Zelfwerk 4. De tekenen van je biografie

krachtig verleden

    door maureen, 06/12/2012 22:31. #43834. 8 reacties, laatste

Mijn biografie draag ik dagelijks mee. Een heftig verleden en met veel pijn en angst. Maakt nu dat ik de ervaringen uit mijn verleden nu zie als kracht van mijzelf en durf om te zetten in mijn dagelijks leven. Veelal onbewust maar in de loop der jaren steeds bewuster. Deze kracht gebruik ik (onbewust) in de gesprekken in mijn werk. De rust die ik ervaar en het vertrouwen wat ik de ander durf en wil te geven. Plaatst mij voor een spiegelbeeld van de persoon die ik werkelijk ben en eigenlijk altijd zou willen zijn. Echter ben er nog niet want zelfvertouwen is er buiten me werk niet veel te vinden. Ben een ontvanger met een open hart in de (prive sfeer. Maar groeiende (ook spiritueel) en hoop door de stappen te nemen te komen waar ik wil zijn. En durven voelen wat voel


Hoi Maureen, misschien kun je elke stap bewust en in vrede zetten. Niet het doel is m.i. heilig, maar de middelen.
Wens je alle goeds op jouw pad.


Dag Maureen,
Welkom hier. Wat geweldig dat je de nare ervaringen uit het verleden in kracht kunt omzetten. Dat vind ik knap van je.
Maar vooral bewonder ik dat je, ondanks de ervaringen van pijn en angst, liefdevol bent gebleven, want zo kom je op me over.
En durf maar voelen wat je voelt.


Hallo Maureen, je woorden raken me in het hart. Wat inspirerend dat je toestaat een eindje met je op te lopen.


beste Yvonne, bedankt voor je bemoedigende woorden kan me er helemaal in vinden en inderdaad bewust worden en zijn is voor mijn af en toe een groei proces. en geloofd danook dat ik er dan zeker vrede in zal krijgen.
Beste Bram, Je slaat de spijker op zijn kop nl durven voelen wat ik voel is mijn doel en bedankt voor je lieve compliment.

Baudolino; toen ik gister mijn verhaal opschreef wist ik niet precies wat en waarom maar het lezen van de bemoedigende woorden geeft me een fijn gevoel en dat is al heel wat waard. En lopen we niet allemaal op uiteindelijk de zelfde weg en samen een stuk fijner dan alleen. Mag ik weten wat je er inspirerend aan vond.


Hallo Maureen, het inzicht dat trauma's uit het verleden of heden kracht kunnen genereren die je bewustzijn van verbondenheid met jezelf en de wereld brengen was voor mij een soort concept. Maar ik ga het zelf ook steeds meer leven. Het is een gerealiseerd inzicht. Er is wat is, en daarmee handel je. Dat je handelen ten allen tijde door liefde kan worden geïnspireerd, dat raakt me. Dat is wat je vertelt aan mij, dat is wat ik erin herken. Die herkenning raakt me en inspireert me.

Misschien lopen we allemaal wel op de zelfde weg, als in een pelgrimage. Maar het is uiteindelijk altijd onze eigen, unieke weg. Blij je daarop te ontmoeten.


Hallo, Baudolino,
Wat heb je dat mooi bescheven ben erg ontroerd. en dito blij om jou ook te ontmoeten.


Sommige mensen roepen het op, sommige plekken, beelden, muziek. Een inkijkje in het hart. Dank je.


Fijn te horen, Maureen, dat ik de spijker op de kop sloeg. Het is soms heel dapper om te durven voelen wat je voelt. Zo kun je je soms diep ongelukkig voelen en soms gelukkig. Als al je gevoelens er mogen zijn, en je daar helder bewust van bent, worden dat de boodschappers van je ziel, zoals je kunt lezen bij logion 65 van het Thomas-evangelie, elders op deze website.
Bewust durven voelen wat je voelt, ook al is het naar, kan een grote sprong zijn op je spirituele pad.
Soms lees je wel eens dat je als spiritueel gevorderde niet meer ongelukkig zou hoeven zijn. Vergeet het maar. Ik denk juist dat je heel spiritueel bent als je eerlijk bent tegen jezelf over je gevoelens, welke die ook zijn. Ik noem dat emotionele openheid: de bereidheid om de toestand van je gemoed helder en eerlijk - dus bewust - waar te nemen. Zonder emotionele openheid kan er geen spirituele groei zijn. En ik vind het daarom heel fijn dat je zegt dat ik juist daarmee voor jou de spijker op z'n kop heb geslagen.


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.