2. Het ware zelf.

Zelfrealisatie

    door Anne Van Hauwe, 02/07/2010 10:54. #37738. 4 reacties, laatste

Inderdaad, je hebt er een heleboel goede eigenschappen van jezelf nodig om dit te bereiken; eenmaal op de weg van zelfrealisatie wil je er wel nooit meer af, dat geldt zeker voor mij! Ik vind het een weg die nooit stopt en die goede en minder-goede momenten met zich meebrengt en toch wil je niet opgeven want die weg naar jezelf brengt niet anders dan openbaringen met zich mee!! voor allen goede moed om dit te doen


hoi anne heel mooi wat jij hier schrijf ik bezit heel veel goede eigenschappen maar dat is altijd onderdrukt geweest maar ik heb eindelijk na veel moeite en pijn de weg van zelfrealisatie gevonden en daardoor durf ik nu eindelijk te zijn wie ik ben en weet ik zit nu op die weg maar die weg brengt je wel naar jezelf met niet anders dan openbaringen ik durf nu om mijn heen te kijken en weer te bloeien


beste anne en giela,

op welke manier hebben jullie deze weg van zelfrealisatie gevonden? Wat is het verschil met 'gewoon jezelf zijn'?


Hoi allemaal,

Ik voel een groot verschil tussen jezelf zijn, en zelfrealisatie. Bij zelfrealisatie voel ik mij verbonden met God in mezelf en om mij heen. Ben ik mij sterk bewust met het feit dat God ons geschapen heeft naar zijn even beeld. En we dus een onderdeel van God zijn, die ik niet buiten mezelf kan zien. Het is naar binnen kijken maar ook naar buiten. Je zelf verbonden voelen met al wat leeft, En waar je uiteraard jezelf mag zijn. Als een uniek onderdeel van Gods plan. Waar ik mij niet richt op wat kerkleren of dogma's mij willen opleggen.
En ik Jezus niet zie zie als degene die voor mij zonden is gestorven. Maar eerder als een voorbeeld dient. Als Jezus voor mij zonden zou zijn gestorven, voel ik dat ik niet vooruit kom. Maar afwacht tot, als een een Middeleeuwse aflaat, mijn zonden worden vergeven. Het impliceert dat ik dan een zondig (typisch calvinistisch gedachtegoed) mens ben. En dus niet op dezelfde akker wordt beloont. Waar de eerste de laatste zullen zijn. Maar eerder op de erf van de boer afwacht tot de boer het in al zijn goedheid nodig acht om mij op zijn akker toe te laten, en dien overeenkomstig te belonen.

Harry Blom


harry, er zijn geen zonden wel hebben welessen te leren, heilige lessen. Om tot het licht te komen heb je net zo goed het duister nodig om weer een stap verder, hoger, te komen. Goed of kwaad is aangeleerd door degene die niet wilden dat mensen Het Licht zouden bereiken.


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.