De Herberg

Het nut van One-Liners.

    door Harry, 02/07/2011 10:38. #41251. 2 reacties, laatste



Één van de bevindingen over mijn eigen brein is dat het vatbaar is voor korte impressies.
Korte impulsen.De korte impuls zakt via het brein in het onderbewuste.Zonder dat het onderbewuste toegankelijk of benaderbaar is, gaat het vervolgens zijn scheppingswerk verrichten.

De reclamewereld of welk promotieteam dan ook,maakt hier dankbaar gebruik van.
Er wordt naar hartelust met korte slogans rondgestrooid die ook nog eens eindeloos herhaald worden.Wat te denken van de Mediamarkt met “ik ben toch niet gek?” .Men weet dat het menselijk brein dan ergens toe in beweging gezet wordt als ware het onder hypnose.Een korte kreet heeft vaak meer impact dan een lijvig boekwerk.


De kortstondige impuls heeft een lange reeks scheppende handelingen tot gevolg.Ten goede of ten kwade.Het bekende voorbeeld van de verboden Coca-Cola reclame, welke firma
tijdens televisieuitzendingen een nauwlijks waarneembaar fragment van een Cola fles mee zond,spreekt boekdelen.Het fragment deed de argeloze en dorstige televisiekijker zich terstond naar zijn koelkast spoeden.Maar voordat een Colafles éénmaal ergens in een koelkast staat zijn er door alle betrokken partijen heel wat handelingen verricht.

Ook mensen onderling geven elkaar korte impressies.Een oogopslag,een geeuw, gekruiste afgesloten armen, een opgetrokken wenkbrauw,een kus of een knal

Terug nu naar de feitelijke one-liners.Er zijn er heel veel en ik ga ze hier echt niet allemaal opnoemen.Ééntje echter wil ik hier naar voren brengen en dat is de volgende:


HET KOMT ALLEMAAL WEER GOED.

Wanneer er één geruststellende gedachte is dan is het wel de bovenstaande.


Bij het ter bedde gaan.Het warrige hoofd op het kussen gelegd ,ontwaart men een kleiige kluwen van gedachten. En aangezien de kinderlijke onbevangenheid reeds een vroege dood is gestorven, zijn die gedachten niet altijd vrolijk en positief.Het zijn eerder spoken die mensen stijf als planken in hun bed leggen.

Wanneer men nu een aantal weken achteréénvolgens,tijdens het slapen gaan, het volgende weet te verweven met de kluwen van gedachten die wij allemaal hebben:

HET KOMT ALLEMAAL WEER GOED.


Moet je eens opletten hoe alles weer goed komt.Geloof mij maar.


Een sterk staaltje van synchroniciteit?

Zat even voor ik je las Harry, naar wat liedjes van Jan Rot te luisteren, dit was de laatste:

www.youtube.com/watch?v=Md-H9Fe5O5Y&NR=1






Een heel bijzonder en treffend toeval!

In de hemel is geen bier daarom drinken wij het hier.

Zie je nou wel.

Mooi liedje hoor van Jan.


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.