Groeiend inzicht

Dromen doe je zelf

    door Karel, 18/07/2007 09:21. #7688. 116 reacties, laatste

Linda vertelde over een droom. Dar wil ik graag iets over zeggen.
Eerst maar de droom:

Vannacht heb ik heel vreemd gedroomd. Ik wilde van mijn man ontsnappen. Ik was niet echt ik en mijn man was niet mijn man. Het waren andere types. We hadden 2 zoontjes geloof ik. Ik zat onder ons raam, buiten (wat ook weer niet echt buiten was, alles was overdekt, het hele gebied. Ik wilde daaruit ontsnappen) en "mijn man" kreeg in de gaten dat ik daar zat en was naar me aan het graaien. Iemand zei tegen me "hij ziet je niet, hij is slechtziend". Dus kroop ik langzaam over de grond bij het raam vandaan, zijn graaiende handen ontwijkend. Het was heel eng, maar tegelijkertijd vond ik het zielig voor hem, maar wist dat ik uit zelfbescherming bij hem weg moest.
Ik zocht in een gebouw met grote trappen en veel hout, naar een uitgang. Ik kwam een vrouw tegen, het was een collega ofzo. Ik voelde me een beetje vreemd dat ik wilde ontsnappen. Bezwaard ofzo, maar ik ging door.
Er was nog iets met een bom, maar dat komt denk ik omdat mijn man (in het echt) een hele serie 24 achter elkaar zit te kijken.

Dat was de droom. Ik wil graag wat opmerkingen maken naar aanleiding van deze droom van Linda.

Een belangrijke richtlijn bij de interpretatie van dromen is dat de personen die in een droom voorkomen bijna altijd een aspect van de dromer zelf zijn.
Als Linda dus zegt: Ik wilde van mijn man ontsnappen, dan is die man niet noodzakelijkerwijs haar man in het wakkere leven. Die droomman is een aspect van haar zelf. Welk aspect kan ik niet zeggen, dat kan alleen Linda, ook al heb ik wel vermoedens. Maar de betekenis van een droom kan plotseling oplichten als je zo naar de personen in de droom kijkt: als iets van je zelf.
Dan zegt Linda daarover: Ik was niet echt en mijn man was niet mijn man.
Dat is een sleutelpassage. Het lijkt mij dat Linda zowel haar 'oude ik' ('Ik' was niet echt) als haar 'oude man' ('mijn man' was niet mijn man) aan het loslaten is. Dit wijst dus op een veranderingsproces in Linda zelf, waarbij ze zich niet meer identificeert met iets dat hier gesymboliseerd wordt in 'ik' en 'mijn man'.
De twee zoontjes zijn ongetwijfeld symbolen van het nieuwe dat tevoorschijn aan het komen is in Linda. Dus haar 'oude ik' en haar 'oude man' worden vervangen door 'twee zoontjes'. Maar ze is daar nog niet helemaal zeker van, want ze voegt aan die zoontjes toe 'geloof ik'.
Linda zit buiten en ook weer niet. Typische symboliek van een overgangssituatie.
Ze wil ontsnappen. Iets ouds in haar, 'haar man' graait naar haar, wil haar niet loslaten. Maar dat mislukt, want 'hij ziet haar niet'. Linda is al innerlijk los van dat oude in zichzelf.

Dat gebouw met grote trappen staat natuurijk voor innerlijke ruimte en daar ontmoet Linda haar nieuwe zelf, 'een collega of zo'. Dat 'of zo' vertelt me dat ze daar nog niet helemaal mee verbonden is. Er is kennelijk nog oud verdriet, uitgedrukt in 'ik vond het zielig voor hem' dat haar nog aan het verleden bindt.
Maar het mooie is dat ze zegt: Ik voelde me bezwaard maar ik ging door.
Ja, dan zal het oude op een goed moment ontploffen, ook al heeft het je alle dagen 24 uur per dag als een televisieserie vastgehouden.Bedankt Karel voor je wondermooie interpretatie.

Duidelijke boodschap voor mij is dat ik in een overgangsfase zit en dat ik op de goede weg ben.

Over die zoontjes zei ik "geloof ik" omdat ik niet zeker wist of die herinnering uit mijn droom klopte. Ik denk nu wel dat het klopt, maar ze kwamen niet actief in de droom voor. Ik had 2 zoontjes, leuke, actieve jongens, die waren lekker met elkaar aan het spelen en ik voelde me niet bezwaard dat ik hun achterliet. Ik voelde een vreugdevolle liefde voor hen. Ik weet het niet zeker, maar volgens mij had die vrouw die ik op een trap ontmoette een baby of klein kind bij haar. Ik kon (of wilde) niet met haar comunniceren, maar ik voelde een verwantschap. Ik voelde me naar haar toe bezwaard. De herinnering van dit gedeelte van mijn droom is nogal vaag.

De interpretatie van Harry over het hout in het gebouw vind ik erg mooi, dat het staat voor groei en gerijpt zijn. Dat lijkt me mooi als dat zo is. Ik voel me wel een beetje zo. Ik droom wel vaker over huizen en gebouwen met trappen en wist wel dat dat met mijn innerlijke ruimte/onderbewustzijn te maken had. De ruimtes waren nu groter dan ik ooit gedroomd heb. En dat mooie hout heb ik niet eerder gezien in een droom. Er was alleen geen uitgang.

Ik zoek naar een uitgang die er niet is. Misschien is die vrouw de oplossing, maar ik reageer aarzelend op haar. Zij heeft dezelfde uitdrukking op haar gezicht.

Ik geloof niet dat ik zelf de oplossing ben....?


Het gevoel waar ik mee wakker werd, waardoor ik me de hele dag niet prettig voelde was van het ontwijken van die graaiende handen wat beangstigend is, dat ik die man zielig vind, het bezwaarde gevoel, het benauwde gevoel dat alles overdekt was en het daarvoor tevergeefs een uitweg zoeken.

Ik droom vaker over vluchten, maar dan wordt ik achterna gezeten en dan ga ik me verstoppen of vliegen. Ik denk dat ik dat droom als ik mijn angsten niet onder ogen wil zien door te verstoppen of van een afstand wil zien door te vliegen. Dit was net zoiets, alleen werd ik niet achterna gezeten. Ik wilde wegvluchten uit het overdekte.Als je nou maar inziet dat die graaiende handen je binding aan het verleden symboliseren. Het verleden wil je gevangen houden...
Je vindt die man zielig zeg je. Jij zit met oud verdriet aan het verleden vast, zeg ik. Ook die graaiende handen ben je zelf. Iets in jou graait nog naar het zielige verleden.
Laat los.
Hallo,


Sinds er over dromen is gesproken laat 1 droom mij maar niet meer los.

Mede dank zij Wil, Harrie en Karel zie ik de droom in een bepaald perspectief echter er is 1 symbool die ik niet kan plaatsen. Ik heb het hele "net" al afgesufferd. Maar kan er niet veel over vinden.

Weet iemand van jullie waar de salamander symbool voor kan staan.

Bijvoorbaat dank jullie wel.

Groet, Trudy


Ha Trudy,

Weet niets van dromen en de uitleg.
Ik denk zelfs zelden te dromen of ik weet er werkelijk niets meer van.

