De Herberg

De Wolf in het Schapenkleed.

    door Harry, 27/04/2011 10:07. #41050. 9 reacties, laatsteOnlangs hebben wij ons een andere auto aangeschaft.Niet erg vermeldenswaard natuurlijk in gnostische kringen, echter rondom die aanschaf is er iets te weten over mijn persoonlijke aard. In tegenstelling tot de andere Volvo stationcars die ik heb gehad is dit namelijk een hele snelle en lenige auto omdat hij is voorzien van een turbo.Maar dat zie je niet aan de buitenkant.Aan de buitenkant zie je een hele gezapige auto.Een schaapachtige gezapigheid In automobiel-kringen wordt zoiets een “wolf in schaapskleren” genoemd.Behalve een aantal redenen van praktische aard was dit wel een voorname reden om tot aanschaf over te gaan omdat het name-lijk strookt met mijn persoonlijkheid.Althans dat dacht ik.

Na vijf heerlijke zonnige en vrije dagen moest ik weer aan het werk.In mijn vrije tijd wordt er niet geschoren dus liep ik na verloop van tijd rond met een schurkenkop.Met een schurkenkop kan ik niet op mijn werk verschijnen dus moest er worden geschoren.Al scherende bekeek ik mijn tronie in de spiegel.Dit doet altijd een beetje zeer want hoe langer het noodgedwongen geloer in de spiegel duurt,hoe sterker ik me realiseer dat het toch wel heel bar en boos is de hele dag met zo’n hoofd te moeten rondlopen.Wat zullen al die mensen wel niet denken? Maar goed, al scherende kwam ik op het idee maar eens een klein ringbaardje over te houden.Na het overtollige scheerschuim te hebben weggespoeld staarde ik plotsklaps naar een agressief spiegelbeeld.Er was een Marco Kroon-achtig ringbaardje over gebleven.Oeps is dat wat? Twijfels.

Maar eens om de mening van mijn zoon vragen.Dus liep ik even naar beneden met mijn nieuwe aanwinst.Killah Killah Cool ! riep mijn zoon spontaan zoals jongens van twintig tegenwoordigmet elkaar praten.Hij was kennelijk nogal onthutst over mijn nieuwe voorkomen.Killah KillahCool?.Maar dat ben ik helemaal niet! Ik ben helemaal geen killah!Ik ben helemaal geen wolf!Dus andermaal naar de badkamer om het ringbaardje weer weg te poetsen.

Nu keek ik naar een keurig gladgeschoren schaapachtig blote-billengezicht.Aan de ene kant gelukkig maar.Aan de andere kant tjongejonge moet ik zo door het leven?.Ik ben dus kennelijk gewoon een schaapachtig schaap.Een schaap in een schapenkleed.Zal ik die auto maar weer wegdoen?

Waf Waf!
Vijf minuten na het schrijven van het bovenstaande stukje, viel de volgende inspiratiemail in mijn electronische brievenbus:


Minder dan echt zijn,ook maar enig ding willen ontkennen,tast de ervaring van wie we zijn aan.Als je minder dan waarachtig bentjegens mensen en situaties in je leven,komt dat neer op niet vollediguitdrukking geven aan wie je bent.

AdyashantiZou ik dan toch een wolf zijn?


Schaap in wolfskleed?Bèhèhè.


Elk schaap wordt immers geschoren aan het begin van de zomer!

Jij was er iets vroeger bij, maar ja, dat past dan weer bij je turbo......nu heb je immers minder weerstand!

Wens je veel veilige kilometers en plezier met en in je nieuwe auto.Ehh het is een ouwe.Iets minder oud dan de nog oudere oudere die ik al had maar nog steeds erg oud.Hoewel ook weer niet zo oud als ik.

Maar op zich nieuw als u begrijpt wat ik
bedoel.

Veilige kilometers? Met mijn rijstijl eerder veilige meters.Maar evengoed bedankt.


;-)))

schaap in schaapskleren...


"Veilige kilometers? Met mijn rijstijl eerder veilige meters."

een treinmachinist heeft toch een goede rijstijl zou je denken.
Of is de vrijheid van een autoweg ipv een vastliggend trajet met bijbehorende tijdsplan een te grote verleiding??

Of compensatie ;-)

uhh..tja..ehh.....Rij inmiddels alweer 26 jaar schadevrij...
ondanks al dat gescheur..Ahh..nee Ik rij tamelijk rustig.
Gewoon met het verkeer mee eigenlijk..

Dat scheuren was vroegah..


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.