Zelfwerk 4. De tekenen van je biografie

Levensportret

    door Annemiek Engelen, 17/03/2011 12:42. #40915. 0 reacties, laatste

Zoekt u een geschenk voor een dierbaar iemand en moet het iets bijzonders zijn? Een blijvend geschenk dat het materiële ontstijgt en dat uniek en persoonlijk is? Annemiek Engelen: ‘Ik maak levensportretten. Een levensportret is een geschreven portret van een persoon maar eigenlijk is het een geschreven schilderij.’

Quotes:

Een zoon (52 jaar) over het Levensportret van zijn moeder (76 jaar): “Mijn moeder vond de gesprekken fijn. Je weet heel dichtbij te komen. Door de gesprekken met jou is mijn moeder nu opener naar mij. Het is veel meer dan alleen een boek met de verhalen die mijn moeder verteld heeft. Het is een kunstwerk, want naast de verhalen heb je de essentie van haar leven en haar persoon weten te vangen en daar heb je een prachtige vorm voor gekozen. Het heeft mij zeer ontroerd. Vooraf dacht ik: poeh, veel geld! Nu denk ik: het is het zonder meer waard. Wij zijn net op vakantie geweest. Dat kost toch altijd bakken met geld. Terwijl dit Levensportret waardevoller en blijvender is, het zet aan tot denken, het versterkt bewustwording en het doet je stilstaan.” (Ruurd Berends)

Marie-José Overmeer (52 jaar) over haar eigen Levensportret: “Ik heb in de gesprekken met jou ervaren dat je in staat bent om iets van mijn ziel bloot te leggen, zonder dat het op enige wijze zeer doet. Dat heeft te maken met je oprechte belangstelling. Jij ziet lichtjes in ogen van mensen en spiegelt die. Naast de ontmoeting met jou brengt het mij een ontmoeting met mijzelf. Een reflectie op de weg die ik gegaan ben. Ik zie nu dat wat ik vanzelfsprekend vind, niet vanzelfsprekend is. Mijn Levensportret laat me zien dat ik als mens toch bijzonder ben met alles wat mij gemaakt heeft tot wie ik nu ben. Het leidt ook weer tot gesprekken met mijn partner, het leidt tot verdieping.”

Voor wie: Voor iedereen die zichzelf of een dierbare wil laten portretteren. Een prachtig geschenk voor een vader of moeder, maar net zo goed voor een dochter, zoon, partner, broer, zus, bijzondere vriend, vriendin, of collega. Wanneer: Ter gelegenheid van een feest, een huwelijk, een bijzondere verjaardag (30, 40, 50 etcetera), een bijzondere trouwdag, een jubileum, een naderend afscheid van werk, of een naderend afscheid van het leven. Of omdat het voor u nu 'gewoon' het goede moment is om dit te doen. Waarom:

Een levensportret is altijd een geschenk aan uzelf en aan uw naaste omgeving.

Wilt u meer weten over Levensportretten?
van harte welkom op www.levensportretten.com
U kunt mij ook mailen info@levensportretten.com
of bellen telefoon 06-27204951


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.