Ala.....als je de salamander op zijn rug legt, zal hij zich onmiddelijk weer omkeren op zijn pootjes.

Ik vind met mijn onbeduidende inzicht in deze, dit wel bij jou passen.

Je ongelooflijke kracht om door te gaan.

Ben nieuwsgierig naar het inzicht van de echte kenners.

Groetjes,
Ik geloof niet dat een salamander een vaste betekenis heeft. De betekenis daarvan in jouw dromen zal, vermoed ik, jouw eigen betekenis zijn.


Loslaten...... is niet mijn sterkste kant. Ik begin maar met die vrouw te vertrouwen die ik tegenkwam op de trap. Haar benaderen en luisteren wat ze me te vertellen heeft. In plaats van een uitweg te zoeken.

Misschien schuift het dak open en hoef ik niet te vluchten.

Groetjes,
Linda


Hoi Linda,

Loslaten? Vasthouden aan die vrouw!

Blijf zingen!

Liefs Trudy


Ben ik nog een keer......

om miscommunicatie te voorkomen.
Vertrouw op jezelf!

;-)


"All you can do is be true to yourself..!"

je weet wel, Linda...,( Mutya Buena)

ik vind het nog steeds een heel goede richtlijn!

X,
Leo
Trudy, je schreef:

"Weet iemand van jullie waar de salamander symbool voor kan staan."

Ik mijn droomboeken vond ik over salamanders niet terug.
Je kunt dan wat speculeren.
Salamanders zijn amfibieen, ze leven op het land en in het water. In het water planten ze zich onder andere voort, ze leven op het land het liefst in een vochtige omgeving.

Water/vocht staat veelal symbool voor gevoelens/emoties. Het zou kunnnen betekenen dat je leeft in een emotierijke omgeving en een hartstochtelijk mens ben???

Ik geraak hier op gevaarlijk ijs, merk ik. Het zijn maar losse kreten en is wat gespeculeer. Je weet dat jij alleen zelf hierover iets kan zeggen.
Ik zwijg verder.

Belangrijk is wel in welke contekst de salamander voorkomt in je droom. Was je er bang voor? Deed hij iets? Of keek je alleen maar.

Dank je Carla, jawel #7757...... ik zie daar wel iets in :-)


Dank je Wil,

Emotie en hartstocht, joh? Ikke?

De salamander deed niets, ik was er ook niet bang voor en ze keken mij ook niet aan, het waren er namelijk meerderen.

Ik denk dat het met communiceren te maken heeft.

Groet, Trudy


Daar de salamander voornamelijk in het water leeft en daar ook zijn voedsel zoekt, maar om te ademen toch van de lucht afhankelijk is, zou hij symbolisch beschouwd kunnen worden als verbinding tussen de ziel (water) en de Geest (Lucht).

Eigenlijk is de mens ook een verbinding tussen geest en ziel; (lucht en water)
Dus meerdere salamanders kan een groep (gelijk gezinde?..) mensen symboliseren.

:-), LeoHij (salamander) werd in de mythologie gezien als behorend tot de vier elementen
aarde, water, vuur en lucht en ook als behoeder van het vuur. Zo vertegenwoordigd hij dus alle vier de elementen


Goedemorgen Leo,

Joh! .........
je hebt me aardig op weg geholpen :-)

Dank je,
Liefs Trudy


"Daar de salamander voornamelijk in het water leeft en daar ook zijn voedsel zoekt, maar om te ademen toch van de lucht afhankelijk is, zou hij symbolisch beschouwd kunnen worden als verbinding tussen de ziel (water) en de Geest (Lucht)."

Mooi gevonden en gezegd, Leo!


Thanks, Wil!
:-)


Veel droomelementen hebben een min of meer conventionele betekenis. Er zijn boeken met standaardverklaringen voor droomelementen.
Maar vaak ook komen in dromen beelden voor die niet tot het archetypische, collectieve beeldenrijk behoren.
Dat lijkt me hier ook het geval met die salamander.
Wat ik doe, als iemand een droom aan mij vertelt en ik zo'n niet-standaard beeld tegenkom, dan luister ik naar de woorden eromheen. Het is alsof de droomverteller het beeld verpakt in subtiele betekenissen in de woorden eromheen.
Wat mij opvalt in dit geval is dat Trudy het kennelijk erg belangrijk vind om achter de betekenis te komen. En ze heeft er het hele internet al op afgestruind. En dan is de situatie die ze beschrijft in z'n letterlijkheid voor mij een symbolische sleutel naar de betekenis: ze zoekt iets belangrijks buiten zichzelf maar kan het daar niet vinden.
En dan is er de volgende opmerking van Trudy:
'De salamander deed niets, ik was er ook niet bang voor en ze keken mij ook niet aan, het waren er namelijk meerderen.'
Welnu, ze doen niets, er is geen angst, en ze kijken niet. Dat klinkt nogal koudbloedig. Hebben we daarmee misschien de betekenis van de salamander: een koudbloedig wezen?
Maar in de geciteerde zin zit nog een andere betekenis. Dat is het woord meerderen. Trudy had het voorheen steeds over één salamander en nu is dat koudbloedig wezen ineens haar meerderen. Dat is een heel mooie freudiaanse Fehlleistung.
Laat ik daar maar op voortborduren. Als Trudy tegenover me zat zou ik nu aan haar reactie, haar lichaamstaal, kunnen zien of ik beet heb, maar jammer genoeg kan dat niet. Dus ik fantaseer maar verder.

'Koudbloedige, angstloze meerderen' dat is een interessante combinatie. En die zien Trudy niet. Hier ga ik mee door.

Zoals ik bij de droom van Linda heb verteld, is het verstandig om alle droombeelden in de eerste plaats te zien als een weerspiegeling van het eigen innerlijk van de dromer. Dus die koudbloedige, angstloze, niet kijkende meerderen vertegenwoordigen iets van Trudy zelf.

Mij is opgevallen in de uitwisseling tussen Trudy en Bram en het emotionele dagboek van Trudy, dat Trudy erg goed naar haar emoties kan kijken.
Grappig is dat, want hier hebben we te maken met de niet-kijkende meerderen in Trudy zelf. Dat lijkt dus in tegenspraak met de vaardigheid van Trudy bij het opmaken van het emotionele dagboek.
En ik denk dat daar de betekenis van de steeds terugkerende droom over die salamander zit.
Die angstloze salamander symboliseert misschien wel de vrije, innerlijke toeschouwer. De betekenis van de droom zou dan kunnen zijn dat die Trudy voortdurend uitnodigt haar innerlijke toeschouwer serieus te nemen en zich daarmee te verbinden. Tenslotte is het niet-kijken van de salamander een spiegel van iets in Trudy zelf. Trudy kijkt zelf niet.

De betekenis van de salamander kun je dus niet buiten jezelf vinden, Trudy, maar alleen in jouw eigen bewustzijn.

Nou, misschien is dit wel grote onzin. Kan. Het woord is aan Trudy.Hallo Karel,

tjeetje ...... ik heb hier zo'n hekel aan, om de pot heen breien.

Ik zal je vertellen wat ik heb gedroomd.

