De Herberg

donderdag

    door josephine, 03/07/2008 13:46. #25550. 3 reacties, laatste

De afgelopen 3 dagen voelde ik me sterk, alsof dingen op hun plaats beginnen te vallen sinds ik in oktober besloot weer eens de reis naar naar binnen te willen maken.
Ik raakte in een storm verzeild, en vaak was er nergens land te bekennen.Gelukkig wist ik inmiddels dat ook de meest heftige stormen ooit weer gaan liggen, maar toch als je er middenin zit , zit je er ook in.

Er kwam zoveel oude pijn, littekens die eigenlijk nog gapende wonden bleken, en ik heb geschreeuwd, voor het eerst, van die pijn.Dat was rauw, en eenzaam, maar ik wist dat het goed was.kon steeds blijven voelen waar ik het voor deed.

En als het me soms te zwaar werd, dan durfde ik de ander te vragen mij te dragen.Dat had ik nog nooit gedaan,uit angst weer nee te horen.De mensen om me heen bleken cadeautjes,wilden er voor me zijn en ik kon het toelaten...

Maar vandaag weet ik even niet waar die kracht is.Vandaag geen storm, maar grijze stapelwolken in mijn hoofd.Alsog ik even moe ben van krachtig zijn.Dat herinnert me eraan dat ik ook niet meer áltijd krachtig hoef te zijn.Ik heb het al overleefd, ik mag nu weer Josephine zijn, met goede en slechte dagen.Of slecht?,nee dagen waarop ik onder de grijze wolken duik.

En toen realiseerde ik me dat ik hier in deze herberg ook nog plek had om deze dag te delen.....


Voor als er grijze wolken zijn Josephine zijn er hier in de herberg van die zachte donzen dekbedjes...of gewoon languit in het stro liggen met een muziekje of een verhaaltje dat voorgelezen wordt...
Een plek om te delen of zomaar even binnen te wippen...


Fijn hè Josephine om je gevoelens hier te delen en Nij je zo hartelijk uitnodigt de grijze wolkjes maar even te ondergaan, liggend in het stro of op/onder een donzen dekbedje.


.........Sorry, ik drukte te snel op plaatsen......
Wilde nog graag mijn waardering uitspreken voor de manier waarop je jezelf toestaat dat ook die grijze wolkjes er even mogen zijn.
Wellicht kan je dit nu ook, juist door de ervaring dat je je gedragen weet. Mooi.


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.