De Herberg

Gast en gastheer / dame

    door Trudy, 13/10/2010 09:46. #39149. 2 reacties, laatste

Met enige twijfel wil ik reageren op bijdragen in het forum.

Met verbazing heb ik gisteren de aanvallen gelezen richting 'gastheer Bram'. Ik heb dit als erg pijnlijk ervaren.

Zelf ervaar ik het forum als erg respectvol en voor mij een plekje waar ik geheel mijzelf kan zijn. Ik ervaar ruimte om gevoelens te delen en ik zie hoe andere deze ruimte benutten. Dit forum is tot stand gekomen door Bram. Hij heeft ons deze ruimte gegunt en wij zijn te gast.

Zoals een restauranthouder zijn gasten de ruimte geeft om te genieten van een ambiance, gerechten die door een kok worden gemaakt en van de wijnen die worden geserveerd door een sommelier.
Het risico van dit alles is dat de smaak van het gekozen gerecht of het geadviseerde drankje tegenvalt.
Aan mij de taak om hier respectvol mee om te gaan en niet de kok, de sommelier of de restauranthouder aan te vallen.
Ik ga ervan uit dat deze personen met grote liefde hun vak uitoefenen op hun eigen unieke manier.
Smaak is individueel en daar valt dan ook niet over te twisten. Aan mij de keuze om een volgende keer mogelijk andere keuzen te maken. Ik ga terug naar dat sfeervolle restaurant of niet. Ik kies hetzelfde gerecht of ga voor een andere keuze. Ik neem het advies van de sommelier aan of maak zelf een keuze.
Die keuzen heb IK. Niemand die mij dwingt iets te nuttigen wat mij niet smaakt.

Dank aan de gastheer, het smaakt mij pirma!


@Smaak is individueel en daar valt dan ook niet over te twisten. Aan mij de keuze om een volgende keer mogelijk andere keuzen te maken. Ik ga terug naar dat sfeervolle restaurant of niet. Ik kies hetzelfde gerecht of ga voor een andere keuze. Ik neem het advies van de sommelier aan of maak zelf een keuze.
Die keuzen heb IK. Niemand die mij dwingt iets te nuttigen wat mij niet smaakt.

Goedemorgen Trudy

Om met de deur in de herberg te vallen:-)
ja zo zie ik het ook!

"Alles wat ik doe of niet doe, alles wat ik vind of niet vind, alles wat ik zeg of niet zeg, alles wat ik vind of niet vind, het komt allemaal bij mezelf terug."

Zo kan ik me vinden in onderstaand stukje van K over vrijheid

Vrijheid is geen reactie ergens op. Vrijheid is louter waarnemen, zonder bedoelingen, zonder angst voor straf en zonder een beloning te verwachten. Vrijheid kent geen drijfveer: vrijheid komt niet aan het einde van onze menselijke ontwikkeling, maar is de eerste stap in ons bestaan. Door waar te nemen beginnen we ons gebrek aan vrijheid te ontdekken. Vrijheid is zonder voorkeur besef hebben van ons dagelijks leven en ons doen en laten.Ik heb het bericht van Annette onder de laatste Bramhartigheid verwijderd. Men heeft er nu ruimschoots kennis van kunnen nemen en dat vind ik wel genoeg. Het was tenslotte een persoonlijke aanval en die zijn op dit forum verboden.

Annette beschouwde die Bramhartigheid kennelijk als persoonlijk tegen haar gericht en zelfs als een beschuldiging aan haar adres, zoals ze me ook per email liet weten. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik haar reactie met verbazing en zelfs enige verbijstering gelezen heb.

Ik reageer er nu nog één keer op.
Ik heb Annette niet harteloos genoemd, en zal dat ook niet doen, om de eenvoudige reden dat ik haar niet harteloos vind. Ik heb haar in vele bijdragen op het forum leren kennen als een mens met een groot hart.
Niettemin kan iemand, ook Annette, met de allerbeste bedoelingen, zo'n bericht plaatsen als waarover ik het in mijn Bramhartigheid had, een goed bedoeld bericht dat de werkelijkheid van een medemens ontkent. Ik heb het in mijn praktijk al te vaak gehoord hoe eenzaam het mensen kan maken die het moeilijk hebben in het leven als ze opbeurend bedoelde reacties krijgen die echter voorbijgaan aan hoe zwaar het leven voor hen op dat moment is.

Mijn Bramhartigheid was bedoeld om te proberen dat helder te maken en niet om wie dan ook waarvan ook te beschuldigen. Het was niet meer dan een poging tot het verschaffen van inzicht hoe je soms onbedoeld en zelfs met goede bedoelingen iemand kunt kwetsen.
Kennelijk heb ik dat nu echter zelf ook bij Annette gedaan.
Dat spijt me oprecht.
Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.