Ik zag mezelf in mijn droom.

In mijn mond zaten salamanders, ze kwamen er vanzelf niet uit gekropen, ik moest ze er met kracht uit trekken.

In mijn droom was ik niet bang van deze salamanders. Nadien, toen ik wakker werd, van deze droom, was ik erg geëmotioneerd en mijn hart ging al een razende tekeer.

Dat heb ik niet gauw, eigenlijk meer een zeldzaamheid.

Zo..... dat was ie dus.
:-)


Leuk Karel om je verhaal te lezen. Blijkbaar heb je meer te maken gehad met droomduiding.
Een zin uit je verhaal viel mij op:

"Als Trudy tegenover me zat zou ik nu aan haar reactie, haar lichaamstaal, kunnen zien of ik beet heb, maar jammer genoeg kan dat niet."

Ik dacht erbij: wat denk je dan beet te hebben?


Dag Wil, Ja ik lees jouw bijdragen ook met belangstelling. Ik merk dat we in principe op dezelfde lijn zitten.
Wat ik denk beet te hebben? De juiste duiding natuurlijk. Want zoals je zelf ook al zei: alleen de dromer weet wat het betekent, al weet die dat zelf nog niet bewust, vaak omdat er bij de dromer een slot op zit. Dat is nu juist denk ik de functie van sommige dromen, om iets in het bewustzijn te laten doordringen waar de dromer (nog) niet aan wil.
De aanhoorder van de droom, dat ben ik dus soms, heeft dat slot niet, dus die kan vrijer aanvoelen wat die droom zou kunnen betekenen. Maar zeker weten doe je dat nooit. Elke duiding die je aanreikt moet door de dromer zelf bevestigd worden.
Vaak is het dus zo dat ik een suggestie doe en dat ik dan soms aan de lichaamstaal van de ander merk dat mijn suggestie raak is. Dus de dromer hoeft dat nog niet eens zelf bewust te erkennen, maar onbewust is het begrepen en dat uit zich bijvoorbeeld in een verandering van de houding, in wijd open ogen, een ingehouden adem, het samenknijpen van de vuisten enzovoort.
En die terugkoppeling ontbreekt hier natuurlijk helemaal.


Beste droomuitleggers,

Ik lees met belangstelling.

Ik weet dat het duiden van dromen door de geschiedenis heen, een steeds andere invalshoek heeft gehad.

De meest recente kijk er op is vanuit de Freudiaanse hoek.

Maar jullie gesprekken vind ik alleraardigst.

Een vraag:

Hoe kijken jullie naar het verschijnsel "niet dromen" ( schijnt niet voor te komen! )......dus het niet weten dat je droomde!

Wacht de reactie's met nieuwsgierigheid af.Oeps..

Ik heb wel eens horen zeggen dat dit
samenhangt met-tijdelijk-mentaal
"op slot" zitten. Dus even in een te smal
kader.

Wil hier geen brandnetelzaadje planten,
maar er zijn periode's geweest dat ik dat
bij mezelf zo ervaren heb.Dus heb ik in
het verleden es wat navraag gedaan.

Groet Harry


Ha Harry,

Als dit waar is zit ik dus al ( wat zal ik zeggen .....!!) zo'n 20 jaar op slot, haha...
Ben niet bang voor brandnetels hoor, in de buurt van brnadnetels staat altijd weegbree.....even wrijven......weg prik.

Groetjes,


Wat betreft het niet-dromen huldig ik het volgende standpunt.
Het meest verstandige is om te vertrouwen op de innerlijke wijsheid van je lichaam en je geest. Dus, als je nooit droomt, maak er dan vooral geen probleem van. Het is pas een probleem als je er een probleem van maakt.
Karel is een wijze man.


Klopt Karel. Dank.
Is voor mij ook geen enkel probleem, gelukkig.
Was wel nieuwsgierig, en ook dat is geen probleem. haha.
Ik blijf je graag lezen.

Groetjes, ook voor Harry, die niet minder wijs is.Helaas,Helaas zo zie ik het niet.

Ik beperk mijn stompzinnige gereutel
voorlopig maar even tot de Herberg.Inderdaad Harry, hoe wijs kun je zijn om jezelf met je stompzinnig gereutel naar de Herberg te verwijzen.

Toch herken ik dat wat je schreef:
"dat het niet-dromen samenhangt met het tijdelijk-mentaal "op slot" zitten, "

Ik merkte dat ik, een periode terug, niet heel erg mijn best deed om mijn dromen te willen herinneren.

Hoezo weerstand?


Harry, toch wijzer dan je denkt?


Trudi,
In jouw droom (#7843) moest je zelf de salamanders uit je mond trekken..
Dus die salamenders, de emoties, (dat zielskrachten zijn!) kwamen er niet vanzelf uit; nee je moest je wilskracht,
(dat een geest-kracht is), gebruiken om ze 'eruit te trekken'.
En, o wonder, toen je wakker werd ging je hart te keer! Dat waren dus die (onderdrukte?) emoties, die zelfs een lichamelijke reactie ten gevolge hadden.

Dit is dan mijn visie op je droom, 'k hoop dat je er iets aan hebt. Meer kan ik er op dit moment niet van maken.
:-)
Leo


N.B. En het kostte je ook altijd wel veel moeite om je emoties bloot te geven of erover te praten;
Vandaar het beeld dat je het er als het ware uit moest trekken!
Dank je voor jou inzet. Het laatste daar herken ik me toch niet zo in......... denk ik.

:-)


Weet je Trudi, dat laatste.., daar kwam ik eigenlijk op omdat Bram erom gevraagd had dat jij je emoties eens allemaal op een rij moest zetten, zonder de daarmee verbonden gedachten.
Dat is je overigens goed gelukt, maar ik neem aan dat je je daarbij toch wel heel goed bewust moest blijven, van al die 'salalamanders' (emoties)

Nu ja, 't is maar een idee van hoe ik er zelf misschien mee zou zijn omgegaan!

Maarrr, zoals al eerder gezegd is: alleen jij zelf kunt uiteindelijk de interpretatie vinden, die voor jou het meest bevredigend is!
Ik pretendeer beslist niet hier DE waarheid te verkondigen!
:-)
Groetjes,


Ik pretendeer beslist niet hier DE waarheid te verkondigen!
:-)

Zo komt het ook zeker niet over, ik hou van verschillende visie's en meningen. En een bijdrage in deze is van harte welkom.

Nogmaals ik kan jouw bijdrage erg waarderen.

Liefs Trudy


Heb gisteren de boodschap van mijn droom ont-dekt:

Ik wilde in mijn droom toch vluchten voor het overdekte? Had geen idee wat dat betekende en niemand ging erop in. Misschien omdat het zo duidelijk was. Het overdekte, het bedekte. Daar kan je niet voor vluchten, daar moet je doorheen, of in de fase waar ik nu in zit, erop vertrouwen dat ik het dak zie oplichten als ik mijn aandacht richt op mijn "nieuwe" "ik" en niet zo heen en weer loop te rennen (= weglopen voor mezelf), trap op trap af (= vergeefs zoeken naar een uitweg in verschillende lagen van mijn bewustzijn), graaiende handen (= pijn uit het verleden) ontwijkend etc.

