De Herberg

Hemels scenario 2

    door Harry, 31/10/2011 10:10. #41796. 3 reacties, laatsteIneens ben ik weer wakker.Het doet me denken aan die dag als kleuter in het ziekenhuis.Met die amandelen.De dokter zette een soort rubber maskertje over mijn mond en neus met een eigenaardig zoet luchtje erin.Ineens werd alles zwart en dat duurde maar heel even want ik werd wakker op een opklapbed met veelkleurig gestreepte dekens.En er zaten allemaal mensen om me heen.

Nu zit alleen Iris er.De mooie ruimte is helemaal niet mooi meer.Het is muf, het stinkt en het is stoffig.Door de stoffige scheefhangende luxaflex heen, die voor het nu niet meer gotische raam hangt,zie ik dat het buiten bewolkt is.Een koude luchtstroom gutst door de krakende luxaflex heen.Ik voel me vies.Mijn onderbroek stinkt net zo als mijn voeten en mijn oksels.Iris zegt niks.Ze kijkt alleen maar.Ze is veranderd.Haar uitdrukking is kil.Haar ogen staan star en haar gezicht is vies en groenig.Bovendien is haar rode jurk vaal en rafelig."Heb je zin in seks?" vraagt Iris plompverloren en ze kijkt me koel en berekend aan.Pardon?.."Zin in seks"herhaalt ze.Eh..nou nee!.Ik werp een snelle blik over mijn liggende lichaam.Het is vies en het stinkt.Een beetje beschaamd wendt ik mijn blik af."Heb je iets met seks"vraagt ze.Nou nee ik heb niet bijzonder iets met seks.Het heeft wel een rol maar is niet zo hoofdrollerig."Ach kom" zegt Iris.Nee echt niet zeg ik."Maar je had toch altijd wel erotische fantasien?,niks geks aan hoor! Je was toch mens"Ik voel me een beetje betrapt en wordt warm in mijn gezicht."Dat moet je niet allemaal wegdrukken,dan wordt het allemaal lelijk! Dus?.."Je ziet er vies uit en je kijkt boos"verweer ik me.Daar krijg ik geen zin in een vrijpartij van."Ik ben jouw spiegel"zegt Iris en ineens lacht ze weer en haar ijzige blik is verdwenen Een beetje onthutst lach ik gemaakt mee.Wat is dit toch allemaal?

Gelukkig zijn de stank en het stof weer verdwenen en het ruikt ook weer naar vanille."Seks kennen we hier niet"zegt Iris.Er hoeft hier niks te worden voortgeplant."Mensen kunnen,als ze dat willen,zich wel geestelijk met elkaar verbinden.Zo'n versmelting kan tot
een bevrediging leiden die de allerbeste seks vér te boven gaat.Daar is seks maar povertjes bij.Bovendien is lichamelijke seks onmogelijk want je hebt geen lichaam".Heb ik geen lichaam? Verschrikt klop ik weer op mijn hoofd.Pok Pok.Maar dat voel ik toch? "Het is een illusie.Je geest denkt dat het zo is.Je bent er nog parallel mee.

"Zo zijn hier een aantal dingen niet maar er is ook heel veel wel"O ja? wat dan? " Laat ik beginnen om te zeggen dat hetgeen je hier ten dienste staat alléén voor jouw geldt.Je bent per slot van rekening bij jezelf.Alle anderen zijn ook bij zichzelf en maken hele andere dingen mee.Je was nogal een heerser.Van je eigen kleine koninkrijkje weliswaar,maar toch.Je was niet bij machte over de grenzen van je eigen kleine domeintje heen te kijken.Daarmee zat je eigenlijk in jezelf gevangen.Je directe omgeving, de mensen om je heen,kenden die gevangenschap niet.Vanachter de tralies van je eigen koninkrijk zag je hen moeiteloos bewegen.Als vogels door de lucht.Dit aangezicht leidde bij jou tot grote frustraties met als ironisch gevolg dat je alleen maar meer ging volharden in je eigen smalle koninkrijk en meer en meer, als een banneling,werd geisoleerd.Door jezelf wel te verstaan.Deze ontwikkeling nu is fnuikend voor de ontwikkeling van je spirit.Je moet leren het heerserschap en de daarbij behorende dead-end-street-visie, op te geven en te verruilen voor liefdevol leiderschap én liefdevol volgerschap.Met een dynamische balans daar tussen in.Etisch ontvankelijk zijn voor anderen,
waarbij je jezelf bij voortduring evalueert om zo samen met je omgeving te groeien.

Er is veel inspiratie en scheppende kracht.Alle gewaarwordingen zijn veel extremer.Je moet door middel van veel grotere contrasten tot je eigen middelpunt zien te komen.Angst zal angstiger zijn en blijdschap blijer.Alle emoties worden voor jou uitvergroot.Met als doel je tot een evenwichtig middelpunt te voeren.Tot het rustpunt waaruit alles voortkomt.Als instrument krijg je daarbij de beschikking over heldere kalme geest die snel werkt omdat hij niet wordt gehinderd door lichamelijke beperkingen en ongemakken.Bovendien is je geheugen veel helderder en gedetailleerder en zal ook je beeld van de toekomst steeds scherper worden.En humor onderbreek ik, humor is dat hier ook?Ik heb die bijbel eens gelezen en dat is echt een lollig boek het staat werkelijk bol van de grappen en grollen.Not."Ehh wacht nou even zegt Iris je brengt me van mijn verhaal.Ook voor humor geldt wat je er zelf van maakt en de bijbel heeft maar gedeeltelijk met ons te maken.Maar zoals ik al zei ook het beeld van je toekomst zal steeds scherper worden.Maar dat neemt ook gelijk al je verwachtingen weg.Je hoeft niets meer te verwachten.Je bent er namelijk al.Die klok die daar hangt naast het raam is een dummy.Die is er om je een beetje te laten wennen aan de overgang.Ook de levensmiddelen in de kast zijn fake.Er hoeft hier niet gegeten te worden.

Niet gegeten te worden? Sputter ik.Maar dat doe ik juist zo graag.Wat is er nou leuker dan met goede vrienden een lekkere maaltijd te genieten en daar de hele avond over te doen.Met veel rode wijn en veel mooie verhalen? "Tja dat zal je moeten missen.Het is niet anders".Plotseling voel ik een blinde woede op komen.WHAT THE FUCK IS THIS? schreeuw ik als een dolle leeuw tegen Iris.
Zit ik hier gevangen of zo?


ha ha Harry een verrassende apotheose!


Zo zeg......nu al deel twee! Spannend.....

Goede Har, wanneer en waar is je boek presentatie?


*Angst zal angstiger zijn en blijdschap blijer.Alle emoties worden voor jou uitvergroot.*

Ha, dat klinkt als mijn dagen voordat ik ongesteld word, zie je wel wij vrouwen zjn gewoon veel spiritueler, in elk geval een paar dagen per maand..


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.