De Herberg

In de Aap gelogeerd.

    door Harry, 27/07/2011 15:38. #41386. 5 reacties, laatste


Vanochtend tijdens het krieken van de dag
stond ik te prutsen in de douche. De nacht moest worden weggepoetst.Een vale schaduw in de spiegel grijnste gemaakt naar me.Het woord chimpansee flitste bij me naar binnen.Hoe dat nou kwam zou ik eerlijk gezegd niet weten.

Toch is er wat met chimpansees.Ze zijn helemaal niet zo aandoenlijk.Het zijn eigenlijk agressieve pokkebeesten.Vooral de mannetjes.Ze hebben een sterke territoriumdrift en zijn altijd uit op uitbreiding van hun invloed binnen hun groep.Vreemde mannetjes worden niet getolereerd.Vreemde vrouwtjes daarentegen weer wel.De heren chimpansee deinzen er bovendien ook niet voor terug om mannetjes maar ook kleine
kinderaapjes van naast gelegen groepen te vermoorden, om hun eigen invloed te kunnen uitbreiden.

En mocht het allemaal niet lukken zoals ze dat voor ogen staat, gaan ze, heel slim,met andere mannetjes een politiek samenwerkingverband aan.Een tijdelijke alliantie.Om uiteindelijk meer invloed te krijgen binnen de groep en hun dominantie te kunnen botvieren.Botvieren op de vrouwtjes die door dat dominante machogedrag worden aangetrokken.

Maar het allervileinste is toch wel dat de chimpansees ook altruistisch en empathisch gedrag kunnen vertonen.Ogenschijnlijk bedoeld ter bescherming en in standhouding van de groep.Maar via de achterdeur bedoeld ter bescherming en instandhouding van zichzelf.

Wetenschappers ruzieen een beetje.Het gaat er over of wij nou 95 of 99% Chimpansee-DNA hebben.


Harry, spiegels liegen nooit. Je moet het er maar mee doen. Sterkte.Ach Bram, alles wat een man mooier is dan een aap, is meegenomen.


Speciaal voor Harry:

www.youtube.com/watch?v=2phvaDirO6c

;-))


Die aap denkt 'Harry?'
Oef, da's even schrikken...hahaha!Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.