De Herberg

Tool's Laterale Fibonacci

    door Harry, 25/08/2010 10:49. #38243. 27 reacties, laatste


Goedemorgen..

Wij willen een vraagstuk oplossen en gaan vervolgens oplossingsgericht denken.

Wanneer we de oplossing niet vinden beginnen we opnieuw.

Tool begint niet opnieuw maar gaat door waar het was gebleven.Door het laterale denken ontstaan steeds nieuwe creatie's.

011235813214465etcetcusw..

www.youtube.com/watch?v=wS7CZIJVxFY

Willen jullie nog koffie ? of zijn jullie al wakker?Ai, ai, ai...
Ben ik nou scheel geworden, dacht ik na het bekijken van deze muziek. Ik zie ineens alles dubbel. Of teveel gedronken?
Ik zal het nog eens afspelen.
Aaah... ik begrijp het al. "Thinking and analysing separates the mind from the body."
Geef mij maar vlug een kop koffie.
Nee, eentje maar, geen twee.


En voor mij graag een paar aspirines!

Wist niet eens wat lateraal denken was.

Voorbeeld: "Bedenk eens hoe de wereld er uit ziet als koeien konden autorijden".....

Help eens Harry, welk inzicht zou hierdoor kunnen ontstaan???

Doe eerst maar koffie!


Hoezo, maar één? Ik gaf je echt twee asperientjes.


Kastelein, komt vast door het filmpje en vooral door die muziek.
Of............toch teveel gedronken?
Je ziet echt dubbel hè!

Waar lees je één?Ok..Ok..

Cappucino ?

Air van Bach


Doe mij dan maar de supersnaren van Bach.


Oh.....prachtig Harry. Dank je wel.

Als dít het gevolg is van lateraal denken, dan geef ik me er graag aan over. ;-)

Werkelijk betoverend mooi.


Dat is muziek om je ogen bij dicht te doen. En toen was alles weer helder en eenvoudig. Wat muziek toch kan doen...

Maar ik zie nog steeds twee keer Ok in je bericht Harry.
Heb jij daar ook soms last van? Van dat dubbele?


Help, ik heb een psychiater nodig, o nee dat is als je dit ervaart zonder hulpmiddelen en je verteld wordt dat je de weg kwijt bent.

Het effect wat dit mij teweeg brengt, hoofdpijn in een specifiek gebied, dit is de zelfde hoofdpijn die ik ervaar als ik een intensief gesprek met iemand gehad heb.
Wanneer dit plaatsvindt helpt bij mij om met mp3 speler(gewone geluidsinstallatie werkt niet of ik zou het ook met de koptelefoon kunnen doen) naar muziek te luisteren. De hoofdpijn neemt dan redelijk snel weer af en ook de gedachten over het gesprek en die ander en kom dan weer in mijn 'zijn'.

Dacht eigenlijk dat het een soort zwakke plek bij mij was, maar misschien is dit ook wel een soort uit je dak gaan en in een groter veld waarnemingen doen, misschien zijn die gesprekken ook te relateren tot de Fibonacci reeks.


Ik sta in de wei, te grazen. Zie de koeien in hun 'heilige koeien' voorbij razen. Loeiendhard!!!!!

Ik neem nog maar eens een hap van het heerlijke groene gras en bedenk me:
"Hoe zou de wereld eruit ziet als mensen konden autorijden".

;-)


Kastelein, wat betreft het dubbel zien van je ik kan hier een conclusie trekken die misschien onjuist of onvolledig is(dit naar aanleiding van wat eerdere berichtgevingen hier in de herberg), maar misschien is het verstandig om of eens bij de opticien of huisarts langs te gaan. Misschien kunnen zij de oorzaak achterhalen en oplossing aanreiken.

Lijkt me namelijk knap lastig als je aan het eind van de dag niet meer weet wat je allemaal uitgeserveerd hebt of dat je denkt nog een voorraad te hebben en nee moet verkopen.


