Groeiend inzicht

egels

    door annette, 04/03/2009 16:26. #32762. 9 reacties, laatste

En dit lees ik vanavond voor aan de raadsleden en de burgermeester ter bescherming van de schepping in de hoop inzicht te verschaffen.


Geachte aanwezigen mevrouw de voorzitter

Allereerst dank ik voor de gelegenheid die ik krijg om mijn onrust over het verdwijnen, uitdunnen en kappen van het ondergroen aan u kenbaar te maken.

Ik zou U willen vragen, even in gedachten terug te gaan naar de afgelopen zomer.
Is het U opgevallen hoeveel naaktslakken er waren? Dit waren er erg veel en het zullen er nog veel meer worden.
Op de paden langs singels en grasvelden cq plantsoentjes moest je soms spitsroeden lopen tussen de naaktslakken zodra de schemering of regen viel.
Het is niet mijn bedoeling u te vragen op al deze slakken zout te gaan leggen, maar ik pleit ervoor om hun natuurlijke vijand, de egel beter te vertroetelen.
Egels eten naaktslakken, maar de egels verdwijnen. Doordat er steeds meer ondergroen verdwijnt, hebben egels geen bed meer en kunnen dus ook de winterslaap niet doorkomen. Denk zelf eens na, wanneer zag u voor het laatst s avonds een egeltje lopen? Vroeger zag ik ze geregeld wandelen, maar dit zal steeds meer verleden tijd worden en zal het een paradijs voor slakken zijn. Deze zullen dan het laatste groen opeten en afmaken waar de mens mee begonnen is. Afbraak van de natuur en verstoring van het natuurlijk evenwicht.
Laat het niet zover komen en herplant ondergroen ten behoeve van de egel en dus de burger.

En niet alleen de egel verdient als trouwe vriend aandacht, maar ook de kleine vogeltjes. Deze zoeken ook vooral het ondergroen op ter bescherming tegen de grotere soortgenoten. Zij zijn onze helpers in de strijd tegen de muggen en andere insecten.
De aarde warmt op, meer natte, warme zomers waar vooral de muggen goed zullen gedijen. Zij zullen niet direct tot een olifant uitgroeien, maar kunnen wel heel veel last veroorzaken en misschien zelfs ziekten gaan overbrengen. Menige burger die zon kleine mug s nachts in de slaapkamer hoort zoemen zou hem zelfs zonder pardon voor een olifant willen omruilen.
Zwaluwen zie je al lang niet meer in steden, met onze antizwaluw huizen, maar de heggenmus, bij gebrek aan heggen ook steeds minder, terwijl de koolmees hoofdzakelijk zijn neus in de winter laat zien.
We hebben, nu burgers steeds meer hun tuinen barricaderen met houten hekken, extra behoefte aan ondergroen in de openbare ruimten.
Laten we dat niet onderschatten. De enkele eenzame egel die Spijkenisse nog rijk is slaapt in het ondergroen, maar wordt daarin gestoord door tuinlieden die uitdunnen en weghalen. Dan sterft zon egeltje meestal en daarmee is er weer een nuttig dier minder. Laat dit uitdunnen, met mate, in de zomer gebeuren als de egel dik en vet is en een andere woning kan zoeken.

Ik wil u ook vragen om niet meer in de winter sloten uit te baggeren, daar de modder het bed is voor salamanders en kikkers. Kikkers zijn, zoals u weet, ook onze bondgenoten bij de muggenjacht. Muggen worden in het water geboren. Kikkers zitten dus op de eerste rang en vangen veel. Egel, salamander, kikker en pad zijn beschermde dieren. Behandel ze aub ook zo.

Ik pleit hier voor betere voorlichting over belangrijkheid van groen in de gemeentekrant. Ik ken het dilemma van de tuinlieden die steeds weer geconfronteerd worden met mensen die bomen, groen kwijt willen. Maar groen is geen kwestie van fijn of niet fijn, maar een levensnoodzaak.
Als mensen in Hoogwerf de dijk niet mooi vinden halen we hem ook niet weg. Fijnstof is een sluipmoordenaar en het enige wapen is groen. Laat dat de burger bij herhaling weten.

Dank u voor uw aandacht.
Dank u voor uw aandacht.

Een wonder, de hele gemeenteraad plus burgermeester hebben geluisterd en... er komt een commissie. Dan zal ik mijn stekels niet meer opzetten.
Ja, muggen en slakken maken geen geen verschil tussen status.
De pers heeft me al benaderd en waarschijnlijk zaterdag in AD. Maar ik denk alleen in dichtbij van voorne putten.

Leve de dieren en de rest van de schepping


Geweldig Annette dat je inzet beloond wordt!


Lang leve de prikkeltjes!


Annette gefeliciteerd met de erkenning van de egels.


Alle naakslakken van Spijkenisse verenigt u! Er dreigt gevaar en het heet Annette!


Wij egels hebben een voorsprong, want wij hebben een harnas.
Het is een christelijk dorp en wensen geen blote slakken.

Prikkeltje


Nu ga je ons ook nog beledigen omdat we naakt zijn! Je lijkt zelf wel een egel met de stekels die je tegen ons opzet.


Naaktlopers horen in een nudistenkamp.
Compleet gefrustreerde burgers lopen hier rond. Weten niet waar ze kijken moeten.

Op het ogenblik zijn het zelfs blauwe slakken. Erg koud buiten.Vandaag hoorde ik het volgende op de radio:

Wat krijg je als je een egel en een slang samenvoegd?


Prikkeldraad.
:-)


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.