En ineens had ik wel fut om mijn CV te gaan maken. Begreep gelijk hoe het kwam dat ik daar geen zin in had. Ik was erg druk bezig voor mezelf en mijn verleden weg te rennen. Als je je CV maakt, dan moet je wel naar jezelf en je verleden kijken.

Ik heb zelfs mijn CV weer in de computer gevonden. Bij een eerdere poging kon ik hem niet vinden, zowel niet in de computer als een geprinte versie.

Dus........ vandaag ga ik toch echt mijn CV maken!!!


Hallo Linda,

Wie weet van voor leuke gedachten of mooie gevoelens er op gaan komen bij het maken van JOU CV.

Ik wens je heel veel plezier en een fijne dag toe.

Liefs Trudy


Was je cv stuk dan Linda?


????

Curriculum Vitae, niet Centrale Verwarming!

:-)


Haha, weet ik... bedoel gewoon dat er vast niks mis met je levensloop is.


Oh...hahaha! Vond het al raar.

Nee, m'n CV ziet er wel goed uit. Ik kijk gewoon niet graag naar mezelf. Komt verandering in.....


Hallo allemaal

Weer een nieuwe naam oude is vervangen door Von.
Von leukerder dan marie-therese....
Hoe kan ik fantasie in een droom herkennen?


Misschien door wakker te worden...Von?


Haha,geweldig jouw humor,Leo!
Gr.Gea


Lieve Von, droom en fantaseer jij maar fijn door. Laat die werkelijkheid maar even zitten tot je innerlijk sterk genoeg bent.


Ik stelde die vraag niet 'voor de lol', hoor Von..!

Jij stelde jouw vraag toch ook niet voor niets..., om vervolgens weer 'lief' in slaap gesust te worden?

Of vergis ik me nu heel erg?


Ik denk dat jij je inderdaad heel erg vergist Leo. Ik vind ook de terugkerende koudheid van jouw opmerkingen over 'zij die het niet weten' bepaald liefdeloos.
En ook nu ga je weer de strijd aan, zoals gisteren met NIj.
Wat betekent het woord liefde voor jou Leo? Gelijk hebben? Je superieur voelen aan anderen?
Je spreekt voortdurend mooie woorden, maar ze komen mij koud over. Ook jou opmerking over wakker worden aan Von ervaar ik als een liefdeloze uiting van onbegrip over wat Von beweegt.Dat is jouw mening en die mag je hebben, Karel.

Je kent me helemaal niet en beschuldigd me herhaaldelijk van 'liafdeloosheid', maar zo zijn mijn opmerkingen helemaal niet gemeend. Het is jouw mening/ oordeel, die je eraan geeft.
En: "Zo Gij oordeelt...enz.."

Volgens mij richtte ik me ook niet tot jou, maar tot Von.
En ik neem aan dat iemand die zo'n heldere vraag kan stellen ook prijs stelt op een helder antwoord!

Ik val niemand aan, maar gaf antwoord op haar vraag. En vervolgens val jij me aan, omdat je meent dat ze niet staat is om zelf te antwoorden!


Leo, de vraag van Von was geen intellectuele, filosofische toetsing, maar een hartekreet. Enig idee wat het verschil is?


Karel,
Zouden we liever niet ophouden met hierover te kibbelen en eens rustig afwachten of Von zelf misschien nog iets wil zeggen?

Met hartelijke groet,
Leo


Prima, en dan hoop ik dat jij de volgende keer met je hart luistert en niet met je hoofd.
Ik hoop ook van harte dat Von zich nog steeds vrij voelt om haar beleving op dit forum met ons te blijven delen. Gelukkig hebben anderen heel liefdevol op haar gereageerd.


Je kunt 't niet laten hè.. ;-) hi, hi,Leo,

Om zo nu een dan eens een beetje te
groeien en te komen tot veranderende inzichten,zijn andere mensen eigenlijk hard nodig.Wanneer mensen een gefixeerd standpunt gaan innemen en vanuit dat
standpunt hard andere mensen om de oren gaan slaan,dan stoot je andere mensen af.
Die andere mensen heb je juist nou zo hard nodig om meer diepgang te kunnen
geven aan die vanjezelf.
Laten we wel wezen groeien gaat veel moeilijker wanneer je steeds maar je eigen
beeld in de spiegel ziet.


Wie ben ik om U tegen te spreken?
Hartelijk dank voor deze wijze woorden.

Maar is het niet zo dat iemand die steeds klaar staat om een ander 'liefdeloos' te noemen, ook wel eens naar de balk in z'n eigen oog zou kunnen kijken?

Het zijn niet altijd alleen maar 'lieve woordjes' die van Liefde getuigen. Daar is Jezus m.i. een goed voorbeeld van.

U kent het misschien wel, van die zachte, humorloze heelmeesters, die een bepaald soort stinkende wonden achter laten?

Hartelijke groet,
Leo
Leo (re op #8222)

wat je in de ander ergert (enz.), wat het ook maar is, is een spiegeling van jezelf.

grt Jan


Dat is zeer juist Jan!
:-)
Leo


Jongens jongen!

Nou ja, het zal allemaal wel ergens goed voor zijn.....

Ik heb Leo in de ogen gekeken en zou hem nooit van liefdeloosheid kunnen betichten, maar dat is mijn persoonlijke mening. Doet er weinig toe, zoek het lekker uit, ik bemoei me er niet meer ;-))niet mee, bedoelde ik, er kwam per ongeluk een r achter


Hierbij wil ik de 'tuinman' bedanken uit de grond van m'n hart, die het park van dit forum zo schoon houdt en het heeft gereinigd van alle verduisterende dissonanten!
:-)
Leo


#8233
hoezo vals toon Leo en in slaap gesust
worden. Soms moet iemand aansterken, hetgeen ik bedoel verwerken.


Dat begrijp ik best Von,
Misschien dat je ook nog even wilt kijken op 'Algemeen Forum onder 'Wezen der Dingen'?
Daar had ik ook nog een paar reacties gezet.


Ja, effe wakker geworden.

Tja, stelde deze vraag omdat het dromene zo vaak gebeurd,bedoel overdag. Wordt dan 2 uur later wakker.
Ja, verwerken is wel zo belangrijk, niet te snel willen gaan.


Hoi Von,

Fantaseren heb je zelf in de hand. Dromen beleef je. Is mijn ervaring. Soms ben ik bewust dat ik droom en kan het dan sturen, maar dat gebeurt zelden.


Dromen zijn volgens mij ook een manier om te verwerken. Ik heb dat ook wel met periodies dat ik overdag slaap nodig heb. Niet te snel willen gaan, dat is een goeie. Gelukkig helpt mijn lichaam me om op tijd rust te nemen. Ik kan die signalen niet negeren. Sommige mensen kunnen dit wel of hebben zich dat aangeleerd, maar die storten dan 1 keer in de zoveel tijd in en de rest van de tijd zijn ze aan het rennen. Lijkt me geen goede manier.

