De Herberg

Contrasten........

    door Carla, 18/08/2008 10:37. #26236. 2 reacties, laatste

Ja, een middagje in Amsterdam kan er zo maar een worden met grote contrasten.
Zoekend naar een terrasje met wat minder toeristen, liepen we richting de Nieuwmarkt. Wat heet.......minder toeristen!! Het werd druk, drukker, vermoedelijk het drukste stukje Amsterdam vandaag. Hartjesdagen, nooit van gehoord. Het heeft een andere oorsprong maar nu kunnen alle travestieten zich laten bewonderen. Een geweldig schouwspel. Wat een sfeertje.
En dan..........sta je op een feestende Zeedijk zo maar voor de grootste in traditionele stijl gebouwde Boeddhistische Tempel, die de deuren open heeft staan. Geweldig. Wat een sereen sfeertje en terwijl buiten het feest verder gaat voelt het zo goed om een wierookje te mogen branden en even stil te worden.
De tempeldeuren waren open. Bij veel kerken zijn ze op zondagmiddag gesloten. Maar niet die van Onze Lieve Heer op Solder. Een schuilkerk in originele staat uit de zeventiende eeuw. Al die mensen die in die tijd, stiekem het trapje naar boven gingen, misschien wel met bonkend hart, gingen door mij heen. Wat een bijzonder plekje.
Het feest gaat onverdroten voort. Jammer dat ik nog net zag dat er een in de boeien werd geslagen door een undercover.
Een middag met contrasten.

Wens een ieder een fijne dag en vooral................geniet in vrijheid van alles wat je doet.Ja Carla, ontloop de drukte en je komt binnen in de stilte van je hart.
Hartjesdag, ook nooit van gehoord, maar voor jou wás het een hartjesdag, zo te lezen!
Iedereen een fijne dag vandaag,
soms in de drukte, soms in de stilte!

Namasté


en zo werd een dagje Amsterdam een uitnodiging om miden in de drukte van het even af en toe de stilte te zoeken en ervaren.

Mooi!


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.