De Herberg

Hemels Scenario 1

    door Harry, 30/10/2011 09:30. #41793. 3 reacties, laatste


Met in mijn hoofd een beetje rozig gevoel sta ik op.Alsof ik lang heb geslapen en er zich een vage herinnering opdringt aan de succesvolle dag van gisteren."Hai" klinkt het achter me."Hoe gaat het?"Ik kijk om en zie een knappe blonde vrouw staan met een kort
gestileerd kapsel.Haar strakke brokaatrode outfit verraad haar vormen."Hallo" prevel ik terug en klop een paar keer zachtjes met mijn knokkels op mijn voorhoofd.Plok Plok Pok.Het voelt een beetje vreemd zweverig aan allemaal.Een soort van lichte koorts.

"Je bent hier om even een paar dagen uit te rusten"zegt ze tegen me."Loop je even met me mee?" Gedwee volg ik haar.We lopen een kort stukje over een gotische gang en steken al snel een een kort grasgroen gazon over.Onwillekeurig kijk ik naar haar achterkant."Is
het leuk?"vraagt ze. Wat? "mijn achterkant"Ik zwijg."Mensen hebben nou éénmaal voorkanten en achterkanten dat moet je nou toch
zo langzamerhand wel eens gewend zijn"Ik laat een besmuikt kuchje horen.Hoe heet je? vraag ik."Iris"zegt ze terwijl ze zich omdraait.
Ik kijk in een blond vriendelijk gezicht met heldere ogen, zachte trekken en een milde glimlach.

Er heerst rust.Er is géén levendigheid.Er is verder niemand te zien.Wél hoor ik watergeklater.Verderop is een verhoogd plat.Een meter of vier hoog.Er hangt klimop naar beneden en ander groen lover.Bovenop het plat rust een volmaakt ronde stenen bol van zeker twee meter doorsnede.Misschien wel meer.Bovenuit de bol stroomt water.Het klatert zacht naar beneden.Het zonlicht regenboogt de waterdamp.

Waar ben ik hier? Vraag ik."Bij jezelf"zegt Iris.Net zo als ik."Datgene wat jij ziet zie ik niet.Althans niet vanzelfsprekend.Daar moet ik mezelf op afstemmen.Dat kost niet zoveel moeite.Het is even schakelen.Maar er werd me gevraagd je op te vangen.Dus dan doe ik dat.
Opnieuw wordt ik een beetje draaierig,Ik begrijp er niets van.Wat overkomt me?

Iris brengt me een wit vertrek in.Ook hier zijn weer gotische ramen.Ze zijn naar binnen open geslagen.De zon projecteert het veelkleurige glas in lood op de witte muur.Ik gluur even naar buiten en tegen het zonlicht in zie ik de contouren van een paar zacht wiegende palmbomen.Ik kijk het vertrek rond en zie behalve een bed ook een zitje met een ronde kleine tafel en een paar luie stoelen er om heen.
Er liggen wat boeken op het tafeltje.Naast de ramen staat een kast.Een stalen zakelijke kast die eigenlijk een beetje detoneert in de verder
vriendelijke en bovendien lekker geurende ruimte.Vanille.

"Het is mooi hier"zeg ik tegen Iris."Tja..het is maar wat je er zelf van maakt"zegt Iris met een uitdagend en geheimzinnig glimlachje.
Je kunt hier een paar dagen je gemak nemen.Dat is wel nodig want er is werk aan de winkel."Wat doe jezelf eigenlijk hier?" Popt als vraag zomaar in me op.Ik was biochemicus en arts.Wat ik nu hier doe ligt wel een beetje in die lijn.Maar daar hebben we het nog wel eens over.Biochemicus en arts?denk ik bij mezelf en ik voel me ineens erg klein worden.

Ik zal je nu even met rust laten.We zien elkaar weer! Oh ja..In de kast vindt je wat levensmiddelen en wat spullen om je te verzorgen.
Er liggen ook wat instructie's.Daag.Ze zwaait de deur achter zich dicht.

Opnieuw tolt mijn hoofd.Ik begrijp er niets van.Droom ik nou?..Verward ijsbeer ik door het vertrek.In mijn ooghoek ontwaar ik een schaduw.Ik kijk naar links.Verrek daar hangt een spiegel.Die had ik nog niet gezien.Ik loop er naar toe en kijk erin.Ik staar naar mijn eigen gezicht.Ik schrik! Al starende krijgen mijn ogen een demonische uitdrukking! Wat is dit?..Ik sla mijn handen voor mijn ogen en draai me om.

Ik hijg nog na en ga even op de rand van het bed zitten.Een minuutje of zo overpeins ik mijn situatie.Plotseling sta ik weer op en loop naar de kast.Trek hem open. Het eerste wat ik zie is een plastic mapje met daarin een simpel A-viertje.


WEES AARDIGER VOOR JEZELF EN DAARMEE VOOR ANDEREN....EN...HOU HET SIMPEL.

Lees ik als tekst door het plastic heen.

Ik plof op het geveerde bed en val vrijwel ogenblikkelijk in slaap.


Wauw......Harry, wat een parel!

Jammer dat 't pas achter twee klikken in de herberg te vinden is.

't Is m.i. een voorpagina waard.

Kijk uit naar deel 2.@WEES AARDIGER VOOR JEZELF EN DAARMEE VOOR ANDEREN....EN...HOU HET SIMPEL.

Mooi deze zo lijkt het goddelijke boodschap.

Doen Harry!


WEES AARDIGER VOOR JEZELF EN DAARMEE VOOR ANDEREN....EN...HOU HET SIMPEL.

ik ga mijn best doen..


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.