Ik zit in een overgangsfase. Ik kan het niet goed uitleggen, maar ik heb het gevoel dat ik vaak veel laat liggen aan levenspotentie door te veel te denken en niet los kunnen laten. Soms weet ik dat het goed gaat, dan voel ik het leven stromen en voel ik me verbonden en voel ik dat ik goed doe. Maar andere momenten weet ik het niet en vertrouw ik niet, denk ik te veel na bij alles en ben ik dwangmatig aan het plannen. Kleine stapjes.


Hoi Linda,

Ik denk dat ik jou hierin begrijp.

:-)


:-) x


Vannacht gedroomd:

Ik zat in een leger. Ik was in een kantine, iedereen had burgerkleding aan. Ik had een bom geplaatst in de kantine. Ik was een infaltrant. Ik hield de bom in de gaten en keek om me heen en deed of er niets aan de hand was. Mensen waren aan het relaxen. Toen de bom bijna af zou gaan, liep ik rustig weg, richting de slaapplaatsen. Ik hoorde een alarm afgaan en liep net als iedereen verbaasd naar de kantine. Er was veel rook, maar niemand was gewond geraakt en mensen waren aan het dansen alsof het ze niet raakte. Ik was opgelucht, want ik begon me af te vragen in wat voor oorlog ik in verzeild was geraakt en stond er niet meer achter. Ik zocht vriendschap en vond dat bij 2 jongen. We gingen met z'n drieen deserteren, we stalen een auto en belanden in een cafetaria. We hadden het heel gezellig. Op een gegeven moment kwam een vrouwelijk sergeant naar binnen, zoekend kijkend. Ik verstopte me met 1 jongen onder te tafel, die ander bleef zitten. De sergeant kwam onze kant op gelopen, maar stopte eerst aan een andere tafel, daar zat namelijk nog een deserteur. Daarna kwam ze naar ons en herkende ons allemaal en we moesten weer mee terug, We kregen echter geen straf.

Gevoel waar ik mee wakker werd: dingen gedaan waar ik niet voor werd gestraft, spijt, en liefdevol contact willen met andere mensen.

De vorm waarin mijn droom is gegoten kan ik geheel verklaren uit dingen die ik op tv heb gezien.

Ik had iets gezien over de holocaust in een tv-serie, en een videoclip waarin 1 meisje en 2 jongens erop uit gaan om lol te trappen.


Linda,
dank je voor je reactie,
reageer verlaat......
Droom veel, probeer mijn dromen te sturen, soms ben ik aanwezig als waarnemer in mijn droom.
Het komt voor dat vermoeidheid mij overvalt, en de droom er gewoon komt of is, kan het dan niet tegen houden.
Herken wel de periodes van vermoeidheid.
Kan ik mijzelf vertrouwen, bedoel hetgeen zich in mijn droom toont. Krijg antwoorden door beelden proberen te herkennen om te zetten in taal, hetgeen in de droom kan gebeuren of enkele dagen nadien.

Probeer zo min mogelijk tv tekijken..
Op dit moment droom ik minder, hoewel
regelmatig nog 2 maal daags!

groetejs VonLinda, ik wil wat zeggen over je laatste droom.
Je zat in een leger. Als we dat nu eens als symbool zien voor het oude. Je zei eerder dat je in een overgangsfase zit.
Het bijzondere is dat ieder burgerkleding aanhad. Dus in het oude, in de kantine van het leger, zag jij al de mensen als zichzelf, niet als soldaten in het leger. Dat is het nieuwe, jouw nieuwe manier van kijken.
Je had een bom geplaatst in het oude. Ja natuurlijk, dat oude gaat ontploffen. En wat jou betreft was er niets aan de hand. Je bent dus niet bang om het oude te verliezen. Je liep zelfs rustig weg van het oude.
Er was veel rook, zeg je. Ja, veranderen veroorzaakt nogal wat rook. Maar niemand was gewond geraakt. Dat is mooi, want als jij de mensen ziet als individuen, en niet als geüniformeerde soldaten in het leger, is niemand gewond en is dat zelfs een reden tot dansen. Daar worden mensen blij van en dan gaan ze dus de levensdans dansen.
In de nieuwe situatie zocht jij vriendschap. Dat moet je vooral symbolisch zien. Dat is namelijk het kenmerk van de vrije mens: verbondenheid van binnen uit, en niet als geüniformeerde groep.
De kantine verandert daardoor in een cafetaria, een stuk gezelliger.
En toen kwam er een vrouwelijke sergeant. Dat ben je zelf, je eigen autoriteit. Ze herkende je. Die haalde je terug, maar zonder straf. Dat wil zeggen dat je weliswaar gedeserteerd bent uit het oude, maar nu op een nieuwe manier kunt deelnemen aan hetzelfde leven als voorheen. Het liefdevolle contact met unieke mensen is het nieuwe, in plaats van het geüniformeerde groepsgevoel van het leger.
Zoiets?"Dat wil zeggen dat je weliswaar gedeserteerd bent uit het oude, maar nu op een nieuwe manier kunt deelnemen aan hetzelfde leven als voorheen."

Wauw, dit is heel mooi en verklaart heel veel voor mij. Bedankt Karel! Ik had de droom al een beetje losgelaten, omdat ik er zelf niet uitkwam en er niet te veel over wilde nadenken. Ik dacht, als het belangrijk is, komt de boodschap wel opnieuw in een droom of wat dan ook.

Ik vind het een heel positieve en hoopvolle boodschap. Gek toch dat je wakker wordt met een vervelend gevoel, terwijl de boodschap positief was. Nou ja, dat gevoel zet me er wel toe aan te willen weten wat het betekent. Raadselachtig verschijnsel dat dromen....

Ik dacht al dat ik die sergeant zelf was, maar ik kon er verder geen koek van bakken. Bedankt Karel!


Linda, als je nog even naar je eerste droom hier in dit lijntje kijkt, dan zul je zien dat de overeenkomst frappant is, maar ook dat de laatste droom een stap verder is in hetzelfde proces.
Grappig is dat de overdekking die in de eerste droom nog alles overdekt, in de laatste droom niet meer is dan een stoel.


http://aquaclopedie.dyndns.org/cgi-bin/engine.pl?CID=0158

Opmerking
Wetenschappers zijn erg geïnteresseerd in deze axolotl, want als je bij zon salamander een lichaamsdeel afpakt, groeit dit vanzelf weer aan. Bijt een roofdier bij de salamander de staart af, dan groeit er weer een compleet nieuwe staart aan. Raakt het dier een oog kwijt, dan groeit er op dezelfde plek weer een nieuw oog. Helaas is dit beestje in het wild zeer bedreigt Gelukkig heeft dit zonderlinge schepseltje zich wereldwijd een plaatsje veroverd bij de liefhebbers en is zeer makkelijk te houden en te kweken.

oorsprong
Het woord "axolotl" vindt zijn oorsprong in de Azteekse mythologie. Oude teksten vertellen ons dat zelfs de goden geofferd werden, om de loop van de zon rond de aarde veilig te stellen. Xolotl, één van die goden, probeerde nog te ontsnappen door in het water te springen en er de gedaante aan te nemen van een waterwezen. Hij werd echter ontdekt en kon zijn lot als zoenoffer niet ontlopen. Mede door zijn dood kon het voortbestaan van het mensdom verzekerd worden. De naam Xolotl komt uit de Nauatltaal en betekent zo veel als "hond in het water" of "watermonster". De Mexicanen spreken nu van Ajolote, wat bij ons verbasterd is tot Axolotl.


