Groeiend inzicht

Baas in eigen hoofd.

    door Trudy, 17/07/2007 10:30. #7624. 4 reacties, laatste

Zondag ben ik de strijd aan gegaan, met mijn sigaret.
Inmiddels heb ik een rookverbod opgelegd in eigen huis, auto, werk, op visite enz......

Verbannen naar mijn balkonnetje. De enige plaats waar toegestaan is om te roken.

Ik noem mijn vijand "receptor". Klinkt een beetje als terminator. Receptor houdt mij nog aardig in zijn klauwen. Maar ik vecht terug. Heb mijn hele huis al nicotinevrij, de auto komt ook nog aan de beurt. Nog even en receptor legt het loodje!

Kom ff, ik ben toch baas in eigen hoofd!

:-)


Ha Trudi,
't Ziet er naar uit dat je vastberaden genoeg bent om de strijd te winnen.
Ja, ik weet het wel zeker!

;-)
Leo


Ik vind dit wel een mooie plek om ervaringen te delen die met een verslaving te maken hebben.

Laatst fietste ik naar mijn orthodontist en voor mij reed op de stoep een jongen. Een jonge jongen, misschien 17 jaar. Hij reed van de stoep naar het fietspad en fietste even voor me. Hij rook lekker. Het verbaasde me dat hij op zo'n jonge leeftijd een luchtje gebruikte, maar dat zal wel normaal zijn. Het prikkelde mijn gedachte, een jongen die bewust is van zijn sexualiteit. In mijn fantasie was hij zich bewust van het effect dat hij heeft op vrouwen, ongeacht de leeftijd.

Ik had een sneller fiets-tempo, dus al gauw fietste ik hem voorbij. Ik vond het wel raar dat ik me aangetrokken voelde tot een jonge jongen. Dat kan echt niet.

Ik was bij de orthodontist en even later kwam hij ook binnenlopen en in de wachtruimte zitten. Ok, dacht ik, dit is een signaal. Ik kom er niet zomaar vanaf.

Ik keek af en toe terloops naar hem en 1 moment kruisde onze blikken. In mijn fantasie was hij zich bewust van wat er speelde. Ik kreeg last van gevoelens van verlangen en verschuiving van energie wat ik met mijn verslaving associeer en begon dit te veroordelen. Toen moest ik denken aan dat ik oordeelloos naar dit soort gevoelens en gedachten zou kijken. Dat deed ik. Ik had er geen oordeel over. Die gedachte is er en dat gevoel is er en ik heb er geen oordeel over. Toen voelde ik me emotioneel worden en voelde ik liefde. Ik dacht niet na over wat iets dan ook voor betekenis heeft en liet gewoon zijn wat er was. Ik voelde liefde en die gedachten en gevoelens over en voor die jongen verdwenen. Hij was gewoon een jongen in de wachtkamer die ik op de fiets al was tegengekomen. Wel erg toevallig.

Ik wil er niet over nadenken waarom ik die gedachten en gevoelens krijg, want met mijn gedachtengang kan ik het niet doorgronden en werkt zelfs averechts. Ik probeer te putten uit de bron door mezelf te herinneren geen oordeel te hebben.

Ik moet zeggen dat al die veranderingen me niet in de koude kleren gaan zitten. Ik heb de laatste tijd veel behoefte aan slaap. Merk dat ik dat ook aan het veroordelen ben. Wat is dat toch een gewoonte van me. Ok, dus we veroordelen gewoontes ook al. Ik heb een oordeel over mijn gewoonte te oordelen over mijzelf. Haha. En daar heb ik dan weer geen oordeel over.


Alweer bijna 1 jaar geleden dat ik ben gestopt! Wat een vrijheid!!!


ps. en wat een inzichten!


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.