De Herberg

Peerloos Dualisties

    door Nevek, 29/09/2009 22:01. #37153. 5 reacties, laatste

Onlangs kreeg ik een foldertje in de bus dat het voor de moderne mens anno 2009 niet meer kan te lezen bij het licht van een ouderwets peertje. Voor het luttele bedrag van 7 eurries per lamp zou ik mijn hele huis kunnen klaarmaken voor de toekomst. Op verjaardagen en partijen zou ik daarmee voortaan verschoont zijn van meewarige blikken en mee kunnen praten als volwaardig ecobewust mens. Met een kladblok in de hand het huis door peertjes tellen. Tsjonge wat een licht in mijn huis geen wonder dat ik zo geraakt wordt door die boodschap van licht in het Forum. Ik denk als je mijn huis met Google earth opzoekt dat je een grote witte vlek ziet. Vooral als ik slaap want dan ben ik helemaal in het nu. Ik vroeg mij af als ik nou lang genoeg hier op het forum rondhang zou ik dan helemaal Peerloos kunnen worden. En zelf mijn huis verlichten!? Via een stelsel van spiegels zou ik het licht in het huis kunnen verdelen en tegelijk een oogje in het zeil houden voor rondhangend gespuis. Een dubbelfunctie mijn twee naturen zijn dan helemaal 1. Ik hoef er alleen maar te zijn.

Helaas. Ruw werd ik door mijn analytische broer uit de droom gehaald. "Die calculatie die ze je voorhouden daar klopt geen bal van. Wat ze namelijk zeggen is dat de moderne peer ook wel spaarlamp genoemd. Minder energie verbruikt en ook minder warmte produceert. Wat ze je er niet bijvertellen en ook niet meenemen in de vergelijking is dat je de niet geproduceerde warmte dus nu met je cv ketel bij moet warmen. Dit kost de meeste energie. Netto scheelt het dus geen bal. Ja behalve bij de phillips fabrieken die weer kunnen draaien en de kassa en de aandeeltjes kunnen ook warm lopen op deze illusie.

Misschien dan toch maar mijn huis zelf verlichten? Een peerloos systeem ik vind het geen gekke gedachte.Ja Nevek, ook op straat zal je wat licht nodig hebben.

Dus er komt nog eens een tijd dat het leven geen zin meer heeft, zonder Toyota Prius.


Ja, precies Harry de Toyota Prius dan liever een Hummer. Die schijnt door zijn levensduur minder schadelijk te zijn voor het milieu.

De partij voor de dieren die naar buiten komt met de wetenschappelijk onderbouwde stelling dat 1 miljoen auto's minder op de weg. Qua CO2 uitstoot gelijk staat aan iedereen 1 dag per week minder vlees eten.

Dus je woonwerkrit = gelijk aan 1 karbonade. Of zo iets.

Maar ik hoor wat je zegt het zou maar zo kunnen dat ook ik binnenkort op straat sta.
Wanneer mijn directie of 1 van mijn 'zussen' mij een steek in de rug toedienen.

Alleen maar omdat ik me zorgen maakte en vond dat ik moest benoemen hoe het ervoor stond. Opdat we het verdriet en de pijn als bedrijf konden loslaten en verder gaan naar een toekomst. Maar blijkbaar vinden mensen die pijn fijn en schept dat een vertouwd gevoel. Als jij daar uitstapt kan dat voor anderen zeer bedreigend zijn. Vooral als ze je eerst als een makke hond hebben gekend.

Maar ja ondernemen is een straatfeest dus dat komt wel weer goed.


Harry wat bracht jou op de woordkeus Prius op straat en het leven geen zin meer heeft?

Is er wellicht iets anders dat je mij wilt duidelijk maken?Nee hoor Nevek. Geen dubbele bodems bij mij.Wanneer ik iemand iets wil duidelijk maken doe ik dat op een manier die niet voor misverstanden vatbaar is.

De woordkeus was gewoon bedoeld als grap.

Op geen enkele manier heb ik er bij stil gestaan dat het iets te maken zou kunnen hebben met jouw persoonlijke situatie....En uiteraard Nevek, wens ik je toe dat de dingen goed voor je gaan zodat je niet onnodig een straatfeest hoeft te vieren.


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.