Groeiend inzicht

Ego en Ik of is het Ik en Ego?

    door Trudy, 14/06/2007 09:44. #5336. 2 reacties, laatste

Voor het schrijven van dit verhaal en zelfs nu vraag ik mij af: is dit verhaal egostrelerij of ……..


September 2006:

Ego heeft promotie gemaakt, eindelijk na al die jaren die erkenning waar zij al zolang op hoopte. Eindelijk die waardering voor het harde werken en presteren. Om deze promotie wat extra kracht bij te zetten ging Ego nog harder werken en “presteren”. Was er iemand ziek? Bel Ego maar. Waren er problemen? Ego lost ze wel op. Dit steeds vanuit de goede intentie dacht ze immers ……… wie goed doe goed ontmoet.

December 2006:

Ego heeft zich uit de naad gewerkt, ze heeft in de afgelopen maanden maar liefst 110 meerwerkuren gedraaid. Totdat ……….. haar via via ter oren komt dat een collega haar beklag heeft gedaan bij de leidinggevende omtrent het functioneren van Ego.
Ego is teleurgesteld en verdrietig. Ze is er helemaal van ondersteboven. Ze had toch zo hard gewerkt? Ze had zich toch bewezen?
Ego besluit in dialoog te gaan met Ik.

Dialoog:

Ik vraagt aan Ego: waar ligt de pijn? Wat heb je gedaan om onbereikbaar te worden voor jouw collega? Ego’s antwoord: de pijn ligt bij Ego, Ego heeft door haar prestatiedrang haar omgeving volledig uit het oog verloren en haar daarmee onbereikbaar gemaakt.

Ego besluit om zich aan te passen aan haar omgeving, heeft overleg met haar collega’s en ziet in dat zij alert moet zijn op haar omgeving en op eigen emotie.

Januari 2007:

Ego krijgt wederom promotie en als slagroom op de taart krijgt zij de langverwachte opleiding. Maar Ego is veranderd, zij neemt de tijd om de promotie en de effecten daarvan in zich op te nemen. Ego en Ik besluiten tot de volgende afspraken te komen: deze promotie ga je aanvaarden omdat je het leuk vindt. De opleiding ga jij doen omdat je het leuk vindt. Je mag het proberen en je mag falen, je bent er immers om te leren.

Ego heeft haar collega’s op de hoogte gebracht van deze afspraken en hen gevraagd haar te helpen indien zij dat nodig heeft.

Ego heeft samen met Ik besloten om niet met beiden benen op de grond te blijven staan maar om toch weer in beweging te gaan komen. Stilstaan leid tot niets, beweging maakt weer ruimte om iets te gaan leren. Het risico is echter dat er wederom valkuilen gaan komen maar dat nemen wij voor lief.

Ego en Ik hebben de DSM IV nog geraadpleegd op een mogelijke Schizoaffectieve stoornis. Gelukkig wij mogen ons “normaal”noemen.

Liefs Trudy
Ik denk dat de mens "grosso modo" in
zijn ontwikkelingsgang nog niet veel aan
wijsheid heeft gewonnen.

Wij als West-Europeanen hebben in onze
rusteloze ego-kennis-gadget-hardloop-prestatie-vergelijkings en warfare maatschappij alleen maar aan wijsheid ingeboet.

Groet HarryHallo Harry,

Het blijft ook vallen en weer opstaan. 3 stappen vooruit en weer 2 achteruit.
En dat 1e stapje is steeds weer een persoonlijke overwinning. Oeps ....... het lijkt wel een hardloopwedstrijd :-)

Groet, TrudyReageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.