De Herberg

Koud Watervrees

    door Harry, 10/03/2011 09:20. #40864. 3 reacties, laatsteAl weer wat jaartjes geleden droomde ik een lucide droom.

Ik bevond mij in zeer diep,donker en ijskoud water.Een probleem met ademhalen had ik niet.Dat kon ik gewoon doen.

De omgeving was koud en troebel van opwervelend zand.Vanuit de donkerte schoof er langzaam een hele grote schim naderbij.De grote schim bleek een walvis te zijn die vlak langs mij heen zwom en met een zwiepende staart weer in het donker verdween.

De droom was zeer angstwekkend mag ik zeggen.Want het voelde aan als levend begraven in koud en donker water en daar altijd moeten blijven.

Vanochtend bij het wakker worden realiseerde ik me dat het beeld van deze droom,van al weer wat jaartjes geleden, zich ook af en toe opdringt in mijn waakzame bewustzijn en mij daar een beetje gaat zitten beangstigen.

Ineens kreeg ik het idee om eens te kijken op U-Tube of ik een opname kon vinden die een beetje aan het beeld van de droom tegemoet komt.En verdraaid ik vond wat.

Alleen de getoonde opname apparatuur was er niet.Dat was ik dan zelf.

www.youtube.com/watch?v=VjL1-lQL3Zo


Goh Harry, bijzonder zeg. Ik moet meteen denken aan Jona.
Wees maar blij dat de walvis langs je heen zwom en je niet opnam in zijn buikholte.
Daar zou je immers drie dagen hebben gezeten, teruggeworpen op jezelf, afgesneden van het licht.
Maar.......er is een troost, teruggeworpen op het strand, staat Jona op en neemt zijn verantwoordelijkheid.

Ik heb zomaar de indruk dat die walvis wel wist dat jij die drie dagen niet nodig hebt.

Mooi filmpje.


Beste Harry,
wat een toeval,een van mijn interesses is droomuitleg.Enige tijd geleden wilde ik zelfs een rubriek op deze site oprichten die zich bezig houdt met droomduiding,maar dat bleek niet levensvatbaar.
Laat ik beginnen met wat ik geleerd heb over dromen verklaren.Dromen is wishfull thinking,je onbewuste probeert je zieleroerselen zodanig te verwerken dat je weer gemoedsrust hebt.Jij bent degene die het best weet wat die beelden betekenen en het is de kunst om je geest toe te staan dit werk af te maken.Toevallig vertelde je in mijn reactie in de rubriek groeiend inzicht dat je sommige dingen niet moet onderzoeken omdat ze dan hun magie verliezen.Hier ben ik het niet mee eens.Vroeger dacht ik ook zo maar toen ik mezelf eenmaal toestond om mijn leergierigheid de vrije loop te laten kwam ik in een ander dimensie die een intensere beleving bewerkstelligt dan de "magie"van dingen die je niet wilt weten.Ik zie een overeenkomst in de weerwil om dingen te ontrafelen en de angst die je hebt in je droom.In jouw plaats zou ik de confrontatie met de droombeelden aangaan,dit is niet dom of onverstandig maar een diep respect voor je eigen persoon die zichzelf wil laten groeien.
Enkele tips:Vaak heeft water te maken met het bewuste en het onbewuste,boven water:bewust,onder water :onbewust.Stromend water:levensloop.
Het zou kunnen dat je in je onderbewuste allerlei zaken probeert te ontlopen omdat je ze onaangenaam of vervelend vindt.De walvis is groot en onhandelbaar en je bent blij dat hij je passeert.
Veel succes!

PaulStel Paul, wij bundelen onze krachten en wij lossen alle onduidelijkheden en mysterie's rondom de schepping op.Er valt niets meer te onderzoeken.Wij brengen in alles kristalheldere klaarheid.

Op het moment dat wij elkaar een Hi-Five geven,stapt God achter een bosje vandaan op ons af.Hij is een beetje geirriteerd en verbergt zijn irritatie achter een beetje wrang glimlachje.

"Zo heren" spreekt hij tot ons,dat had ik niet gedacht.Ik dacht dat mijn spel onderzichtig was voor jullie mensen. Maar mijn complimenten! Hier hebben jullie allebei een glaasje sinas en ga maar even lekker uitrusten van het vele gepuzzel daar onder die boom!

Nou daar zitten we dan! Alles is klaar.

Mijn stelling is dat een mens een aangeboren hang heeft naar mysterie.En zodra klaarheid in het mysterie is gebracht..hup..door naar het volgende..
En kunnen we er niet zo gauw één vinden dan maken we er eentje..Maar over de droom tja..Er zit wel wat in.

Wat het meest beangstigde was de interne boodschap nooit meer uit die situatie vandaan te kunnen komen...


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.