De Herberg

Even wat rechtzetten.

    door Harry, 07/08/2012 10:04. #43116. 4 reacties, laatste


In een vorig bericht heb ik vormen van meditatie ,laatdunkend een onderduikadresje genoemd.Waarom heb ik dat gedaan? Laat ik het maar houden op de frustratie van het moment.

Even wat rechtzetten dus.Want waarom is het toch belangrijk?

In ons maatschappelijk bestaan.In onze verwevenheiden,onze sociale omgang,zijn er heel veel invloeden die ons beletten tot ons ware zelf te komen.
Om ons te ontdoen van die maatschappelijke ruis die, zo lijkt het,met opzet op ons wordt afgevuurd,vanuit misplaatste machtstructuren,die graag willen voorkomen dat wij onszelf worden,is het aan te bevelen met enige regelmaat een vorm van meditatie te beoefenen.

Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn.Een eenvoudige ademhalingsoefening is genoeg:

1.Adem rustig vier tellen in door de neus.
2.Hou rustig de adem vier tellen vast.
3.Adem rustig vier tellen uit door de mond.
4.Blijf rustig vier tellen zonder adem.

Herhaal dit een paar keer ga over op normale ademhaling.

Schenk nu een paar minuten aandacht aan gedachten die boven komen.

Maak van dit geheel een cyclus van drie tot vier keer.

Aan het einde van de cyclus wordt het aantal gedachten steeds minder en de leegte steeds groter.

We bevinden ons nu op het quantum-niveau van de leegte.Anders gezegd de oersoep,de grondtoon,het Al,het collectieve onbewuste.Deze leegte is erg belangrijk want daarin vinden we ons zelf.Zonder de maatschappelijke ruis en onderdrukking.

Vanuit ons onbewuste voeden wij nu ons bewuste.We transporteren het onbewuste naar het bewuste.Hierdoor raken wij begeesterd.We worden geinspireerd om tot zelf-expressie te komen.

Omdat wij met de uitdrukkingen van ons-zelf ook onze collectiviteit,de leegte,de oersoep weer voeden (laten we zeggen de verbinding die we hebben op quantum-niveau)wordt het voor steeds meer mensen gemakkelijker om tot zelf-expressie te komen en voor steeds meer maatschappelijke tegenkrachten moeilijker ons dat te beletten.Harry, misschien is meditatie ook wel voor even een 'onderduikadresje ', ik vind daar niets mis mee.

Echter het antwoord op je eigen waarom meditatie toch belangrijk is, is in mijn beleving erg negatief.

Wanneer je inderdaad denkt dat de maatschappelijke ruis met opzet op je wordt afgevuurd enz......dan zou meditatie bijna een verdedigingshouding worden.

Wie belet jou/mij om tot zelfexpresie te komen?
Doen wij dat niet zelf?
Eigenaardig Carla,dacht ik net een stukje
positieve zelfexpressie op te schrijven.


Er staat ook: ' in mijn beleving ', Harry! ;-)Harry, ik vind deze tekst van je tekst erg mooi:

'We bevinden ons nu op het quantum-niveau van de leegte. Anders gezegd de oersoep,de grondtoon,het Al,het collectieve onbewuste.Deze leegte is erg belangrijk want daarin vinden we ons zelf.Zonder de maatschappelijke ruis en onderdrukking.
Vanuit ons onbewuste voeden wij nu ons bewuste.We transporteren het onbewuste naar het bewuste.Hierdoor raken wij begeesterd.We worden geinspireerd om tot zelf-expressie te komen.

Omdat wij met de uitdrukkingen van ons-zelf ook onze collectiviteit,de leegte,de oersoep weer voeden (laten we zeggen de verbinding die we hebben op quantum-niveau) wordt het voor steeds meer mensen gemakkelijker om tot zelf-expressie te komen en voor steeds meer maatschappelijke tegenkrachten moeilijker ons dat te beletten.'

Wat je hier zegt lijkt in principe erg op wat de gnosticus Valentinus ook al zei:
'Ieder zal zal zich haasten om weer terug te keren naar de plaats waar hij zijn ware aard ontvangen heeft, om deze weer aan die plaats te ontlenen, door van die plaats te proeven en er voedsel en groei van te ontvangen.'
Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.