Daar ben ik weer eens met een bijzondere droom:

Ik ging samen met Bob op zoek in een groot woonhuis naar het geheime evangelie door Jezus zelf geschreven. Bij de ingang was een vrouw die ons wilde belemmeren. Bob ging met haar in gevecht, terwijl ik naar zolder liep, via een aantal grote verdiepingen. Ik hoorde een schot en wist dat Bob de vrouw had noodgeschoten. Dat vond ik heel eng. Op zolder lag een niet echt stevige kartonnen doos met daarin kleine boekjes, aan de ene kant een rode kaft en aan de andere kant een blauwe. De blauwe kant was een agenda en de rode kant het door Jezus geschreven evangelie. Ik sloeg het open en kan me herinneren dat het eruit zag als een soort encyclopedie, en zo stond er een uitleg over het universum en zag ik op een andere pagina Aloe Vera staan (? zal wel, ik weet dat het een plantje is wat in verzorgingsprodukten wordt gebruikt en ondersteund het herstellend vermogen van de huid. redaktie ;-).)

Ik was bang betrapt te worden. Er liepen mannen door het huis, die waren iets aan het controleren, maar ze sloegen gaan acht op me en de doos met de boekjes hadden open en bloot op zolder gelegen. Ik kon ze zo meenemen. Ik nam de doos mee naar beneden en legde ze op de eettafel. Daar lagen ook onze autosleutels en nog wat van onze rommeltjes. Bob was verstopt achter een deur in een bergruimte met die vermoorde vrouw. Ik was doodsbang dat hij ontdekt zou worden en vond het eng dat die vrouw dood was. Ik liep langs de ruimte, rinkelend met de autosleutels, zodat hij zou weten dat de kust veilig was. Ik liep naar de auto en Bob kwam er ook aan, maar ik had de doos met de boekjes op de tafel laten liggen. Ik liep weer naar binnen. Niemand had wat in de gaten en ik kon de doos zo meenemen.

Ik legde de doos op de achterbank en was bang dat iemand het zou kunnen zien liggen. Ik draaide de kant waar een engel op stond afgebeeld naar beneden. Ik moest ook nog boeken over de Beatles (!?, don't ask me) meenemen en legde die erop om het te bedekken.

Ik vroeg aan Bob of het nodig was die vrouw te vermoorden.

Dat was de droom. Die avond daarvoor had ik een vreemde ruzie met Bob gehad. Toen we het uitgesproken hadden bleef ik met een vijandig gevoel zitten naar hem toe, het voelde als haat, echt heel vreemd, ik voelde me ook vreemd, vandaar de vreemde ruzie. Het was net of hij heel dichtbij kwam en ik dat niet kon hebben.

Ik heb die gevoelens verteld en gelukkig maakte die plaats voor liefde, veel duidelijker dan ik ooit heb toegelaten.

Is die vrouw in mijn droom dat deel in mij dat niet wil dat ik dichtbij mijn kennis van de Christus komt? Bob heeft die vrouw vermoord. Bob staat voor mijn eigenliefde en daadkracht (denk ik, als ik Bob als deel van mezelf moet interpreteren).

Dat van Aloe Vera is wel grappig, zie ik nu pas de logica van, het heeft denk ik te maken met mijn geestelijk herstel.

Ok Hans, de droommaster, heb je hier nog iets aan toe te voegen, als je wilt?Jij wilt voor Bob éénduidiger zijn dan je nu bent.Op grond daarvan heeft Bob het andere deel van jouw vrouw-zijn geelimineerd.In het beschermde grote huis ga je opzoek naar iets dat jullie beiden zou moeten aanspreken.Een soort gemeenschappelijk wezenskenmerk.

Jij gaat aan de bovenkant van het huis, op de zolderverdieping, op zoek naar iets dat verheven is.

Bob wacht beneden op je.Hij wacht dus tot je klaar bent met zoeken.

Boven vindt je wat je zoekt.Tweezijdige boekjes.De ene kant is blauw, is koel, is berekend,is planmatig, is een agenda.

De andere zijde is rood,is warm,is liefde,is overgave,is eigenlijk wat je wilt, de boodschap van Jezus.

Je schaamt je er wel voor dat je dat wilt,
want je bent bang ontdekt te worden.

Het is valse schaamte want de mannen die
zoeken naar iets,kan het helemaal niet schelen wat jij wel of niet vindt.

Bob moet veel van jou houden want hij wacht op je tot je bent uitgezocht, zodat
jullie met de auto op reis kunnen gaan,kennelijk dus met hetzelfde doel.

Helaas echter blijf jij je een beetje schamen voor je ontwikkeling.Vanwege je
tweestrijd waar je nog niet uit bent, wil je
dat Bob niet te dicht bij je komt.Omdat voor jou je keuze nog niet helemaal duidelijk is.

Toch houdt hij van je en wil samen met jou op reis.


NB.Die Aloe vera staat voor huidverzorging.De huid is het grootste orgaan van het lichaam.Exponent dus van lichamelijkheid.Balseming van de huid staat hier dus ook voor balseming van jouw kern.Het spijt me Linda maar dichterbij kan en wil ik niet komen.


Vind je uitleg wel mooi Harry. Zal hem nog een paar keer lezen.

Bedankt, X


Denk dat je gelijk hebt over aloe vera, Harry. Ik lees net in "Het Maria Magdelena Mysterie" dat aloe werd gebruikt bij balseming van Jezus. Wel bijzonder dat dat in mijn droom voorkwam met betrekking tot de door Jezus geschreven "encyclopedie".

Vannacht weer gedroomd. Dit keer dat ik me magisch aangetrokken voelde door een grote, zwarte, iets oudere man. Ik wilde met hem afspreken wat te eten en de avond door te brengen. Ik was buiten, het was al donker en er stonden allemaal tafeltjes buiten en eettentjes. Ik was met een groepje mensen die ik een beetje zat was. Ik wilde een wrap met chocola en had al een wrap gepakt en er sla op gedaan. Toen in naar het eettentje met de wraps liep zei ik dat ik er chocola op wilde, maar bedacht toen dat dat niet echt lekker was sla met chocola. Laat maar zei ik. De wrap-verkoper zei: komt dat nog wel goed? Ik voelde me betrapt in mijn warrige toestand en voelde me ondeugend. De zwarte man heette Alexander en hij kwam bij ons zitten. Het groepje accepteerde ons samenzijn niet en ze liepen weg op het moment dat wij ook opstonden om weg te gaan. Ze zeiden geen gedag dus ik zwaaide voor iemands gezicht. Die zei: "jullie gaan?" Ja wij gaan, zei ik, daaaag. Blij dat ik van hun af was.

