Groeiend inzicht

Wat het christendom nodig heeft

    door Saskia, 19/08/2009 18:37. #36204. 3 reacties, laatste

Ik las in de Happinez een stuk van Susan Smit en zag een prachtig stukje in het interview met de Gnosticus Bram Moerland over Meister Eckart. Over de onbevlekte ontvangenis van Maria. Meester Eckart heeft de symboliek van dit verhaal ooit als volgt uitgelegd: 'Maria is het symbool van de ziel (het vrouwelijke). De ziel moet eerst maagdelijk worden en alle invloeden van opvoeding en cultuur van zich hebben agfeschud, naakt zijn, voordat de Christus in iemand geboren kan worden. Daarna moet je zorgen dat de ziel maagdelijk blijft anders gaat het Christusbewustzijn er weer van door' Ik denk dat een uitleg als deze dichtbij zo puur is en zo dichtbij de waarheid ligt wat het Christendom de aantrekkingskracht en diepgang geeft wat deze tijd nodig heeft.


En lees op haar weblog vooral haar verhaal over:
"De vrouw als Godin, de kerkelijke vrouwenhaat & de crisis"
Je vindt dat hier:
Weblog Saskisa Beugel


Dag Saskia, fijn je bijdrage hier en vooral ook de verwijzing naar je weblog. Zo indrukwekkend om te lezen wat het boek van Susan met je ging doen. De herkenning van je eigen ervaringen.
Afschuwelijk gewoon wat er uit naam van.....allemaal is gebeurd. Blijf alsjeblieft luisteren naar je eigen innerlijke stem. Susan had twee wachtwoorden bij haar inwijding , volmaakte liefde en volmaakt vertrouwen. Ik wens ze jou toe.

Zelf heb ik het boek ook en reeds gelezen in 2001. Nu ik weer lees dat ook Susan de vele misstanden aan de kaak stelde binnen de kerk van Rome, zou het best wel eens zo geweest kunnen zijn dat zij aan de basis heeft gelegen van mijn verdere zoektocht naar de Nag-Hammadi-geschriften.

Welkom Saskia, ik vind veel herkenning op je weblog.


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.