Groeiend inzicht

Werkelijkheid ?

    door Johan, 10/09/2009 16:06. #36877. 2 reacties, laatste

Werkelijkheid ?

Hoe definieer ik werkelijkheid ?

Ik definieer de werkelijkheid door mijn beleving in de wereld en die kan ten dele gelijk zijn aan een ander maar is nooit volledig gelijk aan die van een ander, vandaar dat er veel schijnbare werkelijkheden zijn lijkt mij die dicht of ver uit elkaar kunnen liggen.
Ik definieer mijn continu veranderende werkelijkheid d.m.v. de zintuigen, deze sturen continu één of meerdere vorm prikkels naar mijn hersenen en hier worden deze signalen omgezet in beelden waarbij ik een bepaald gevoel ervaar wanneer ik de taal nog niet machtig ben, en/of in gedachte (vormen) met bepaalde gevoelens wanneer ik het product taal wel machtig ben.


De ene mens begint zijn leven met de beschikking over een totaal pakket van goed werkende zintuigen en andere mensen moeten al vanaf het begin bepaalde zintuigen missen.Het eigenaardige is dat of ik nu alle zintuigen of een deel van de zintuigen goed werkend tot mijn beschikking heb mijn bewustzijn over werkelijkheid grotendeels gebaseerd is over de verwerkte en nog steeds verwerkende hoeveelheid prikkels van de zintuigen over een schijnbare werkelijkheid mijn werkelijkheid die continu lijkt te veranderen (tijd)ens mijn leven.
Kan het me nog goed herinneren toen ik een goede illusionist bezig zag, dat ik de show aan de ene kant wel mooi vond maar aan de andere kant ook geïrriteerd raakte dat mijn zintuigen zo makkelijk te misleiden zijn en mijn beeld van de werkelijkheid uit elkaar spatte als een zeepbel.

Naar mijn inzicht is DE WERKELIJKHEID het goddelijke niet te verklaren d.m.v. de zintuigen maar wel te ervaren omdat iedere vorm een expressie is van het goddelijke wanneer je dat ervaart kan je volgens mijn gevoel zeggen ik ervaar WERKELIJKHEID............
Groetjes


Hallo Johan,

Ik vind het een heel mooie beschouwing die je hier geeft over (de) Werkelijkheid.
Vooral de laatste alinea van je verhaal.

..Daarop 'beschouw' ik nog even verder door met het volgende:

De werkelijkheid die je beleeft bèn je ook zelf.

'Ik Ben de Weg de Waarheid en het Leven',
betekent (voor mij) dat de (levens) weg die ik ga, ook mijn Werkelijkheid is en mijn Leven en tevens ook mijn Waarheid.

Groetjes


Hoi, Leo bedankt voor je aanvullende reactie.
Ik ben, ja.

Ken u zelve hmmm .......
Deels, ja, omdat ik voel dat een deel van mij geraakt is door een niet te verklaren drang om tot inzicht ontplooing te komen en deze oorsprong kan ik niet be(grijpen) hoe, wat en waarom, hij is er en niet bij mij alleen, misschien is dat liefde, het is er niet om te begrijpen maar om je .........

Wanneer ik naar de sterren kijk vind ik deze prachtig en voel me daar ook zeer mee verbonden maar kan ook lichtelijk geirriteerd raken wanneer ik erover ga nadenken en DE antwoorden gewoonweg niet weet begrijp.
Het hart voelt misschien waarheid die het hoofd niet begrijpen kan zoiets ofzo maar uiteindelijk wint het hart altijd en geniet ik gewoon weer van de prachtige sterren.


Groetjes


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.