Even later moest ik Alexander weer zoeken en ik belde intussen Bob op wat hij met eten ging doen, want ik vond het wel lullig met een andere man te gaan eten zonder hem in te lichten. Hij zei dat hij teamoverleg had. Ik vroeg of hij voor zichzelf eten kon regelen en of hij het niet erg vond dat ik met Alexander ging eten. Hij vond het niet zo leuk, maar stemde schoorvoetend in. Ik vond Alexander in een straat met soort muziek- cq boekwinkeltjes waar je 's avonds uit kon gaan en dj's muziek draaiden, die zich nu aan het voorbereiden waren. Het was nu rustig, de avond was nog jong. Ik zag Alexander met zijn imposante uitstraling op de weg staan. Ik liep naast hem, gearmd denk ik. Ik wilde niets anders dan lichamelijk contact met hem. We reden in een auto, hij bestuurde de auto, maar zat aan de rechterkant, dus het stuur zat rechts ipv links. Hij legde zijn hand op mijn been, ik legde mijn hand op zijn knie en was erg opgewonden. Ik wilde bij hem zijn, lichamelijk. Meer heb ik (jammer genoeg :)) niet gedroomd...

Leuk hoor, zo'n gratis bioscoopfilm in je slaap. Sinds Harry dat zo noemde kan ik het ook wel zo bekijken. Net als een film laat het een indruk achter die de ene keer langer blijft hangen dan de andere.

Vraag me wel af of iemand in deze droom een boodschap herkent. Ik kan niet direct voorbij de indruk en het gevoel kijken die het achterlaat. Ik heb het gevoel dat het iets met vrijheid te maken heeft.


Ps die man zei niet zoveel, maar had een krachtige, wijze, rustige, uitstraling. Ik vond hem gewoon supermooi.

NB, ik val doorgaans niet op zo donker gekleurde mannen. Ik heb weleens in een regressie-sessie een heel bijzonder weerzien met een zwarte man beleefd, waarbij ik pure liefde voelde. Dat was heel emotioneel, niet zozeer lichamelijk hoewel we elkaar wel omhelsden. Als die man al bestaat, weet ik zeker dat ik die niet in mijn aardse leven zal ontmoeten. Dat is gewoon een gevoel, ik heb er geen verklaring voor en heb me er bij neergelegd.

Met de man in mijn droom voelde ik me lichamelijk verbonden. Meer was er eigenlijk niet, maar ik wilde er helemaal in opgaan. Maar toch niet zonder Bob in te lichten. Story of my life...


Bob moet je veel van je houden.


Oeps, foutje.

moet WEL veel van je houden


Ja Wil, elke keer wordt dat weer bevestigd. Hij zei laatst nog tegen iemand dat hij nog steeds af en toe kriebeltjes voor me voelt na 14 jaar. Ik vind dat wel fijn natuurlijk, maar ik weet niet wat ik ervan moet denken dat ik die kriebeltjes niet heb. Bij mij uit de liefde zich op andere manieren. Bij hem vind ik elke keer weer rust en begrip en ik beteken veel voor hem door hem ook te begrijpen en te steunen. Daar kan volgens mij geen kriebel tegenop en daarom blijf ik bij hem. Het is wel geruststellend dat hij wel kriebeltjes heeft, ik weet niet wat er gebeurd als hij ze kwijt is. Misschien krijg ik ze dan spontaan haha. Nou ja, dat vind ik weleens een enge gedachte. Ik denk dat ik me gewoon niet ervoor open stel. Ik weet zeker dat ik nog een muurtje heb te doorzien wat dat aangaat.

Ik lijk wel een kerel met zulke gedachtes, vind je niet? Meestal hoor je mannen zulke dingen zeggen. Maar ja, mijn man is af en toe net een wijf. We hebben vaak omgekeerde rolpatronen, dat is wel heel grappig.


Ik heb een beetje moeite met mijn laatste posting. Het is een beetje negatief. Ik heb heel warme gevoelens voor Bob, alleen geen kriebeltjes. Ik vind het alleen raar om daar voor uit te komen. Ik vertel dat nooit.
Hoe moet dat nou met Bob?


Hoe bedoel je?Wat denk je ?


Misschien mag ik me er niet mee bemoeien omdat ik zomaar uit het niets kom langszeilen, maar toch...Liefde en kriebels, zijn dat niet gewoon 2 heel verschillende dingen? Wat een genade als je zoveel liefde voelen kan voor iemand. Die kriebels wel of niet zijn dan toch (of juist) niet zo erg? Het zou toch wat zijn als we onszelf op ons kop moeten gaan geven als we niet zoveel kriebels voelen voor degene voor wie we dat op papier hadden uitgedacht zoveel jaar geleden. Of dat we onverhoopte kriebels voelen voor de buurvrouw of voor een voorbijganger. Mijn ervaring is dat als ik daar allemaal niks van vind, het er dragelijk en zelfs wel leuk van wordt. Neem nou mijn man..;-) Het leukste feestvarken van gisteravond. Op zijn gala van de toneelprijzen straalde hij in de smoking van zn dode zoon. De meisjes vonden hem geweldig. Ik ben dus niet de enige en dat verbaast me niks. Hij heeft zich heerlijk laten versieren op de dansvloer en eerlijk gezegd vond ik die kriebels (die evident niks met mij te maken hadden) best opwindend.
Alles wat denkbaar en voelbaar is zal in ons mensenhart opkomen is mijn gevoel steeds meer. Ook kriebels, ook echte liefde. Hoe meer ik daar van ga zitten vinden, hoe ingewikkelder het wordt. Hoe meer ik ze welkom heet, hoe fijnermijn herberg. Of zou dit wartaal zijn?


Kriebels associeer ik met spannend of onbekend of juist herkenning of verlangen. Ben eigenlijk wel blij dat ik die kriebels niet heb, maar de rust die ik nodig heb. Alleen soms ben ik wel jaloers als iemand kriebels heeft want het is wel lekker. Maar ja, dat is dan maar zo. Ik wil graag onbevangen zijn en me laten verassen door kriebels zonder daar van alles bij te denken, zoals Annemiek verteld. Dat gebeurt nu weleens, maar het gaat met kleine stapjes omdat ik me nog vaak laat meeslepen door gedachtes erover.Ik heb in het begin van onze relatie al verteld dat ik twijfelde, omdat ik die kriebels niet had. Toch leidt iets me steeds weer in zijn armen. Daarom heb ik vertrouwen in ons.


# 13103

Annemiek,

Ik versta deze taal helemaal !!Nou zeg Annemiek, bewonderenswaardig, jouw visie!
Nee, beslist geen wartaal !

Dat wou ik alleen maar ff kwijt :)
Liefs,
LeoToch zijn er heel veel mensen die liefde en
kriebels door elkaar haspelen.Daar voor zichzelf een onduidelijk elixer van maken.
Met evenzo onduidelijke emotie´s als gevolg.Vaakverstrekkendeemotie's.

Denk maar aan iemand die voor de trein springt bijvoorbeeld.


OK ik begrijp het, kriebels en liefde zijn 2 verschillende dingen. Ben toch blij dat ik het aangehaald heb. Ik durfde er niet over te praten.

Bedankt!


Maar ik haspel ook alles door elkaar hoor, kan mij t lekker schelen. Ik heb kriebels en liefde genoeg voor acht levens tegelijk. nedt als een katje!


Nedt is trouwens met alleen een t. En een kat heeft geen 8 levens. Wat een zootje.


