De Herberg

Mentaal gebroken olifanten :-(((((

    door Yvonne, 13/08/2014 15:31. #45602. 3 reacties, laatste

3D-petitie tegen olifantenleed

woensdag 13 augustus 2014

Een levensgrote print van een olifant moet toeristen ervan op de hoogte brengen dat er een hoop dierenleed schuilgaat achter een ritje op zo’n kolos.Sinds dierenwelzijnsorganisatie World Animal Protection (voorheen WSPA) de aanval tegen de olifantenritjes heeft ingezet, gaan steeds meer reisbureaus mee een boycot van de ritjes en ander vermaak ten koste van olifanten.

Volgens de directeur van de organisatie Pascal de Smit, bestaan diervriendelijke olifantenritten niet: ‘Iedere olifant waar je op kunt rijden, is ernstig mishandeld. Olifanten worden niet tam geboren.’

Mentaal gebroken
De olifanten worden op jonge leeftijd illegaal gevangen. De moeders, die hun kroost proberen te redden, worden hierbij vaak gedood. De jonge olifant wordt vervolgens net zolang geïsoleerd en gemarteld, tot het mentaal ‘breekt’. En ook daarna is het leven voor de olifant geen pretje: altijd vastgebonden, zonder sociaal contact met soortgenoten, lopen op verharde grond en urenlang wachten in de brandende zon.

Individuele reizigers
TUI was het eerste reisbureau dat de handen ineen sloeg met WAP en al sinds 2010 geen olifantenvermaak meer aanbiedt in de pakketreizen. Nu wil de organisatie ook de individuele reizigers op de nadelige kant van de ritjes wijzen. Op Wereld Olifantendag (12 augustus) is daartoe de ‘Stap van de olifant af!’-campagne van start gegaan.

3D-geprinte petitie
Via olifant.worldanimalprotection.nl kan iedereen de belofte uitbrengen om nooit (meer) op een olifant te rijden. Deze beloftes krijgen gestalte doordat ze ieder voor zich een stukje van een 3D-print vormen. Alle beloftes bij elkaar vormen een levensgrote olifant bij de hoofdingang van Schiphol. In de woorden van WAP: ‘De allereerste 3D-geprinte petitie ooit.’

Bron: World Animal Protection / MetroDat had ik er niet achter gezocht.


Ik ook niet. Best wel schokkend.


Dit is beslist geen 'lach' in de Herberg, maar wel een hele dikke TRAAN :- ((


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.