeit een nieuwe spirituele inhoud heb kunnen geven.
Overigens had ik ook het boek over de katharen gelezen en je laatste werk: schatgraven in Thomas. Een geweldig boek.


Dank je wel Hans. Ik ben blij met je reactie. Het is heel fijn te weten dat ik met mijn boeken iets heb kunnen betekenen voor mijn medemensen. Dat maakt dat ik mijn leven en werk als zinvol kan ervaren. Je reactie doet me goed.
Ik heb jou kennelijk bevestigd in jouw bestaan, en nu, op jouw beurt, bevestig je mij.


Het boek 'schatgraven in Nag Hammadi' is nergens meer te koop. Is het nog op een andere manier te verkrijgen?

met lieve groet


Het boek 'Schatgraven in Nag Hammadi' zal 15 mei opnieuw verschijnen, maar dan onder een andere titel, namelijk 'Gnosis en Gnostiek, De Bevrijding van de Liefde'. Het is wel een gewijzigde herdruk. Er is veel aan herschreven, en er zijn nieuwe hoofdstukken toegevoegd.
De nieuwe uitgever is Ankh-Hermes.
Datzelfde geldt voor mijn boek over de katharen en over het Thomas evangelie.
De gegevens vind je
hierDat is allemaal heel fijn nieuws Bram.

De nieuwe vormgeving is bijzonder raak mag ik wel zeggen.

Het ziet er nu uit als een aanlokkelijke trilogie.

En hoewel ik in het bezit ben van je drie oorspronkelijke boeken, oefent deze nieuwe trilogie een magnetische kracht op mij uit.

Zeer veel geluk gewenst met deze prijzenswaardige prestatie.

Met vriendelijke groet Harry


Dank je wel, Harry.


Geachte heer Moerland,

Ook ik ben een groot bewonderaar van uw boeken. En zie uit naar de datum van 15 mei, waarop zij als nieuw verschijnen.

Graag zou ik een gesigneerd exemplaar van u ontvangen.

Houdt u tzt ergens in den lande een signeersessie?
Of wat zijn daartoe de mogelijkheden?

Met vriendelijke groet,
Joost


Als die boeken er zijn (nog 30 nachtjes slapen) komt er een signeermogelijkheid bij Broese in Utrecht. En daarna nog bij andere boekhandels.


Dank je wel Bram, ik heb ze alle drie besteld en wacht 15 mei af!

met lieve groet


Geachte heer Moerland,

Van harte gefeliciteerd met het verschijnen vandaag van de nieuwe uitgave van 'Gnosis en Gnostiek, De Bevrijding van de Liefde'.

Een feestelijke dag gewenst!

Met vriendelijke groet,
Joost


Dag Joost, bedankt voor je felicitatie. Je bent er snel bij. Ik heb de drie spiksplinternieuwe uitgaven van mijn boeken zelf zojuist ontvangen. Ik ben er erg blij mee.
Ze kunnen nu besteld worden bij elke boekhandel. Bij bol.com pas vanaf de 20ste....Fantastisch Bram!

Nogmaals veel geluk gewenst hiermee.


Ik krijg vaak de vraag: als ik de vorige boeken reeds bezit, is het dan waard deze herdrukken aan te schaffen?

Het nieuwe boek 'De Katharen' kent weinig verschil met 'Katharen en de val van Montsegur' en biedt dus weinig feitelijk nieuws. De historische betekenis van de katharen in de geschiedenis is wat duidelijker beschreven. Overige verschillen zijn voornamelijk redactioneel.

Het nieuwe boek 'Gnosis en Gnostiek' is een grotendeels herschreven nieuwe versie van 'Schatgraven in Nag Hammadi'. In de eerste hoofdstukken zijn veel aanvullingen aangebracht en halverwege begint een geheel nieuwe tekst, met de meest recente inzichten. Dat zou een goede reden kunnen zijn om deze herziene herdruk aan te schaffen, ook als je 'Schatgraven in Nag Hammadi' reeds in bezit hebt of al gelezen hebt.

Het nieuwe boek 'Het evangelie van Thomas' heeft een geheel nieuwe inleiding, en bij sommige logions is de toelichting herschreven. Maar bezitters van 'Schatgraven in Thomas' zullen veel bekends tegenkomen, zoals het voorwoord van Annemiek Schrijver. De inzichten in de betekenis van de logions zijn niet wezenlijk anders. Wel heeft de betekenis van het Thomas evangelie voor het vroege christendom veel meer aandacht gekregen.


Dank je Harry, voor je gelukwens.


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.