Vragen?

samenvatting

    door Rob, 18/11/2015 16:01. #46565. 2 reacties, laatste

Dag Bram, allereerst bedankt voor de geweldige site met best zwaar leesvoer.

Als samenvatting wat ik daaruit begrijp:

Ben ik een soeverein oneindige ziel met een vleugje goddelijkheid en tevens een creatieve schepper is ? Verder heb ik in deze dimensie een materieel lichaam om in vele incarnaties dingen te ervaren die ik me zelf heb voorgenomen en daarom hebben we dualiteit gecreerd? Het leiden is iets waarvoor we zelf gekozen hebben, want wat heeft het voor een zin om goddelijk te zijn als je niet weet wat niet-goddelijkheid is? Voor dit lijden hebben we de grote misleider ingehuurd, ofwel de kracht van beperking, noem hem god, de niet echte jezus( want de echte Jezus was een soort klokkenluider denk ik) en ontelbare namen die hij aanneemt. Zijn job is het om ons steeds weer te misleiden van de waarheid, de gehele geschiedenis door, zodat wij in alle incarnaties de ervaringen die we willen opdoen kunnen bereiken, positieve maar ook zeker vele negatieve ervaringen. De grote briljante misleider is een soort ingehuurde leermeester, die ons wijsmaakt dat hij ons gecreerd heeft. Als we eindelijk het grote plaatje zien en we alle ervaringen hebben opgedaan die we als oneindig goddelijke ziel ons hebben voorgenomen gaan we afstuderen. We kunnen dan ons contract met de briljante misleider verbreken. We zullen dan de grote misleider met liefde bedanken voor bewezen diensten zodat we weer verder kunnen gaan, de reincarnatie is dan beeindigd. Is dit ook wat de inwijding van Maria Magdalena inhoudt ( 7 stappen van inwijding? )
Heb ik het zo goed begrepen?
Groetjes Rob


Je eerste zin vind ik wel mooi:
"Ben ik een soeverein oneindige ziel met een vleugje goddelijkheid en tevens een creatieve schepper?"
Mijn antwoord daarop is: Ja.
Maar verder ga je wat mij betreft volledig de mist in.
Je hebt verder alleen maar een aantal opvattingen van andere tradities weergegeven die daar niets mee te maken hebben.
Maar dat is nu natuurlijk juist het kenmerk van een inzicht in de gnostische traditie, dat je een bepaald wereldbeeld hebt en alles wat er gebeurt daarin kolonialiseert, zodat er eigenlijk niets verandert en je ook zelf niet hoeft niet te veranderen.
Laat ik helder zijn. Je zegt: "Heb ik het goed begrepen?" Nee, wat je na die eerste zin zegt is louter papegaaientaal. Wat kun je daarmee in het gewone leven? Niks, denk ik.
Napraten van wat anderen zeggen is geen gnosis.


Hartelijk bedankt voor de reactie. Ik probeer natuurlijk ook alles maar te begrijpen en alles wat ik schrijf is uit eigen ervaring met inspiratie uit teksten en ervaringen van anderen. Ik probeer juist open minded te zijn omdat je een probleem van alle kanten kunt benaderen. Ik probeer juist geen 1 wereldbeeld te hebben en last te hebben van cognitive dissonancie. In mijn werk heb ik dit ervaren en in de geschiedenis zie je dat de beste en belangrijkste uitvindingen ontdekt worden door mensen die anders denken dan het huidige wereldbeeld. Anderen willen dit niet zien en proberen deze mensen te onderdrukken of zelfs te doden. Veel dingen die ik op de universiteit geleerd heb, heb ik moeten herzien door te leren in het dagelijkse leven. Er wordt namelijk een hoop onzin verteld en dat noem ik misleiding of tunnelvisie. Dat te doorzien kost een hoop energie en ik blijf juist steeds veranderen veranderen en op dingen reageren en ben alles behalve passief. Dat begrijp ik uit nr 77 van het evangelie van Fhilippus. De mensen die dit niet doorzien slapen en zijn eigenlijk dood. Wat heb je bijvoorbeeld aan de 7 stappen van inwijding in het dagelijkse leven? Heel veel! Bijvoorbeeld je diepste angsten te doorgronden dit te omarmen en veranderen. Wanneer je dit lukt komt er liefde voor terug. Hier ben ik ook mee bezig en dat is hard werken zeg ik U. Een voorbeeld is de emotional freedom therapie. Het is gewoon tijdreizen, niemand lijkt te beseffen dat we dit kunnen. Je gaat terug naar een gebeurtenis uit je verleden waarvan je innerlijke ik weet dat dit bepaalde klachten geeft in je dagelijkse leven. Deze gebeurtenis ga je veranderen of herprogameren op die datum in het verleden, en de klachten verdijnen. Ik heb het zelf ervaren en het werkt. Dit was een lang proces om te begrijpen, vroeger zou ik dit maar onzin gevonden hebben. Ook kun je in de toekomst reizen. Vraag aan het universum wat je wilt hebben en je krijgt het:Wet van love attraction. Een ondernemer heeft bijvoorbeeld een idee en visualiseert in de toekomst het bedrijf wat hij wilt hebben. Na de nodige tegenslagen en hobbels overwonnen te hebben en niet op te geven en zich niet te laten afleiden zal de onderneming uiteindelijk een feit zijn. Natuurlijk is dit hard werken geblazen. Met lucide dromen kun je veel gemakkelijker iets creeren, maar dat is foefelen, het echte werk vindt plaats in het dagelijkse leven.
Ik probeer verbanden te leggen, niet alleen woorden uit deze site, maar woorden van andere mensen met opvattingen, alle soorten wetenschappers uit alle takken van sport zo maar te noemen in combinatie met mijn eigen ervaringen. Ik zie juist een rode draad die steeds weer terug komt. Als verschillende mensen op verschillende plaatsen en tijdstippen in combinatie met mijn eigen ervaringen tot dezelfde conclusie komen echt ik daar toch enige waarde aan. Op een gegeven moment lijkt een geloof plaats te moeten maken voor een innerlijk weten.


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.