Groeiend inzicht

ontdekkingen en uitdagingen

    door Trudy, 05/06/2007 09:35. #4975. 2 reacties, laatste

Een week geleden heb ik het boek van Bram gekocht met de titel " schatgraven in Nag Hammadi". In een periode van herstel, groei en ontwikkeling kwam ik steeds weer terug bij de basis en die basis was ikzelf.

Zo'n 3 1/2 jaar geleden zat ik op het dieptepunt, althans dat dacht ik. Tot dat ik ineens een intens geluk ervaarde. Helemaal alleen op een prachtige plek midden in de rumoerige stad. Toen besefte ik dat het geluk niet van buiten kwam maar van binnenuit. Heb keuzen gemaakt en heb het roer drastisch omgegooid.

Fascinatie voor de mens in het algemeen en wat mij dreef was het uitgangspunt. Waarom zijn mensen zoals ze zijn, waarom ben ik zoals ik ben?
Ik ben begonnen met het lezen van boeken en het volgen van opleiding, psycho en gedragtherapie, mede vanwege mijn werk met verstandelijk beperkten die psychische - gedragsproblematiek vertonen. Steeds weer kwam ik uit op het "opgesloten" zitten van het inividu. Het collectieve en geconditioneerde. Zowel bij het zien van mijn omgeving maar ook het steeds meer bewust zijn van mijn eigen collectiviteit en geconditioneerde.

Uiteindelijk ben ik verder terug gegaan, de geschiedenis, religie's enz...... Daar ligt de fundering van onze hedendaagse collectieviteit en geconditioneerd gedachtengoed.

Een verademing om dan een boek te mogen lezen waarin zoveel herkenbaar is, zoals beschreven door Bram, veel herkenning en de woorden: ik wist dit eigenlijk al.

Dank je wel Bram :-)

Trudy
Wees als een waterlelie, die vanuit de
donkere krochten van de sloot zichzelf
op wonderbaarlijke wijze een weg baant
naar het licht.

En daar het prachtige eigenste zelf
tot uitdrukking brengt.


Harry
Trudy, heel herkenbaar. Ik hoop dat steeds meer mensen dit besef krijgen en hopelijk kunnen wij daar ons steentje aan bijdragen.

Harry, wat prachtig! Ik kan het niet helpen je de donkere krochten van de sloot te zien bezingen met een stevig heavy metal geluid opgevolgd door een gillende gitaar die overgaat in een melodie die past bij de uitdrukking van het prachtige eigenste zelf.....


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.