't Probleem is niet zozeer dat m'n voorraad op zou kunnen zijn, want twee maal niks is ook niks, maar die dubbele rekeningen...
Wordt niet altijd gewaardeerd kan ik je verzekeren.


Wat schrijf je dan allemaal niet op die rekeningen,het kunnen dan niet de kosten zijn, want niks is volgens mij zonder getal, of schrijf je er op dat is niet niks. Niet niks kan namelijk heel groot zijn.Koeien kunnen gewoon autorijden hoor.Ik heb haar laatst nog helpen zoeken naar haar autosleutels...Tjonge tijd bezig geweest.Achteraf zaten ze gewoon onder in haar tas.

Ik zeg waar heb je dat geleerd dan dat autorijden? Op het cow-educational-institute natuurlijk! Zei ze. Twas daar best gezellig! O ja? Hoe dat zo? Nou het zijn over het algemeen stieren die daar les geven.Ze maken er en gezellige beestenbende van.Rijden die stieren zelf ook auto dan ? Nee nee stieren niet. Dat gaat niet.Hoezo niet dan? Nou kijk wij worden tijdens het rijden gemolken dat gaat bij stieren niet hé. Oww op die fiets!
Maar hoe gaat dat dan? Nou kijk de auto heeft twee tanks. Eén voor de boer en één voor de brandstof.De ene helft van de uiers gaat naar de tank voor de boer en de andere helft naar de tank voor de brandstof .Brandstof, koeiemelk? Ja ja een chemisch proces zet de melk om in brandbare stof voor de motor. Tjee hoe werkt dat dan? Nou met behulp van koeievlaai natuurlijk! Het zit allemaal hier onder mijn stoel kijk maar!En allemaal gesubsidieerd! Allemaal gesubsidieerd?
Tja het kost niet zoveel zo..hoewel we moeten wel een beetje luchtverfrisser belasting betalen want dat airwick spul is zo snel op hé.
Tjee zeg..Wel goed voor werkgelegenheid die koeienautoindustrie.!

Jazeker dus ik zou de koe met de gouden hoorns maar niet slachten...

Tjee


Goh! Was jij die behulpvaardige persoon die mij geholpen heeft met het terug vinden van mijn autosleutels.
Tja ....... dat was een beetje dom van mij hè?

Was ook zo met mijn gedachten ergens anders, mijn melkproductie gaat wat achteruit. Tja dat heb je als je wat ouder wordt. Daar integen wordt mijn vlaaienproductie alleen maar meer. Nog even en mijn 'heilige koe' raakt uit onbalance. Het hele chemische proces raakt daardoor verstoord.

Mijn gouden hoorns lijken een beetje dof te worden.
Maarrrrr nu heb ik vernomen in het bulletin van het 'cow-educational-institute' dat hiervoor een oplossing is gevonden!
Linksdraaiende yoghurt!!!!!!!!

Alleen men heeft nog geen oplossing voor het afwijken naar links ...... mogelijk dat dit opgelost kan worden door ook gebruik te gaan maken van rechtsdraaiende yoghurt. Maar dat is mogelijk te lateraal gedacht van mij.

;-)
Ik sprak laatst iemand uit de redactie van dat bulletin.Er wordt over gedacht om een
koeienautoparcours aan te leggen waarop
alleen rechtsaf wordt gereden.Er is nog wel een technisch probleem omdat de TOM-TOM, die de koeien nou eenmaal nodig hebben,softwarematig moet worden aangepast.De electronica trekt het dan niet.Het schijnt dat de vrouwelijke stem die richting geeft, dan een beetje schor wordt van de vele correctiesZe schijnen regelmatig in rook op te gaan dan.


Tjeetje! Heb jij contacten de koeien van de redactie? Boehoeoeoeoeoe!

Mogelijk dat de Tom-Tom vervangen kan worden door een Truus-Truus? Wie weet past die vrouwelijke stem daar beter bij.
Tom-Tom wil natuurlijk liever een mannelijke stem vandaar misschien die schorre stem.

Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat koeien meerdere dingen tegelijk kunnen in vergelijk met stieren. Dus verandering van sekse is een mogelijkheid.
Dus Tom-Tom vervangen door Truus-Truus.
Zou je dit door kunnen spelen naar de redactie?
Zomaar een idee wat in mij op kwam terwijl ik sta te herkauwen in mijn groene, natte wei.

Boehoeoeoeoeoe ......Ja dat zal ik doen..Trouwens je hebt ook stieren die helemaal niets kunnen.Er is er eentje die ik heel goed ken.( nou ja stier? ahum)


Niets kunnen is ook een vak .....
overigens .....
heb vanmorgen samen met mijn maatje een ritje gemaakt.
Of dat nu wel zo'n goed idee was.
Over niets kunnen gesproken, kijk zelf maar ....

www.youtube.com/watchv=iTmzLpV4zpU&feature=related

:-)


Over al die koeien ik geloof toch niet dat het laterale denken en zijn nu zulke grote voordelen biedt, en dan dacht ik dat ik niet zo'n beste autorijder ben.

Die vliegende koeien zijn misschien wel iets heel bijzonders maar komen er ook nog anders soortige ideeën uit die laterale sfeer?


Het linkje werkt bij mij niet Trudl


Voor de mensen die minder geluidsgevoelig maar meer beeldgevoelig zijn het volgende werkt ook. Ongeveer 10 minuten naar een afbeelding van de Mona Lisa kijken, liefst natuurlijk het origineel, maar zo heb ik begrepen het is wat lastig in het Louvre.

Meer lateraal.

Tijdens een van mijn laterale (vind deze term heel mooi) periodes kwam de volgende gedachtegang tot mij.
Papa di menta, weet niet of het werkelijk Latijn of Italiaans is maar het de betekenis is ongeveer Vader/ de Paus is de weg kwijt.
Niet dat hij niet meer weet welke mis hij moet lezen of welke jurk hij aanheeft, nee dat hij de mis(verkeerd) leest en een jurk aanheeft( man in vrouwe kleren). Dit de weg kwijt zijn sloeg niet zo zeer op de paus als individu maar ook op een hele grote groep geestelijken die de weg onderwijzen, maar zijn kwijtgeraakt.

Nu zijn er ook mensen die meer met het aardse en de materie bezig zijn, maar zij weten niet waar zij die weg kunnen vinden of zoeken. De kerk van de paus is niet zoals veel mensen denken de st Pieter, de rots waar de kerk op gebouwd is, maar de kerk van Jan de Lateranen (volluit Aartsbasiliek van de Allerheiligste Verlosser)en als titel heeft Hoofd en Moeder van alle kerken van de stad en van de wereld.

Wie Jan de Lateranen was weet ik niet, ik weet alleen dat het een Nederlander was of dat Familie Nederlandse/ Friese achtergrond heeft, maar deze Jan zou ongetwijfeld ook aan het Lateranen gegaan zijn want ja die naam moet ergens anders vandaan komen.

Hoe kunnen we dan de weg vinden of hervinden en waar leidt deze weg dan naar toe.Deze weg heet de via Agrippa en gaat zo'n beetje van het paleis Van Jan de Lateraren naar Napels.
Deze weg van het niet kunnen bevatten of begrijpen is nog grotendeels intact, sommige stukken asfalt, sommige stukken met kinderkopjes of welke andere naam die keien hebben.

Het is de bedoeling dat we van Rome tot Napels deze weg kruipend, dus op handen en knieën afleggen, ja doet zeer maar een bedevaart over de weg die je niet kan begrijpen, moet je voelen en ervaren.

