De Herberg

De Canadees and the Dutch old ladies

    door Marieke, 24/09/2010 10:27. #38836. 7 reacties, laatste

Gisteren fietste ik in een heerlijk zonnetje naar huis. Ik pakte het fietspontje waar ik in gesprek kwam met een zeer kwieke gepensioneerde Canadese meneer die al een maand in Nederland had gefietst. Vandaag zou hij verder reizen naar Dubai. Na ons ponttochtje begon de klim omhoog de stuwwal op. Werkelijk een vreselijk vermoeiende klim, een van de redenen waarom ik mijzelf deze zomer heb getrakteerd op een elektrische fiets (nee, geen motortje, maar een fiets met trapondersteuning die werkt op een batterij). Ik geniet er enorm van en maak weer heerlijke fietstochten. De Canadees was (uiteraard! Zo snel ben ik niet...) al een eind voor mij uit en zwoegde zichzelf de bult op. Ik zet mijn trapondersteuning wat hoger en heel gemakkelijk haal ik hem in en groet hem vriendelijk. Hij kijkt mij heel ongelukkig aan en vraagt: " How do you do this? What's your secret?" Ik leg hem uit dat dit een e-bike is en daar is de battery, enzovoort. Hij was superverbaasd, kende het hele fenomeen elektrische fiets niet en sprak: "So, that's the trick!! I was very amazed, all those old Dutch ladies..." Het bleek dat hij de hele maand zich had afgevraagd hoe die Hollandse dames toch zo fit en vitaal konden blijven dat ze hem allemaal passeerden op steile bulten....


Dag Marieke

Ja ook ik heb gisteren nog genoten van het mooie weer en mijn spartamet gepakt.

Even een bezoek aan mijn zus gebracht in de betuwe en moest daarbij ook met de pont

Als een 16 jarige kros ik dan over de weg en zie de mensen kijken omdat ik nou ook niet bepaald een saaie outfit aan heb , uit de verte zie je me al aankomen .

Maar dan, aan de overkant gekomen lukt het me echt niet de steile berg omhoog en start het motortje en roets daar ga ik dan alle fietsers voorbij en ondertussen kan ik gewoon mee trappen want om fit te blijven moet je toch nog wel wat doen

Het leuke is als je met de fiets gaat in plaats van met de auto, je onder weg altijd wel mensen tegen kom waar je even een praatje mee maakt
Ik geniet er altijd van

MariahDag Mariah,
Dan hebben we gisteren dezelfde route gefietst neem ik aan. Grappig!!Ik woon in Oosterbeek en dan neem ik soms het pontje bij Driel. Ik hoop dat het blijft bestaan, want Toon, de schipper gaat met pensioen en hij heeft geen opvolger. Dus wie graag op en neer wil varen over de prachtige Rijn heeft nu de kans...


Hallo Marieke

ik woon in wageningen en ben met het lexes veer gegaan
Oosterbeek ,dan zijn we bijna buren ik ga er wel eens shoppen

En wat jammer dat dit soort pontjes verdwijnen omdat er geen opvolger isHaha! Wat een fopspenerij!

Laatst dee ik een fietstochtje naar de Rottemeren,niet zo erg ver bij mij vandaan.

De weg erheen had ik zware wind schuintegen.Bekaf kon ik eindelijk rechtsaf en kwam rustig peddelend weer een beetje op adem met wind in de rug.

Er kwam mij een oude man voorbij.Op zijn Mountainbike,dat dan weer wel.

Wacht even dat kan niet!Dus ik er achteraan en bleef op gepaste afstand in zijn kielzog.Toch merkte de krasse baas dat ik achter hem reed en hij ging steeds harder fietsen. Ik dus ook.

Zo joegen wij elkaar een hele tijd op.Totdat op een gegeven moment mijn beentjes begonnen te verzuren en ik terrein begon te verliezen.

Bwahh!..de krasse baas!


Dat lag natuurlijk aan de fiets Harry.


Het spijt me Gea en Harry, maar die oude man dat was ik. Op een gewone mountainbike, zonder dat nieuwerwetse elektrische gedoe.
Ik heb nog naar Harry gezwaaid, maar ik begrijp nu dat hij me niet herkende.
Wist je niet dat de Herberg aan de Rottemeren ligt? Ik fiets er dagelijks heen. Blijf je fit van. Kwestie van onderhoud.

Ik zag dat ook Harry op weg was naar de Herberg en vond dat ik hem voor moest zijn om te zorgen dat de koffie klaar was als hij eraan kwam. Zo ben ik wel.
Maar hij wou een biertje. Tss...


Grappig!! Leuk hoe dat tussen mensen gaat, zo heerlijk onderhuids...
En die grijze flits langs de Rottemeren ben jij dus, Kastelein....Nounou, een krasse kroegbaas, heel goed, blijf het lijf maar smeren langs de Rottemeren.


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.