De Herberg

pompoenentijd

    door Nij, 17/09/2010 10:01. #38653. 22 reacties, laatste

We lopen tegen de herfst aan, de zomerkleuren zijn reeds herfstkleuren geworden, pompoenen liggen overal te kust en te kleur. Voor de liefhebbers heb ik een lekker receptje:

1 pompoen schillen met kaasschaaf
ontdoen van pitten en zachte gedeelte.
1 ui 1 wortel 1 theelepeltje sambal met wat boter fruiten
Water toevoegen met de gesneden pompoen
Maggiblokjes naar smaak toervoegen
1 scheutje ketjap, basilicum, oregano, marjolein, zout en peper
1 sinaasappel uitpersen, sap en vruchtvlees toevoegen
Als het klaar is pureren met staafmixer of blender
Eventueel gehaktballetjes toevoegen en wat crème fraiche

Eet smakelijk, erg lekker


Ha, ik zocht nog een kok. Is dit een sollicitatie? Dan ben je aangenomen.
Mmm...



Ja ja Sambal..heeel veel sambal! Oelek ?



Hé joh je gaat toch niet dat lekkere recept van die mevrouw gelijk verkloten met sambal ?


Ha Nij,

Lekker! Ik ben dol op pompoenen...alsof je de zon van de hele zomer in je buik voelt gloeien! Als ik het goed lees krijg je dan dus een soort puree, geen soep toch?
Jaren geleden heb ik eens een gedichtje gemaakt geinspireerd door pompoenen:

De kleur van pompoenen is om te zoenen!

Laat de herfst rood zijn
Laat de winter dood zijn
En lente het nieuw begin!


Hallo Nij,

Ik ga 'm meteen uitprinten, lijkt me heerlijk op 'n stormachtige herfstdag.

Bedankt voor 't recept.

:-)


#38654

Ha Kastelein, vandaag wil ik wel kok zijn, pompoen genoeg voor een grote pan soep.
Als jij dan voor een lekker borreltje voor erbij zorgt en dan laat ik de soep over aan de zelfbediening. Ok?



#38657

Marieke wat een mooi kleurrijk seizoenen gedicht!
Thnx



Ha, het recept wordt nog beter: pompoensoep met borrel.


Harry2 laat die Harry nou met zijn sambal oelek! :-)

#38658
Vandaag kun je hier in de herberg je er al te goed aan doen Trudy!


#38661

:-)


#38662

In dat geval Nij bedien ik me graag!

:-)


Heb nog nooit pompoen gegeten maar ben wel benieuwd hoe 't smaakt. De staafmixer ben ik kwijt.(misschien meegegeven aan één van m'n kids?)
Gelukkig heeft m'n buuf er nog eentje:)


Thanks Nij! Dit recept ga ik zeker maken!


Krijg trek! Is de soep al klaar Nij? Lijkt me overheerlijk. Wel graag met die speciale balletjes. :-))

Ik had ook nog niet eerder pompoen gegeten. Totdat mijn jongste zoon, een ware keukenprins, vorig jaar een pompoendagje organiseerde. Met Pompoen brood, pompoenborrelhapjes, pompoensoep, pompoenpuree en jawel......pompoenijs.
Ik voelde me onderhand een pompoen. :-))
Maar.......het alles was overheerlijk.





Wauw.......in 9000 jaar v. Chr. hadden ze al pompoenen.


heerlijk pompoensoep, bij mij groeien ze in de tuin en je kan het vlees ook goed invriezen zo heb je de hele winter een voorraadje

alleen ik schil ze nooit ,maar ze zijn dan ook vers van de pers

jouw recept NIJ ga ik zeker proberen ben dol op brobeersels en op SAMBAL

groet MARIAH


Carla ik heb een prachtige oranje pompoen gekocht. Jammer om er soep van te maken, maja ik begin er toch maar zo aan.

Een pompoendag, wat leuk, die knoop ik in mijn oren!
En ook Mariah haar tip om pompoen in te vriezen
Thnx!

Als de soep klaar is, zet ik hem op tafel en dan tast iedereen maar toe die binnenloopt.


Soep en pompoenbrood en de soepkommen staan op tafel.
Laat het jullie smaken!



Ja lekker! (ahum) Pompoensoep!


Joh! Ben ik nog op tijd?

:-)


Vast wel Trudy. Je mag anders mijn portie wel hebben. Ben net helemaal voldaan thuis van een ( uitgebreide ) receptie. Dus...........heb jij nog trek, geniet ervan!


Dank je Carla ..... wat aardig van jou, het smaakte me goed.
Welterusten.

:-)


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.