De weg is eindeloos, soms een stuk voorwaarts maar net zo makkelijk een stuk terug of geheel opnieuw beginnen.
Het einddoel is Napels, en je weet het als je Napels ziet dan sterf je.
Over deze legendarische spreuk bestaan diverse uitleggingen, het dorpje of stadje mourir bestaat wel maar dat ligt niet in de buurt van Napels maar aan de Oostenrijkse grens. Een ander verhaal is dat in vroeger tijden de meeste mensen Italië binnen gingen en verlieten via de haven van Napels.

Napels ligt onder de voet van de Vesuvius en ipv Marmer en Travertin is hier als bouwmateriaal, voornamelijk basalt en tufsteen gebruikt, niet mooi en sierlijk wit nee somber en zwaar zwart.
In Napels kon je vervolgens een morare kopen, een vierkant stuk pizza en daarbij kreeg of kocht je dan ogenzalf en de zegen/ zalving van de Priester, die had je nodig als je verder Italië in ging.
Dan kon je namelijk beter tegen de schittering van het verblinde wit en de gigantische pracht aan beeldhouwwerken waar je ogen aan blootgesteld zouden worden.

Na de doodsheid van Napels, kon je dan vervolgens met een gerust hart sterven en de Hemel binnen gaan.

Waar ben ik aan het Lateranen en waar gebruik ik kennis die ik bezit of te achterhalen is, weet ik niet want bij Lateraren loopt het een moeiteloos in het andere over, maar ik vind deze uiteenzetting van hoe ik heb lopen te Lateraren wel aanschouwelijk wat het met je doet en hoe je gedachten met je aan de haal kunnen gaan


Als bij toeval.....
vanavond een geweldige film gezien die aansluit bij de bijdrage van Harry.

The imaginarium of doctor Parnassus.
Een echte out of the box film.

:-)


#38288

ff goo(ch)glen Harry ....

:-)


Misschien ook een boek wat wel bijzonder is: de dochter van de circusdirecteur van Jostein Gaarder en Harry Potter blijft ook wel bijzonder vind ik.


Tjees Linda wat een verhaal joh..

Ik vraag me alleen af hoe in godsnaam de nazaten van de Romeinse familie de Laterani ,uit de eerste eeuw na christus, op een geven moment in Friesland terecht zijn gekomen.Misschien hielden ze erg van
Skutjesielen.

..En die vierkante pizza was de ook zwart?
of hadden ze die op tijd uit de oven gehaald?


Ja Trudy ik heb even gegoocheld.Dat lijkt me idd een gave film..


Harry ik weet het niet ik begreep dat het Nederlanders /Friezen waren die ingeburgerd waren of zo.
Het punt is alle informatie loopt door elkaar, ik weet dus niet wat 'echte' kennis, interpretatie of kennis uit een andere sfeer is. Het verhaal gaat ook verder, wat ik hier in pak weg tien minuten hebt neergeschreven duurde toen zo'n dag of drie.

Je kan je niet op andere dingen concentreren, werkelijk je gedachten gaan met aan de haal, en op zo'n moment kan je het ook niet goed helder krijgen, maar je beseft wel dat het niet alleen onzin is en probeert de boodschap te achterhalen.

Wat betreft die morare hij was heerlijk (Napels staat bekend om de beste pizza's), maar Napels was onze eindbestemming van die reis en ik had toen wel als gedachte, nou het zou ongetwijfeld mooie dingen hebben, maar mijn eerste indruk is dat het een vieze sombere stad is.
Ik had toen diverse verhalen gehoord waar de uitdrukking eerst Napels zien dan sterven, uitgelegd werd maar niet van die morare en oogzalf die kwam dus op een later tijdstip toen iemand mij vroeg hoe het sterven was.

het lateralen zoals in de vorige posting beschreven, was meer een ervaren en beleven, het ware niet zomaar kant en klare gedachten.
Het was een soort dialoog waar het gaande weg ontstond, en die via agrippa moest ik in mijn geest werkelijk afleggen, maar die ogenzalf had ik niet gekregen en ook die zalving niet.
was zeker nog niet mijn tijd.


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.