De Herberg

Verleidelijke zaterdag

    door Linda xxx, 19/01/2008 16:44. #22051. 3 reacties, laatste

Ik zat per ongeluk bij vrijdag te posten, had nog niet door dat vandaag de Herberg nog niet geopend was. Nou, dan doe ik het maar. Om ook weer te vertrekken, want ik ben bezig, maar kom hier af en toe om het hoekje kijken.

Heb even geen inspirerende gedachten om met jullie te delen. Zal ik een spreuk uit mijn boekje halen of een kaart trekken?

HMMMM effe kijken....

He gatsie, spooky...

Ik sla mijn spreukenboekje open op:

"Vrijheid is jezelf zijn en je (ge)weten volgen."

Heb ik een keer zelf geschreven.

En ik pakte een kaart en de uitleg begint met:

"Luister naar uw geweten"

De kaart gaat over het gevaar van overdaad, verslaving en zelfdestructief gedrag.

OK wat zegt mijn geweten me? Dat ik rustig aan moet doen, want ik voel een neiging om me te laten meeslepen. Blijf dicht bij jezelf, dan heb je daar een betere weerstand tegen.

Groetjes,
Linda


Wat zal ik eens gaan doen. Ok ik begin gewoon ergens mee en maak me vandaag maar niet druk om wat ik allemaal af wil hebben. Ik moet het per slot van rekening rustig aan doen. Heb je ook weleens zo'n gevoel dat je op de verkeerde plek bent? Mijn geweten zegt dat ik op de juiste plek ben. Dat ik zelf actie moet ondernemen om mijn koningkrijk op aarde te creeren. Wat mij tegenhoud is iets in mij dat zich liever passief laat meeslepen in plaats van zelf de verantwoordelijkheid nemen.

Zo die zit. Ook niet echt iets wat je graag over jezelf zegt. Komt er al typend uitgerold. Wel interessant dat ik steeds tegen een bepaalde weerstand aanloop als iets anders is opgelost.

Ik trek een kaart om me te helpen en ik trek de kaart die inhoudt dat ik me aan de afspraak moet houden. Ok niet zeiken maar doen.

Ik heb nog steeds geen zin iets te doen hihi.


Ik ben een beetje te hard voor mezelf en te veeleisend. Ik heb weer fut gekregen. Doei!


Allereerst mijn excuses als ik onzin uitkraam, ik probeer anderen die op deze site staan te begrijpen. Zie dit niet als bemoeizucht, maar als nieuwsgierigheid om iets te leren.
Wat is er verkeerd aan "jezelf passief laten meeslepen"? Ik zou denken, laat jezelf meenemen door de levensstroom i.p.v. te zwemmen en geniet.
In jouw woorden lees ik dat je gevoel je zegt op de juiste plaats te zijn en vervolgens dicteert je hoofd iets anders. Waarom winnen je gedachten van je gevoel?


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.