De Herberg

L.P.G.

    door Harry, 19/08/2010 14:49. #38132. 6 reacties, laatste


L.P.G.? Dit is toch een forum over mensen
en niet over autoreparaties?

Mijn auto op gas viel uit. Wat nou weer!
Gelukkig vlak voor de deur en niet ergens ver weg in een nachtelijke regenbui.

Zoeken zoeken zoeken.Wat bleek? De installatie wordt geregeld door een centrale computer onder de motorkap.Alles op stroom werkt met een plus en een min pool.De massa aansluiting was gecorrodeerd.Een schuurpapiertje deed wonderen!.Terugplaatsten..starten..
hik hik..vroemmm!

Dus, schoot mij al werkende te binnen,wanneer één van onze polen is geblokkeerd dan functioneren wij niet.

Onze energie moet vrijelijk in de aarde kunnen stromen en weer terug. Anders doen we het niet.


En als wij het niet doen......zou daar dan ook een ' schuurpapiertje ' voor bestaan, zodat wij weer ' hik, hik, vroemmm, verder kunnen?

Of geeft het beeld welke je hier schetst, Harry, aan hoe simpel het óók kan zijn?


Slijpen aan de ruwe steen noemen ze werken aan jezelf bij de vrijmetselaars.


Harry, los van de grappige vergelijking met een pruttelende auto, vind ik wel dat je daarmee een serieus en belangrijk punt aanroert.
Spirituele fantasieën die niet meer zijn dan een droom over een perfecte wereld waar alleen nog maar liefde zou zijn, lijken mij vaak vooral de functie te hebben om een vlucht uit de werkelijkheid te rechtvaardigen. Ik heb dat ondergebracht in de stapstenen voor spirituele groei, en dan met name in de zelfbeginselen 1 en 3.De aarde en de mens, vind ik,zouden in een gezonde wisselwerking met elkaar moeten staan.En met mens bedoel ik eigenlijk het (hogere en lagere)bewustzijn ervan.De ervaringen die we opdoen dragen bij aan de aarde.De ervaringen die de aarde op doet dragen bij aan ons.

Zo ben ik ook maar een gematigd voorstander van allerlei "NU" en "mindfullness" concepten die naar mijn idee het doel hebben om even tot rust en op adem te komen en in die zin natuurlijk volstrekt legitiem zijn maar aan de andere kant dienen om allerlei geestelijk ongemak te verzachten.

Echter het kan geen kwaad,ook al draagt een individu als regel maar een klein steentje bij,om te streven naar een betere wereld.

Een perfecte wereld is volgens mij helemaal niet leuk.Wanneer alles in evenwicht is en er is niets meer te doen dan ga je daar toch ernstig van geeuwen?


Harry, ik deel je opvatting over een 'perfecte' wereld. Wat fijn dat niet alles perfect is, dat geeft juist mogelijkheden tot verbetering en ontwikkeling.


Hallo Harry,

Wederom geniet ik van jou bijdragen, heb je wel eens overwogen om columnist te worden? Ik zou je zeker dagelijks lezen :-)

Bedankt in ieder geval voor jou bijdrage, gedachten en overwegingen.


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.