De Herberg

Afschuw

    door Harry, 25/07/2011 08:49. #41355. 3 reacties, laatste


Hierbij openbaarlijk mijn afschuw over de daad in Noorwegen.

Opnieuw vraag ik mij af of polarisatie tussen de mensen geen natuurwet is en wraak dus eeuwig.denk je dat het een natuurwet is omdat je denkt dat we net als de chimpanzen zijn? Ik denk wij iets kunnen wat zij niet kunnen. Kiezen. Niet makkelijk. Soms vreselijk. Maar het is iets anders als gekonditioneerd gedrag, gericht op behoeftenbevrediging. Ik denk dat wij mensen, iets hebben, kunnen, weten, en wij maken vollig zinloze muziek..of schilderijen..of internetforums ;-pJa Lies,gelukkig stijgen jullie wel een flink stuk boven chimpansees uit.Gelukkig maar.

Het zou wel een erg botte en onaardige vergelijking zijn om jullie met chimpansees te vergelijken.

Voor mezelf weet ik dat zo net nog niet.Haha.

Zonder dollen.Gelukkig stijgen mensen een flink stuk boven chimpansees uit.De één wat meer dan de ander.

Even een dingetje vooraf.Ik respecteer het leven.Van groot tot klein.Leven is wonderbaarlijk.Vanwege die wonderbaarlijkheid,hou ik ervan.Ik hou van mensen en ik hou van het leven.Denken aan houden van het leven genereert liefdevolle en ook bechermende energie.Door bescherming het leven in stand willen houden.Aanvallen op het leven willen verdedigen.

Vanochtend in het donker in de tuin trap ik op een slak.Krak.Onbedoeld leven vernietigd.Niet leuk.

Maar het kan verkeren.Liefdevolle energie is bij mij kwetsbaar.In wankel evenwicht.

Wanneer een dier mij aanvalt.Een hond mij bijt,een wesp mij steekt,een vogel me pikt,een kat mij krabt,dan deert me dat niet.Het dier is een dier en handelt overeenkomstig zijn natuur.

Wanneer een mens mij aanvalt dan zal ik één of twee keer de ander mijn ape-wang toekeren.Maar daarna is het heus afgelopen en ga ik zelf ook over tot ape-gedrag.

Dan is er ook nog zoiets als een energy-flow waar mensen in kunnen zitten.Dat energieveld kan allerlei gradaties hebben.Van positief to negatief.Mensen in een groep kunnen elkaar opheffen tot grote hoogten en elkaar tot grote euforie brengen.Ze kunnen elkaar ook naar beneden halen en dan hele vervelende tegen het leven gerichte dingen gaan doen.

Die energy-flow geldt voor groepen maar ook voor individuen.Ze kunnen zichzelf opheffen en prachtige dingen tot stand brengen,gericht op bloei en leven.Of ze kunnen zichzelf neerhalen en overgaan tot vernietiging van het leven.De gebeurtenissen in Noorwegen zijn daar een voorbeeld van.

Zoals ik het zie is zo'n energy-flow het resultaat van een hele berg factoren.

Misschien even de belangrijkste op een rij:

Het DNA-pakket.De lichamelijkheid
Het tijdsbeeld.
De locatie.
De opvoeding.
De sociale en culturele omgeving.
De ervaringen.
Het zelfbeeld.
Geldingsdrang.

En dan ook nog een hele mix van gedachten,emoties en inspiratie (de vaak tot trigger dient om bepaalde dingen te doen of te laten)

Het hele bovenstaande heeft de Noor Breivik tot punt X gebracht.Gelukkig een uitzondering.Jammer genoeg brengt diezelfde energy-flow,andere hufters die in zo'n soort flow zitten tot het randje.

Nu moet ik me haasten om te zeggen dat de wereld gelukkig ook bol staat van mensen die het beste met de aarde voor hebben.Die positief worden geinspireerd van deze globe iets moois te maken. Die,zoals jij zegt, keuzes maken in positieve zin.Ook al is dat soms verdraaid lastig inderdaad.

Nou het is nog een heel verhaal geworden.Het is niet belerend bedoeld.Het is gewoon een overweging voor mezelf die ik even kwijt moest.ik heb het helemaal niet als belerend opgevat. mooi stukje. kijk opdezelfde manier tegen de natuur. vanmorgen niet op een slak gelopen, wel een stuk of 10 uit mijn tuin verwijdert. Ter verdedeging van mijn sla, die weer tot dna in mijn lichaam verwerkt worden moet. Ter verdedeging tegen allerlei bacterien en ziektekiemen en vrije radikalen of andere ongeleide projectielen van klein formaat in mijn bloedbaan.

Ik weet niet hoe een mens als anders Breivik tot dat word wat hij geworden is. Ik weet dat als mijn kind daar gestorven was en ik die man met zijn grins op de tv had gezien geen enkele spirituel wijsheid mij had kunnen weerhouden hem de vreselijkste pijnen toe te wensen. En indien mogelijk zelfs toe te voegen. Zoveel aap woont ook in mij.Of is het juist mens.


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.