...Wat kan jou het lekker schelen.....X


#13102 Heerlijk te lezen hoe mooi jij mag dansen in en met 't leven, Annemiek.
Wat een ruimte.


Leuk Gea! Grappig dat je het woord ' mag ' gebruikt. Bedoel je dat je van het leven mag? Of van mij? Wie is er die mag? En wie die toestemming geeft?


Binnenin me voelt 't als iets natuurlijks, stromend, mee-gaand.
Gewoon er helemaal zijn.
In beperkte zin ben ik degene die toestemming denkt te moeten geven.En dat botst nog wel eens in mij...hihi... (botsautootje)
In ruime zin is het woordje "mag" helemaal niet aan de orde lijkt me.
En daar tussen zie ik een schommeltje, waar ik mezelf op voel zitten.


Leuk gezegd Gea!
:-)


Niemand in 't bijzonder, die toestemmeong geeft; 't mág gewoon.
Heerlijk toch?


toestemming ''(dat was chinees:)


Er zijn zat talenexperts aanwezig, Leo:))


;-)


Joh,mij gaat het japans al zo goed af en nu zie ik jouw Chinees schrijven Leo.
WOW


"Liefde en kriebels, zijn dat niet gewoon 2 heel verschillende dingen?"

Mag ik het woord kriebels vertalen naar verliefdheid?

Inderdaad mijn ervaring is dat liefde en verliefdheid twee verschillende gevoelens zijn.

Verliefdheid is een heftige emotie,meestal impulsief.
Een emotie die zo vaak "de roze wolk" wordt genoemd. Het maakt blind om nadien het een en ander te herstellen of te corrigeren.

Liefde IS. Er hoeft niets hersteld of gecorrigeerd te worden, het IS.@Heerlijk te lezen hoe mooi jij mag dansen in en met 't leven.

Het is toch voor wie dat maar wil mogelijk
om groots, meeslepend en passie/vol te leven. Stil in een hoekje gaan zitten kan altijd nog.

Af en toe "close to the edge" is niks mis mee hoor.

Architect en bouwer zijn van je eigen leven,je eigen kleuren eraan geven.

Waarom zou je die grote ruimte die je toekomt niet innemen ?

Waarom zou je uitstellen tot morgen wat
vandaag al kan ?

Waarom zou je je laten inperken door andere mensen,die haast allemaal de neiging hebben namens jou na te denken?

Omdat wij zo graag van die brave sociaal-
geaccepteerde diertjes willen zijn?

Dus hup alle remmingen en angsten opzij-
allemaal kwalijke gedachten-en gaan met die banaan.


:))) heerlijk!
En dan verder roetsjen net als Dikkertje Dap en steeds maar weer...;)
Ben onderweg


Hihi, is er toch nog onverwachts een leuk lijntje uit ontstaan. Gaan met die banaan, geef mij er maar 3! Of loop ik nou weer te hard van stapel HAHAHA!! Dat krijg je als iemand je aanspoort remmingen los te laten! Ik doe nog maar even rustig aan als jullie het niet erg vinden.

Volgende week vervolgtraining "Leefstijltraining". Ben erg benieuwd. Ik neem als doelstelling hoe ik niet zo snel van mijn stuk gebracht kan worden. Mijn vorige doelstelling was vrij om te zijn wie ik ben, me kunnen uiten. Daar gaat het nu heel goed mee, steeds beter!

XXX


"Nedt is trouwens met alleen een t. En een kat heeft geen 8 levens. Wat een zootje."

Van jou krijg ik ook kriebeltjes! Mag dat?


:))


Och lief sexy engeltje, heerlijk!


Las net een stukje in AD van Ad Bergsma.

POSITIVE psychlogie

Luister naar je innerlijke wijsheid:

Het leven lijkt soms op een ouderwetse langspeelplaat die blijft hagen en steeds hetzelfde fagment laat horen,
We groeien niet meer, maken dezelfde fouten en stagneren. Jaren later kunnen we ons hierover verbazen, odat we ergens diep van binnen toch isten dat we het anders hadden kunnen doen,
Het probleem in dit soort situaties is dat we vertrouwen op wat we weten en wat we kennen . ```De Amerikaanse goeroe Arnold Mindell beschrijft in zijn boek EARTH-BASES PSYCHOLIGIY dat het mogelijk is de onondekte paden te vinden dor te luisteren naar subiele signalen van ons onbewuste, zoals dromen.

Een van zijn ideeen is een wandelmeditatie te doen:

Ga buiten staan op een open veld, markeer het beginpunt en vraag je lichaam welke richting je normale eigen ik uitgaat.
Loop vervolgens een paar passen in die richting.
Neem daar aangekomen een DROOM in gedachten en stel je voor in welke richting die je zal brengen.
Loop vervolgens zover die kant op als je lichaam nodig vindt.
Markeer het eindpunt.
Keer nu terug naar het beginpunt en loop in de richting van het eindpunt.
Stel je daarbij voor dat DIT de richting is die je ware ik uitgaat en neem geduldig de invallen waar die bij je opkomen.

Deze oefening klinkt zweverig maar het idee dat er diep in je binnenste een wijsheid schuilt die je in het dagelijks leven onbenut laat, is zo gek nog niet.
Achteraf constateren dat we beter hadden kunnen weten, is weliswaar niet moeilijk, maar ook niet praktisch.
Het is handiger die sceptische stem in je hoofd eventjes het zwijgen op te leggen en wat raars te proberen om nieuwe richtingen te vinden als je vastzit.

........

Kan zelf bij tijd en wijlen heel veel dromen.
Zeer gedetailleerd etc,
Kan de gebeurtenisssen en gevoelens emoties nu steeds beter plaatsen. En vaker er op vertrouwen dat het zo is en er ook naar handelen mocht dat nodig zijn.

x Margreet


Dank je Margreet,

Gek hè? Dat we op een of andere manier nog steeds de neiging hebben om dat stemmetje te ontkennen om vervolgens later te zegggen: "had ik maar". Dat stemmetje wordt steeds duidelijker en gelukkig dat ik er steeds vaker naar luister. En dan blijkt dat mijn pad inderdaad een hele andere wending lijkt te gaan nemen.

Groetjes Trudy


Ja bijzonder he?

ps.Sorry voor de tikfoutennnnnnn

x margreet


Een stemmetje wat veel verrassingen in petto heeft..., mooi toch...:))


Ik spring weer even in de dromen rubriek. Ik droom weleens dat ik op reis ga en dat ik me slecht heb voorbereid, dan ben ik mijn bagage vergeten, of ben ik wat vergeten zoals mijn schoenen en/of weet ik niet op welk perron ik moet zijn. Nou heb ik vannacht gedroomd dat ik opgehaald werd door een touringbus en de reis ging naar een treinstation. Ik stond rustig klaar toen de bus kwam, maar net toen ik wilde instappen besefte ik me dat ik mijn bagage nog moest pakken uit het huis. Het was een groot huis, landelijk gelegen. Boven in een kamer lag mijn bagage en ik wist dat ik alles had ingepakt, maar de tas was nog open en er lagen dingen los op de grond. Ik moest alles bij elkaar sprokkelen en de tijd drong, mensen riepen steeds mijn naam naar boven, want er moest een trein gehaald worden.


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.