Groeiend inzicht

Verloren en teruggevonden reactie Carla

    door Bram, 31/01/2013 15:24. #44204. 0 reacties, laatste

Van Annemiek Schrijver kreeg ik een tijdje geleden de vraag waar een reactie van Carla was gebleven. Ze voegde het bericht zelf toe.
De reactie was onbedoeld verdwenen bij de verhuizing van provider.
Ik heb Carla's bericht toen bij de mededeling over de verhuizing gezet, maar die mededeling heb ik zojuist verwijderd, want die is niet meer van toepassing. De reactie van Carla heb ik nu hier geplaatst.
Hier is-ie:

Dag Cor,
Al geruime tijd lees ik hier en heb een lange tijd met grote regelmaat gepost.
Dat posten, schrijven over hoe ik denk/voel/ervaar staat momenteel op een laag pitje.
Het wordt, zo lijkt het soms, allengs stiller in mij.;-)
Toch voel ik nu even de behoefte het wel te doen.
Je raakt een snaar bij mij met de door jou geplaatste woorden, welke je las op een grafsteen in je dorp:
' Iedereen heeft gelijk, alles is waar.'
Een doordenkertje!
Natuurlijk kunnen deze woorden niet altijd en onder alle omstandigheden 'bewaarheid' worden. Toch......zij hebben een kern waar ik mij wel bij voel.
Zoals jij beschrijft wat je voelt/weet/ervaart nadat je kennis had genomen van andere mensen en de verhalen van hun leven, die op je pad kwamen is van jou. Voor jou is dat inmiddels ook jouw waarheid geworden. Prachtig. En ik doe daar niets aan af nog toe.
Zoals ook ik, gaande weg mijn leven, mensen ben tegen gekomen die soms voor korte of langere tijd met mij zijn opgelopen, of......ik met hen.
En horende/luisterend mocht ik visies/inzichten/ vergezichten ontvangen die zich al of niet mengden met die van mijzelf.
Ene......wat is dan van mijzelf? Goede vraag nadat er immers ook veel van buiten in mij is gestopt tijdens het wordingsproces van baby tot........!
Ik heb je verhalen/ervaringen gelezen en zou willen zeggen dat wanneer jij hiermee in jouw leven tot volle wasdom kan/mag komen, ik dat op zich al heel mooi vind. Ook al sta ik er anders in ga ik er op mijn 'eigen wijze' mee om.
Dan, wanneer een ieder zijn/haar verhaal, zijn/haar eigen beleving en ervaringen, vanuit welke bron dan ook, waaruit ook uiterst grote verschillen in opvattingen zouden kunnen ontstaan, mag/kan blijven vertellen en worden gehoord, ja dan.....kunnen we heel dicht komen bij de woorden die je las op die grafsteen.
Juist misschien wel door alle verschillen kunnen de kleuren van de regenboog zichtbaar worden.
Kan de muziek tot klinken komen.
Ik vind het heel interessant om de veelkleurigheid, welke het leven in zich heeft, te mogen ontdekken.
Je begrijpt......met exacte duiding heb ik niet zoveel. Des te meer met ruimte voor het blijven verwonderen. En ja, soms ook verbijsteren.
Het ga je goed.
Carla


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.