Evangelie van Thomas

Heerlijk om een mens te zijn...

    door Maria Damen van de Wardt, 22/12/2009 11:53. #37570. 4 reacties, laatste

Bijna dagelijks zit ik een poosje het evangelie van Thomas te lezen en er gaat een heel nieuwe wereld voor me open, maar wel een waar ik me bij thuis voel en erkenning vind ,ik houd het vaak ook niet droog.

Vaak voel ik me ook zo verdrietig omdat ik in mijn JG verleden met de prediking mensen heb willen overtuigen van mijn gelijk en dat zij het helemaal verkeerd hadden en ook stiekem dacht ; wacht maar tot god in gaat grijpen!!!
dan zal je wel op andere gedachten komen.

En nu heb ik besloten om mijn medemens te zien en te benaderen als mens en niet als zijnde de slechte wereld ongeacht waar ze ook voor staan ,en te luisteren achter de woorden wat ze werkelijk bedoelen en sinds dien gebeuren er zulke wonderlijke dingen waar ik erg blij van word.

Een tijdje geleden toen ik met de hondjes aan het wandelen was kwam er een man op een fiets op me afgestormd en reageerde heel boos omdat hij dacht gezien te hebben dat een van mijn hondjes in de zandbak van de speeltuin had gepoept en mijn reaktie daar op was er ook een waar je het schaamrood van op de kaken krijgt , Hoe is het toch mogelijk dat mensen elkaar zo op die manier bejegenen.
En nu kwam ik die meneer vandaag in de supermarkt tegen en kwam hij spotaan op me afgelopen en betuigde zijn spijt over zijn reaktie .
Ik was daar erg blij mee en ik kon ook door zijn openhartigheid eerlijk zeggen dat mijn reaktie ook nergens op leek.

En gisteren was ik bij de benzine pomp om mijn auto banden wat op te pompen , maar eerlijk gezegd zat ik nogal te klungelen en moest ik eerst bekijken hoe het allemaal werkte want dit systeem was nieuw voor mij.
Toen stond daar opeen een mooie lange donker gekeurde man die me zei ; ik help u wel eventjes.
Nou moe ik viel bijna om van verbazing en zij tegen hem ; he ben je een engel die op aarde is neergedaald.
Hij moest lachen om mijn reaktie maar zei verder niets
In no time zat de lucht er in en ik bedankte hem nogmaals uitbundig en zag terloops dat er voor in zijn auto een dame zat met een hoofddoek om.
Geweldig toch, de mens achter zijn labels in aktie om zijn medemens te helpen

En wat er van de week nog meer gebeurde.
Tring , de bel gaat ,maar het is al donker dus kijk ik eerst door het raam wie er voor de deur staat en het is de buurman van een paar huizen verder.
Het is koud dus ik nodig hem binnen.
Hij wil me uitnodigen om naar zijn kerk te komen want hij speelt dan die avond in een band om lofliederen en kerst liederen voor de Here Jezus te zingen.

Nou ik moet je eerlijk zeggen dat als ik nog J G was geweest ik een hele discussie met hem was aangegaan over hoe heidens het kerstfeest wel niet was, maar ja die weg bewandel ik niet meer dus wat te doen nu, ik heb eerlijk niks met kerst en met de geboorte van Jezus, maar hoe pak je zoiets aan ?. Ik wilde hem niet voor het hoofd stoten want tenslotte had hij toch de moeite genomen om mij uit te nodigen.

Ik bedacht me dat ik het beste zoveel mogelijk moest zwijgen om hem tot zijn recht te laten komen en dat heb ik dan gedaan.
Hij heeft vol overgave over zijn redder verteld tot tranen toe en kon het ook niet begrijpen wat er toch met hem gebeurde.
Ik heb met volle aandacht naar hem geluisterd en gekeken af en toe een vraagje gesteld waar ik dan een heel betoog op kreeg
Het mooiste vond ik te zien een jong mens die ergens voor staat en dat met volle overgave doet
Ik heb van hem genoten en hem bij vertrek gezegd , zoals het liedje gaat, als ik kom
Ik kom alleen maar Heer voor de muziek.

Hij moest er om lachen want hij kent het liedje niet en natuurlijk was het goed als ik alleen maar kwam voor de muziek.
Het was een wonderlijke avond die ik niet zo gauw zal vergeten
Wat gebeuren er toch mooie dingen als mensen zich voor elkaar open stellen.

Er zijn nog meer mooie dingen gebeurd , heel erg klein maar o zo waardevol voor mij
Tjee wat is het toch heerlijk om een mens te zijn.


Hallo Maria wat mooi jou belevenissen, maar zo is mijn ervaring ook, het werkt zo wel.

Als grenzen worden overschreden, als mijn waarheid niet meer de enige is die telt. als we openstaan voor die ander en zijn of haar persoonlijke verhaal zonder verklaringen die we hebben aangeleerd of zonder de waarheid van die ander in twijfel te trekken hoe vreemd ook, dan zien en ervaren we wie de ander is, dat die ander net als mij is, alleen de ervaringen en onze manier van uitdrukken verschilt.


hallo linda
wat fijn dat jij ook zulke ervaringen hebt en idd het verhaal van de ander niet in twijfel trekken want daarmee spreek je weer een oodeel uit.


Dank je wel Maria voor dit prachtige levensbericht.
Fijn dat het Thomas-evangelie een nieuwe wereld voor je opent. Geweldig hoe je het ook leeft.


Wat een mooi verhaal, Maria! Wat een rijke belevenissen! Ja, met het Thomas Evangelie gaat er een wereld voor je open!

lieve groet...


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.