Vragen?

Gnosis en Gnostiek

    door Marianne Buijs, 10/08/2015 11:07. #46285. 3 reacties, laatste

Geachte Mijnheer,
Waar mogelijk integreer ik graag de gnostieke inzichten in mijn op astrologische basis geschreven, wordende manuscript. Daarin probeer ik de huidige tijd door te lichten mede aan de hand van de afgelopen kosmische eeuwen (die 2160 jaar duren, door de praecessie van de equinox, zie het internet). Mijn vraag aan U is: hoe verklaart de gnostiek het gegeven dat het zelf- of spiegelbeeld van de Oergod, Sophia ge-noemd, een moment had van los zijn van de Oerbron van het Zijn, waardoor de Demiurg uit dat Zelfbeeld werd 'geboren' ?
Dat moment dus, is dat op enigerlei wijze nader aan te duiden?
Tweede vraag: mag ik alinea's uit Uw boek citeren (natuurlijk zonder een enkele wijziging)?
En nog: dank voor Uw reacties op mijn facebook, U had er gelijk in, het bracht mij daarom ook iets goeds. Alles bij elkaar ben ik blij dat U af en toe wilt reageren. Omdat ik de astrologische kant meer belicht begrijp ik dat U niet zo snel op mijn (eigen) quotes zult reageren.
Met hartelijke groet, Marianne Buijs


Sophia 'viel' (het los zijn) uit de pleroma omdat ze empathie had voor de Anthropos en naar ik meen voorzag dat het experiment mis zou gaan. De aarde is de belichaming van Sophia - Gaia.

dit is wat ik begrepen heb van de Sophianic Vision story

hartelijke groet, Jim van der Wal


Dank je Jim. Dit is wel helemaal nieuw voor me. Wie is Anthropos ? Welk experiment ? Sophia is het spiegelbeeld van de oer-God. Een spiegelbeeld heeft toch geen identiteit, of gevoelens? Degene die het spiegelbeeld aanziet zou die moeten hebben, zoals het bij mensen of apen gaat. Een spiegelbeeld (van de oer-God) is toch niet voortbrengend? (Jahweh en de Christus, tegelijk..?) Onze planeet aarde IS sophia ? Het woord sophia betekent wijsheid heb ik wel eens gelezen. Maar het is te ingewikkeld want je hebt ook nog de Maan, de dienares van de aarde. U ziet wel ik ben een volslagen leek in deze materie. Antwoord er daarom maar niet op. Hoe heet dit kennissysteem? Geef mij maar de Jungiaanse astrologie van Karin Hamaker-Zondag in Amstelveen.
Hartelijke groet, Marianne Buijs


Dag Marianne,

Voor de mythe van Sophia - Earth Goddess - verwijs ik naar de uitleg van John Lamb Lash; te vinden op YouTube en internet.

Hartelijke groet, Jim


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.