De Herberg

Boeken

    door Linda, 18/09/2010 12:25. #38691. 13 reacties, laatste

Voor mijn vakantie, gaf Ober tips voor twee boeken, het ene boek is helaas steeds uitgeleend bij de bib( Oorspronkelijke geest), maar ik heb als vervanging maar het geheim van de oorspronkelijke geest gelezen, misschien niet het zelfde maar voor zover ik kan beoordelen wel met dezelfde strekking.
Het andere boek de tralies van de taal was wel aanwezig.

Beide boeken gaven informatie die ik voor een groot deel al had maar toch ook wat aanvullingen. Voor wie ook van dit soort aanvullingen houdt is het boek: Ontdek je bestemming door de kracht van woorden door Kevin Hall een aanrader.


Bedankt Linda voor je boekadvies. Hoop dat jij er van genoten hebt.

Ondanks dat ik nog een stapeltje, nog te lezen, heb liggen ( vind dit een geweldige luxe ) heb ik mij van de week Vaslav van Arthur Japin kado gedaan.

Voorlopig ff genoeg dus. :-)Dat is toevallig Carla, ook ik heb het boek van Arthur Japin "Vaslav" klaar liggen om te gaan lezen.
Ook een kadootje voor mijzelf.

:-)


Ja, da's zeker toetjevanvalg ;-) zeg.

Morgen wordt het miezerig dus.......ga ik erin beginnen. Heerlijk vooruitzicht.

Met boek, een reep chokolade én een sigaretje, opgekruld op de bank.......wie doet me wat!

Wens jou ook veel leesplezier.


Waar gaat dat boek over? Ik had toen de overgave gelezen en vond ik zeer intrigerend.


Linda, ik denk dat ik je het beste aan kan raden zelf even naar de site van Arthur Japin te gaan. Daar vind je meer info en ook een aardig filmpje waarop de schrijver zelf er iets over verteld.
Kijk maar of het je wat lijkt.


Nou ja, zeg!! Weet je welk boek ik vanmiddag heb gekocht?? Vaslav van Arthur Japin!!


Tjeetje Marieke! Bestaat toeval?

Zelf ben ik er nog niet aan begonnen maar misschien een leuk idee om er later met z'n 3-en nog eens op terug te komen?

Ik wens jou en Carla in ieder geval veel leerplezier en .... mezelf natuurlijk ook.

:-)Ja Linda, woorden boeien mij ook.Geschreven woorden,gesproken woorden en ongesproken woorden (gedachten dus).Het is een mooi communicatiemiddel.Communicatie is minimaal tweezijdig.Dat wil zeggen dat een woord ook een ontvanger moet hebben.De wil en inspanning om te ontvangen is er niet altijd.Mensen worden overspoeld met woorden en informatie.

Het kost tijd en moeite om een dik boek te lezen,een ingewikkelde tekst te analyseren of hierogliefen te ontcijferen.Bij een dikke woordenbrij denken mensen al snel "ach laat maar".

Woorden kunnen echter ook tot de verbeelding spreken.Dat wil zeggen een mens maakt van een aangereikt woord een beeld,een schepping.

Hoe mooi is de film wel niet die zich in je hoofd afspeelt bij het lezen van een boeiend boek?

Het meerdere van het mindere of de kunst van weglaten, wordt toegepast wanneer we een woord isoleren en daar speciaal betekenis en aandacht aangeven.

De ontvanger wordt eerst het woord bewust.Daarna zakt het in het onderbewustzijn en het doet daar iets.Het is gebaat bij korte impressies.Het maakt daarvan een schepping.

Later komt die schepping onbewust weer terug in bijvoorbeeld een andere houding.

Wees er opmerkzaam op wat het met je doet wanneer ik een paar woorden voor je isoleer.De geisoleerde woorden schrijf ik hieronder voor je op.


" Jij bent "Harry,
"wij zijn"Got the Message ?


Ja en nee Harry, het Goddelijke in mij moest erom lachen, je kent je les al aardig goed. Echter als Linda zegt dat zij anders is in waarneming, verwerking en reageren, reageert het Goddelijke in haar niet zoals bij de meeste mensen met 'jij bent' maar met 'ik ben'.
Harry toen ik hier in het begin op de site kwam werd mij verweten dat mijn taalgebruik niet juist was, ik gebruikte je en jij als onpersoonlijke bepalingen en om het algemeen te houden, maar anderen voelden zich persoonlijk aangesproken.
Ik kon niet begrijpen waarin dat verschil nou zat en vroeg om uitleg, maar de verklaring kon niet gegeven worden.
Van huis uit mocht ik niet steeds met ik beginnen, ik zou distichon zijn en had dan ook veel moeite om het bij ik en volgens mij te houden. Wat bleek juist omdat ik ander taalgebruik moest aannemen, werd het Godsaspect Linda aangesproken.

Nu weet ik ook dat het bij niet als enige zo is, maar ook bij andere forumleden die vaak niet begrepen worden.
Het heeft denk ik te maken met welke hersenhelft meer actief is, helaas lijdt dit bij beiden zijden tot onbegrip en onvermogen.


Hoi Trudy, #38712......zeker een leuk idee.

Er is overigens gisteren niets van mijn plannen om te beginnen terecht gekomen.

Hoeft ook niet. Komt nog wel. Alles heeft zijn tijd.

Maar wat in het vat zit......;-))

Gr.


Hoi Trudy en Carla, #38712......
Ja, leuk! Als ik het goed begrijp lig ik nu op kop? Nog niet zo ver, zo'n 70 bladzijden, maar ik zit er al wel helemaal in! Het is mooi! Als je het nu over een film in je hoofd hebt.... Ik zie de landschappen, de omgeving en het milieu helemaal voor me...Mijn eigen film.


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.