Groeiend inzicht

Puzzelstukken

    door Moo, 16/07/2008 23:17. #25665. 1 reacties, laatste

Beste meneer Moerland,
Een jaar of dertien geleden heb ik een college bij u gevolgd op de SVJ Utrecht, "wereldbeschouwing". Tijdens deze bijeenkomsten heeft u mij een aantal puzzelstukken aangereikt die ik pas later heb kunnen inpassen in mijn wereldbeschouwing. De colleges hebben een enorme indruk op mij gemaakt en de aantekeningen daarvan heb ik als enige vak nog steeds in bezit.
Hoewel ik in die periode een ingewikkeld pad was ingeslagen, of beter gezegd van het pad af was, en ik het tentamen nooit heb gehaald en u mij zelfs nog een tweede kans heeft geboden die ik ook niet aangegrepen heb, heeft het allemaal een onuitwisbare indruk op me gemaakt. Daarnaast zal ik nooit vergeten het geduld en de vriendelijkheid die u heeft getoond om mij die kans nogmaals te geven en zelfs nadat al snel duidelijk werd dat het niks zou worden bleef u vriendelijk en kalm.
ik wil u alsnog bedanken voor het geduld dat u toen had (het is een schaars goed en was hierdoor helemaal van de kaart, de verwachtingen van mensen liggen zo hoog, ik heb daar zelf ook last van ) en voor de dingen die ik geleerd heb en als zodanig ook heb kunnen toepassen in mijn leven.
Hoewel ik uw website een half jaar geleden al gevonden had, ben ik nu pas begonnen met lezen. Tja, jezelf zoeken en of hervinden bljft soms een pijnlijk proces waarbij je soms liever in je oude situatie blijft verkeren dan de waarheid onder ogen te moeten zien, terwijl het vaak zo simpel is ;-)
Dat wilde ik even kwijt ;-)
Ik wens u alle liefde van de wereld toe.


Ik kan je verzekeren Moo dat ik net zo genoten heb van het lesgeven als jij. Ik vond lesgeven aan jonge mensen als jij heerlijk! Dank je wel voor je fijne terugblik.
Jammer dat ze op de School voor Journalistiek na mijn vertrek het vak wereldbeschouwing opgeheven hebben, hoewel ik een voortreffelijke opvolger had voorgedragen.


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.