De Herberg

La Scapigliata

    door Harry, 06/11/2013 23:23. #45147. 5 reacties, laatste


Aangezien ik sinds kort ook in het bezit ben van een tablet en daarmee zonder schaamte in het gezelschap van anderen voorover gebogen op zit te navelstaren, het geen trendy is in onze hedendaagse maatschappij, net zoals face-book en twitter waaraan je wel moét deelnemen omdat wanneer je dat niet doet je waarschijnlijk iets hebt te verbergen en je daarmee als verdacht wordt aangemerkt, misschien ben juist jij wel die levensgevaarlijke "lone wolf",pedofiel of terrorist, dacht ik dat als het dan toch tot navelstaarderij moet komen het dan maar op een prettige manier te doen door als Wallpaper La Scapigliata uit te kiezen.

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b2/Lascapigliata.jpg

Niet alleen vormt het fijngevoelig gepentekende vrouwenhoofd dat een zekere bezieling uitstraalt, een pijnlijk schril contrast met het stuk electronica waarop het wordt tentoongesteld.Het is minstens zo belangrijk dat de prestatie van de hand is van ene Leonardo da Vinci.

Hoe kenschetst onze gedeelde encyclopedie Leonardo da Vinci?

Als:

Architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, natuurkundige, scheikundige, anatomist, beeldhouwer, schrijver, schilder en componist.

Geboren 1452.Gestorven 1519.

Hoe kan zoveel kennis en kunde verenigd zijn in één persoon. Is dat haast niet bovennatuurlijk? Een Poort? dienende de bespoediging der Renaissance? Inspiratie ter bevleugeling van de mensheid? Hoe het ook zij..

Voorlopig draag ik La Scapigliata met mij mee in mijn binnenzak (want daar past mijn tabletje heus wel in)en telkens bij haar aangezicht laat ik alle hedendaagse vluchtigheid en onverschilligheid los en raak ik bezield,geinspireerd door dit meesterwerk uit een ver verleden. Waarin de donkerte door Da Vinci met zilverlicht werd omrand.goedemorgen Harry

Het is net als met een sigaret die zoals Conny Palmen het ziet (en ik ook, ben jarenlang een straffe roker geweest)) in haar boek Vriendschap, de sigaret je grootste vriend en troost is, het is altijd bij de hand en je kunt hem pakken wanneer je wilt.
In de trein weet je niet meer wat je ziet, alle hoofden voorovergebogen.
Of hele eenzijdige gesprekken met een mobiel en de hele coupe mee kan luisteren.
Is toch anders dan dat mensen in de coupe met elkaar zitten te praten.
In mijn tas zitten oordoppen.

@Net zoals face-book en twitter waaraan je wel moét deelnemen omdat wanneer je dat niet doet als verdacht wordt aangemerkt.

Dit begrijp ik niet, misschien wel omdat ik geen facebook account heb en niet twitter?
Waar wordt je (ik) van verdacht als je (ik)niet deelneemt aan facebook en niet twittert?Goedemorgen Nij,

Ik verdenk niemand.En jou al helemaal niet.

Het is een cynische sneer in de richting van social-media-waaraan ik ook niet deelneem-waarvan de maatschappelijke druk om daar toch vooral aan mee te doen, steeds groter wordt.

Wanneer ik op mijn werk meldt dat ik niet op facebook zit, zijn over het algemeen wantrouwende blikken mijn deel.(Hij zit niet op facebook.Heeft hij soms iets te verbergen?)

cappuccinootje?


Je weet het weer schittered te brengen Harry! Big smile bij mij.

De meeste mensen zitten inderdaad op facebook ook de oudjes!
Ik snap die behoefte ook niet zo goed, maar..misschien ook weer wel.

Ja lekker een cappuccinootje!Asjeblief...

www.studio09.nl/wp-content/uploads/2012/08/cappuccino-art-6.jpg


Mmmmm.....ziet er lekker uit!
Dank je wel!


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.