De Herberg

Aan te bevelen..

    door Harry, 17/08/2012 09:33. #43173. 4 reacties, laatste


"Onze schaduw is de persoon die we liever niet willen zijn"..

Carl Gustav Jung.

Ieder mens heeft een schaduwkant.
Eigenschappen die je verbergt of onderdrukt.Zolang je deze kanten van jezelf niet onder ogen wilt komen,zullen zxe je leven op een negatieve manier beinvloeden.Omarm je schaduwkant en haal je kracht eruit.Je zult er een completer en gelukkiger mens van worden.

Het schaduweffect. Deepak Chopra-Debbie Ford-Marianne Williamson.

Uitgegeven bij dwarsligger en heerlijk voor in de trein.


hoi Harry

Logion 98 De confrontatie met de schaduw sluit hier vind ik naadloos bij aan.
Zo ook logion 66 De miskende grond van je bestaan:

Achter de wolken schijnt de zon, zegt het spreekwoord. Op dezelfde wijze geldt: achter onze schaduw woont liefde. De sluitsteen die eerst verworpen werd, jouw ware zelf, blijkt jouw eigen en unieke verbinding te zijn tussen het handelen in de wereld en de grond van het bestaan.


Harry, lees die logions maar eens die Nij noemt, en zie dan vooral dat je schaduwkant niet, ik herhaal: niet, je slechte kant is.
Het was een prachtig inzicht van Jung over die schaduw, maar in onze christelijke cultuur die doordrenkt is van zondigheid, wordt die schaduwkant vaak uitgelegd als je 'slechte' kant.
Het is niet, ik herhaal: niet, je slechte kant. Het zijn kenmerken van je ware zelf die je op last van je omgeving hebt leren onderdrukken en die je 'slecht' hebt leren noemen. Je hebt dus geleerd om ze slecht te noemen, maar ze zijn dat niet. Lees vooral ook het verhaal van Joyce in logion 68.

Het is triest dat dit soort prachtige inzichten als die van Jung, die je willen bevrijden van het collectief, steeds weer door het collectief zo worden uitgelegd dat ze weer in het collectief passen.
Je schaduw is niet je slechte kant, maar je onderdrukte zelfheid. Door het je slechte kant te noemen past het weer in de overtuiging dat we als mens onbekwaam zijn tot enig goed en geneigd tot alle kwaad.

Ik herinner me nog heel goed een moment uit het interview door Annemiek Schrijver in Het Vermoeden. De redacteur van dat programma onderbrak het interview en vroeg mij ook iets te zeggen over het menselijk tekort. Dat moet je nou net niet aan mij vragen. Ik heb daar dus passend op gereageerd. Maar ze had kennelijk heel goed begrepen wat ik daarvoor had gezegd. Dat moest dus weer terug in het gareel. Nou nee, niet dus.
Knap van Annemiek dat ze de draad weer oppakte we gewoon verder gingen waar we gebleven werden: bij het schaap dat de kudde verlaat en daarvoor door de herder geprezen wordt (logion 107).

Harry, hoe zit dat met het boek dat je aanbeveelt? Ik ben werkelijk heel benieuwd en wil het graag weten.Bram, het is een klein handzaam boekje voor in een binnenzak.

Gedrukt in speciaal formaat en op dun
(bijbel)papier.

Meer over de inhoud:

webshop.dwarsligger.nl/deepak-chopra-het-schaduw-effect.html

Later vandaag (wanneer ik wakker ben)
zal ik inhoudelijk reageren.

..eerst koffie..pff..Kom er net achter dat ook in gewoon formaat is uitgegeven bij Kosmos.

..eerst koffie..
Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.