Groeiend inzicht

het verschil tussen "los van machten en los van ego"

    door Van den Hof, 04/11/2006 07:51. #2591. 1 reacties, laatste

Steeds krijg ik de boodschappen vanuit mijn omgeving dat "mijn ego" de boosdoener is, waardoor ik niet vrij kan zijn. Ik erken dat het ego een sterke kracht in mij is. Door beelden en datgene dat zich aan mijn geestesoog voltrekt, beschouw ik "machten" toch anders dan het ego. Het voelt dieper, grootser, onnoembaarder.
Ooit kreeg ik beelden dat mijn eierstokken een verbinding vormden naar buiten. Dat deze verbinding naar buiten werd afgesloten na hun verschrompeling. Er was alleen nog een weg naar binnen en "een fantoompijn". Ik kreeg beelden van een zwart gat, de oerbron en een glimp van een enorme dimensie, een groeiende vuurbal aan energie, die ik ook in mij gewaar werd. Ik vond mezelf bijna rijp voor de psychiatrie en las plots dat de Gnosis een "zwart gat" met het vrouwelijke verbond (als oersymbool voor wijsheid). Nu vind ik het een enorm boeiend verschijnsel. Wie kan mij vertellen waar ik hierover meer kan lezen?U zult misschien denken mevrouw: Waar blijft het antwoord op mijn bericht?
Wel het heeft even geduurd, want ik heb er heel serieus over nagedacht voor ik u antwoord kon geven.
U heeft wel een heel bijzondere boodschap ontvangen!
Dat u het gevoel heeft dat uw eierstokken eerst een contact hadden buiten u zelf, kan in verband staan met de vruchtbaarheid van de vrouw, immers als zij zwanger wordt trekt zij een ziel uit het licht aan om in haar tot ontwikkeling te komen. Nu die vruchtbaarheid voorbij is gaat het vermogen om in contact te komen met het licht naar binnen om te ontdekken dat het licht uw ware Zelf is. Nu is het tijd voor u om opnieuw geboren te worden in dat licht en om er van nu af aan voor altijd te blijven.
U heeft de parel gevonden in uw akker!
U bent de hoeksteen die de bouwlieden verworpen hebben!
De bijbel begint zo:

In het begin schiep God de hemel en de aarde.
De aarde was woest en leeg: duisteris lag over de diepte, en de Geest van God zweefde over de wateren.
Toen sprak God: "Er moet licht zijn!" En er was licht. En God zag dat het licht goed was.
In het evangelie van Johannes staat:
(4) In Hem was leven, en dat leven was het licht der mensen.
(5) En het Licht schijnt in de duisternis maar de duisternis nam het niet aan.

Heeft u wel eens van de profeet Mani gehoord die leefde in de derde eeuw en is de stichter geworden van een wereldkerk. Een gnostisch Christendom dat zich zelfs in India en China verspreidde. De combinatie van dat Christendom met het Boeddhisme is een verhaal appart, pure schoonheid. Leest u Mani's Lichtschat waarin zijn psalmen zijn gebundeld.
Zijn gnostische leer was gebaseerd op licht en duisternis. Het licht stond voor ons ware zelf en de duisternis stond voor het lichamelijke en het materiële, de wereld van Satan. De Kartharen waren de laatste vertegenwoordigers van dat gedachte goed. Bram heeft daar prachtig over geschreven.
Er wordt in de gnosis vaak gesproken over God die zich in tweeën splitst zichzelf in een mannelijk en een vrouwelijk deel en dat uit hun verbintenis de Zoon geboren werd. (De mensheid)
Maar er wordt ook wel gesproken over de val van Sophia (de vrouwelijke helft van God) die uit het licht gevallen is en waaruit chaos voortgekomen is en dat zij Jaldabaoth schiep om de orde in de chaos te herstellen. Hij schiep de kosmos (orde) en dat is de schepping waarin wij leven.
U vindt dit en vele andere versies van de schepping in de geschriften van Nag Hammadi, de bron waaraan wij ons laven op dit forum.
Als u logion 2 leest van het Thomas evangeling zult u veel herkenning vinden!

Welkom op dit forum!


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.