Groeiend inzicht

Bijzonder mens

    door Willeke, 04/03/2013 13:14. #44347. 2 reacties, laatste


Steeds vaker overvalt mij het gevoel hoe Bijzonder wij mensen in elkaar steken. Dat je verbeelding met je op de loop kan gaan. Dat je verbeelding kan loslaten en daarmee ook het gevoel wat je aan die verbeelding hebt gehangen kan loslaten.
Andersom kan ook, bij een bepaald gevoel komt een beeld. Dat beeld aan dat gevoel kan je ook loslaten. Je kan zelf besluiten of je betekenis aan die beelden en gevoelens geeft.

Wat een rijkdom!


Het is leuk dat je dat zo formuleert, Willeke.
Een mens kan soms zomaar momenten van vrede en goedheid ervaren. Zie het vorige bericht van Harry.
Daarmee ontsnap je even aan de verbeelding.
Die momenten van vrede en goedheid kunnen je er naar doen verlangen dat permanent te maken. In spirituele tradities verhuist die eeuwigdurende gelukzaligheid meestal naar later, niet hier en nu. Bijvoorbeeld de staat van verlichting na tachtig miljoen levens. Of het verblijf in de hemel na de dood.
Kenmerkend voor het Thomas-evangelie is dat het die twee toestanden samen wil brengen, het verblijf in de beelden enerzijds, en anderzijds als bodem van je bestaan die goedheid en vrede.
Dat zal voor eenieder er anders uitzien. Zoals jij het beschrijft is het jouw vorm, maar wel in die combinatie van de twee een maken.Ja die momenten zoals Harry hiervoor beschreef herken ik ook. Er zit een enorme sterke herinnering bij die ik herinner van vele jaren (in mijn tienertijd) geleden. Dat het mij altijd is bijgebleven zegt genoeg denk ik. Ik lag op een warme dag tussen het hoge gras van de zon te genieten. Ineens overviel mij, naar mijn beleving een intens gevoel van enorme vrijheid, liefde en geluk. De wereld hield op dat moment even op te bestaan.


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.