De Herberg

De Straat

    door Harry, 03/10/2011 10:01. #41739. 2 reacties, laatste


Twee kraaien spelen midden op straat met een stukje brood. Ze maken ruzie. Ze weten van niks.Ze lopen hanerig in de rondte. Om het stukje brood heen.Dat ik hier zit in mijn veel te warme auto.Melancholiek staar ik voor me uit.Airbag staat er op het stuur.Dat ding zou toch niet zomaar ineens uit elkaar ploffen?.Zomaar.Door een technische storing of zo? Ach laat maar..

De kraaien weten van niks.Ze zijn nog niet zo lang geleden geboren. En ze gaan binnenkort ook weer dood.Ze maken zich daar niet druk over.Alleen maar over het stukje brood.Ik dus wel.

Twee handen aan het stuur! Er fietst jong leven voorbij.Voor haar moeder uit.De kleine meid slingert vervaarlijk heen en weer op haar kleine meiden fiets. Ze fietst door de straat van mijn jeugd.

De warmte in de auto is genoegelijk.Een koel briesje verfrist mijn voorhoofd door de openstaande ramen.De late september zon scheert langs de groene bomen in de straat.Toen rookte ik nog niet.Toen.Toen ik nog rolschaatste.Als de beste.Ik was een geduchte concurrent.Ik wist toen ook nog van niks.Net als de kraaien.Dat mijn leven zo vreemd lopen zou.Had ik het maar geweten.Dan had ik er misschien nog iets aan kunnen doen.Dat mijn leven zo vreemd lopen zou.

Zou het leven gecodeerd zijn?.Dat het gewoon langs een lijntje loopt.Zo de mist in. Net zoals het embryo zich ontwikkelt volgens een bouwplan? Weet het embryo veel! Het doet maar!Langs het programma met de gaatjes van de orgelman.

Het zou een mooie apotheose zijn.Een mooie cirkelgang.Heengaan met de beelden van je jeugd in je hoofd.Als een kind.In de zon onder een groene boom.

Ach laat maar..Ik weet helemaal niet wat de voorstelling mij nog te bieden heeft.Misschien, onverwacht, floept er iets uit de toverhoed.


Hoe teder, je mijmeringen Harry.


ik heb een appelboom in de tuin. Een kleintje . Of eigenlijk is die niet van mij maar van mijn dochter. Vanwege ombouw moesten we hem verplaatsen en het leek er even op alsof hij het niet zo redden. En toen in de lente had die in enekeer kei veel bloesem en nu hangt er zo'n 4 kilo heerlijk rode appels in dat kleine boompje. Vandaag liep ik eraan voorbij, plukte een appel en nam een grote hap. Heerlijk was die, vol sap en lekker zoet.
En dan denk ik meteen; het is toch eigen,ijk een wonder, 6 maanden geleden was er niks en nu zonder mijn toedoen of procedure of transport of wat dan ook, gewoon zomaar vrij en gratis groeit daar zo'n appel. Ik heb ervan genoten, van de bloesem van de rode kleur en van de smaak.

En nu is die appel weer net zo weg als voor 6 maanden. Net als die kraaien.

Ik weet niet of er een plan is harry. Eentje voor kraaien, eentje voor appels en eentje voor ons?
Ik denk je moet er gewoon inbijten en van genieten.En dan is het weer weg.

trouwens ik geniet altijd weer van je schrijvsels..dank daarvoor.Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.