Vragen?

Gnosis in het dagelijks leven

    door Paul, 28/05/2014 22:55. #45479. 4 reacties, laatste

Hallo allemaal,

Net las ik een stuk uit het thomasevangelie met de strekking dat men er naar zou moeten streven om het christusbewustzijn te integreren in het dagelijks leven ,dus niet in een toestand van constante gelukzaligheid te verkeren maar het meer als een leidraad te beschouwen.
Ik vroeg me af hoe jullie hier mee omgaan.

Groeten,

Paul


Hier hoort het volgende hoofdstuk bij:
De twee naturen van de mens

En, voor alle duidelijkheid: daar staat niet dat men iets moet. Hier wordt alleen een optie gegeven, waar men in vrijheid voor zou kunnen kiezen. Niets moet.


hoi paul, mag ik je iets aanbevelen? lees eens THE THUNDER,PERFECT MIND. je kan het vinden in de nag hammadie.


Bram,

In het geschrevene over de twee naturen las ik het volgende:

De meeste mensen identificeren zich gewoonlijk alleen met hun tijdelijk bestaan, met hun persoonlijke natuur. Dat is de alledaagse, als normaal ervaren toestand van ons bewustzijn.

Kan dit ook andersom zo zijn ? Dat er mensen zijn die zich meer met de christus natuur indentificeren dan met de persoonlijke natuur ?


Ik ben ze nog niet tegengekomen, Willeke, en ik geloof ook niet dat het kan. Zelfs in het boeddhisme wordt gesteld dat die staat van bewustzijn pas kan intreden na tachtig miljoen goed geleefde levens, wat voor mij neerkomt op nooit.
Het verschil tussen boeddhisme en gnostiek is dat het boeddhisme er naar streeft om permanent in die staat van bewustzijn te verkeren, terwijl de gnostiek er naar streeft om het christusbewustzijn te integreren in het persoonlijk bewustzijn. En daar hoef je geen tachtig miljoen levens mee te wachten.


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.