De Herberg

Het Telomeer

    door Harry, 03/11/2011 10:10. #41808. 7 reacties, laatste


Wat is dat nu weer? Het telomeer. Het ligt niet in Zimbabwe en ook niet
in Suriname.

Wij vinden het (onder een flinke microscoop) aan het uiteinde van een chromosoom.In wezen is het een strengetje DNA dat bij iedere celdeling korter wordt.

Op een zeker moment is het strengetje zodanig kort dat het DNA de chromosoom niet meer als zodanig herkent.Exit cel.Er wordt bitter gestorven.

Maar niet getreurd.Er is een enzym met de naam Telomerase dat bij machte is het strengetje weer op lengte te brengen.En zolang het strengetje lang genoeg blijft gaat de cel niet dood.Hoera!

Dus we hebben wat van dat spulletje nodig maar hoe komen we er aan?

Ook hier niet getreurd want het is al reeds gevonden.In 2009 al heeft een drietal Amerikaanse biologen een Gen weten op te sporen (Gen is een discrete code op het DNA)dat verantwoordelijk is voor de produktie van het enzym telomerase.Ze hebben dit gen gekloond en ingebracht in
lichaamscellen.Hierdoor bleef het telomeer bij iedere celdeling op de juiste lengte.Deze cellen stierven twee jaar lang niet af.Hoera!.Voor deze ontdekking hebben ze zelfs de Nobelprijs voor de geneeskunde gekregen.

Maar wat nu?Hoe kunnen we de hoeveelheid telomerase een beetje regelen?.Want te weinig betekent een snel
verouderingsproces en teveel betekent het woekeren van cellen en daarmee het ontstaan van kanker.

De komende jaren of decennia zal de wetenschap zich nog wel met dit vraagstuk
bezig moeten houden.Op een gegeven moment echter komt heus de oplossing boven water.

En hoppa! Na wat fijnslijperij is de mens in staat de lengte van zijn leven te beinvloeden.

Heel erg lang leven. 800,900,1000 jaar of misschien nog veel langer.

Moet dit in het basispakket?
ik hoop dat ik vöor dat het zover is dood ben...

eeuwig ditzelfde leven pfffffffffff

word al moe van het idee


ik zou wel een boom willen worden, en daarna een vogel en daarna een libellule en dan een sneeuwvlok..


Het Telomeer. In no time vloog het schip over het water. Het was hard werken want voordat we het wisten bereikten we de andere oever. Toen ging opeens de wind liggen. Iemand had ontdekt hoe je de wind uit kon zetten. Hierdoor veranderde het Telomeer in een teloceaan. Aan boord sloeg de verveling toe. Ja maar nu hoeven we niet meer bang te zijn voor de andere oever wierp
iemand tegen. We willen de wind terug zei een ander. Op het schip brak een opstand uit. Uiteindelijk kwam de wind terug en verdween de kennis het werd een legende die generaties werd overgedragen nooit meer kwam de mens achter de kennis van weleer...Nou Liesbeth.Dat was wel een errug lange
pff..What's up?

Ja Rienk.Wanneer iedereen bang is voor de andere oever dan kost het veel geld om daar niet te komen.Veel vraag en weinig aanbod.

Zou dat de aanleiding zijn voor een nieuw clubje Aardsvaders?Een clubje dat hernieuwde kennis angstvallig bij zich houdt en maar mondjesmaat uitdeelt?

Nevermind.


Kreeg ik net in mijn mailbox.Wou ik jullie nog even toevoegen:


Wat verwarring, stagnatie of regelrechte waanzin lijkt,

is misschien wel de weg naar helderheid.

Joan Tollifsonharry, mijn vinger bleef op ffffffff hangen
;-)

nee, maar serieus, eeuwig leven was voor mij nooit een optie, en is ook egoistisch want stel je voor niemand gaat dood, dan zijn we erg snel met teveel dan is er geen plaats en geen ressourcen voor niemand meer.

ik maak mijn plaats graag vrij voor die na mij komen.

Het begrip schaarste wordt in de economie als een van de eerste begrippen gedoceert. Onlangs had ik een gesprek met een scepticus aangaande de milieustellingen die ons dagelijks onder de neus worden geschoven. Hij stelde de vraag: hoeveel mensen zouden in rust op een vierkante meter kunnen staan. We zijn uitgegaan gebaseerd op de afmetingen van de tuintegels en onszelf, dat vier personen per vierkante meter moet lukken. Een vierkante kilometer is 1000*1000meter dus 1 miljoen vierkante meter. Daar kunnen dus 4 miljoen mensen staan. Op de hele aardbol wonen sinds kort 7 miljard mensen. Wat blijkt we kunnen de hele mensheid en nog een beetje meer in staande ruststand huisvesten in de provincie
Limburg! En dat is een gekke gedachte het moet toch mogelijk zijn om een wezen zo groot als limburg te voeden, verzorgen, laten recreeren met deze een wezen zo groot als de aardbol?


ik denk dat die vergelijking een beetje te eenvoudig is.
Het eerste foutje is al te denken dat er alleen maar mensen zijn.
Ik meen te weten dat er meer varkens als mensen zijn alleen al in nederland,dus maak nog maar eens een paar van die wezens zo groot als limburg.

En dan denk maar eens alleen na over alle afval die die wezens produceren...

De aardbol is ook maar ten dele te gebruiken als ressources of plaats, alles wat bergen, ocean of woestijn is kan niet bewoont en niet bewerkt worden.

Dus ik geloof echt dat als mensen niet meer doodgaan het een hele ongezellige boel word hier , met mensen die vechten om alles, plaats, water, eten.

nee laat mij maar sterven en opgaan in aarde, voeding worden voor de bloempjes, en dan weer voeding voor de bijen en uiteindelijk land ik in een honingpot. Wat een zoet vooruitzicht ;-)


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.