Groeiend inzicht

Tempeltje van Cees

    door c de bruijn, 27/09/2010 16:05. #38933. 37 reacties, laatste

Zo na een jaar niet meer de Thomas Evangelie te hebben gelezen, ben ik weer gaan lezen.
Heb ruim twee en halve maand in het A.M.C gelegen, 8 uur op de operatie tafel gelegen in die uren tweemaal gereanimeerd, jullie denken nu cees de bruin wat heeft dat nu met Thomas Evangelie te maken.
Wil vertelen hoe je daar uit gaat komen hoe je bewustzijn daar door veranderd .zo is het ook met de mens 2000 jaar geleden toen en nu wat er werd verteld over Jezus, wat de geloven er van hebben gemaakt, nu denk ik wel eens.
Wat weet de mens van zich zelf alles wat er wordt verteld komt van een ander. Wat is jou innerlijke weten?
Dat kun je alleen aan voelen in je eigen Tempeltje. Wil de volgende keer verder gaan, wordt weer moe.
Een lieve innerlijke groet, Cees.


Dag Cees, Je hebt hier nu je eigen plek om ons te laten weten hoe het met je gaat en te vertellen over je groeiende inzichten.
Ik hoor graag van je.


#38933@Heb ruim twee en halve maand in het A.M.C gelegen, 8 uur op de operatie tafel gelegen in die uren tweemaal gereanimeerd, jullie denken nu cees de bruin wat heeft dat nu met Thomas Evangelie te maken.
Wil vertelen hoe je daar uit gaat komen hoe je bewustzijn daar door veranderd .

Eerst ook van mij een hartelijk welkom.

Ik ben heel benieuwd Cees hoe het nu voor jou is na zo'n zware tijd en wat het met je gedaan heeft.
Ik hoor het graag.


Hallo Cees,

Jouw tempeltje ....... een heiligdom waar ik een kijkje in mag nemen. Ik voel me vereerd dat jij mij een kijkje gunt.
Ben ontzettend benieuwd hoe jou bewustzijn is veranderd.

Trudy

@Wat weet de mens van zich zelf alles wat er wordt verteld komt van een ander. Wat is jou innerlijke weten?

Wat een prachtige wijze woorden Cees.

Dank je wel.

Moet ik er naar luisteren? Want het zijn jouw woorden en alles wat wordt verteld komt van een ander.Wat weet ik van mezelf?

Antwoord: Ja ik moet hier naar luisteren want het zijn wijze woorden.

Nogmaals dank je wel.Wil eerst Bram bedanken ,dat ik mag vertellen over het innerlijke leven ,na de operatie.
Wil eerst bidden, dat ik beschermd word en dat ik met beiden benen op de grond blijft.
Want dit wordt voor mij heel verantwoordelijk
Bedankt voor de snellen reactie , ga slapen groet met liefde gedachten Cees


Goede morgen Bram
Wil even reageren over de groeiend inzicht..ik had gedacht sterk nog te zijn om weer deel te nemen. Heb voor het slapen gaan een gebed gedaan om weer de kracht te mogen hebben na de operatie, nu heb ik het gevoel dat ik daar nog niet sterk voor ben om daar over te schrijven en na te denken.
Bram het spijt mij maar het ging wel even te snel. Bedankt voor al de moeiten.


Cees, pas goed op jezelf.
We zien je graag terug als je daar sterk genoeg voor bent.


Cees stuurde mij (Bram) een email en vroeg om dat aan zijn vrienden door te geven. Dat doe ik graag, en ik plaats dit bericht onder zijn naam. Dus, vrienden van Cees:

Bram, wat ben ik blij dat je begrip heb voor mijn innerlijk gevoel, in de loop dat wij elkaar kennen zal je wil eens hebben gedacht zijn zinnen lopen niet juist.
De reden hier van is in de oorlog was ik op een kostschool, dat kwam dat mijn ouders vaarden op de rijnvaart, de kostschool was in R,dam, wij zijn toen evacueert naar Nijmegen daar zijn wij gebombardeerd, daar heb ik bomscherven in mijn achterhoofd gekregen als gevolg tot mijn 30st jaar steeds hooftpijn, dat heeft mijn schoolopleiding vertraagd . Maar mijn bescherm Engel is altijd dicht bij mij en ik ben een gevoel mens geworden , geen verstandmens waar ik toch blij mee ben voor mijn geestelijke voedsel.
Ik ben 79 jaar en het korte tijdje dat ik mag leven wil ik met mijn medemensen in vrede en liefde en Het Goddelijke Licht leven. Bram als ik mij sterker ga voelen dan neem ik weer contact met je op. Een liefde volle groet, Cees


Cees, je zegt: "Het korte tijdje dat ik nog mag leven wil ik met mijn medemensen in vrede en liefde en Het Goddelijke Licht leven."
Nou daar gaat het toch om? Wat kan ons dan die taal schelen?


Precies! Die taal kan ons niets schelen! Wat jij maar heel mooi voelt is dat jij een Tempeltje hebt, een Tempeltje waar je mag voelen en ook mag schuilen als het lastig is. En de vrede en de liefde en het Goddelijk Licht kun je juist daar zo mooi en zuiver ervaren. Het ga je goed!!


Dag Cees, ook van mij een warm welkom hier:)
Ik hoop nog veel van je te horen.
En de taal? Ach, daar lees ik met alle gemak aan voorbij.
Het gaat toch om de persoon achter de taal, en volgens mij zit daar een warme meneer.
Een liefdevolle groet terug,
zorg goed voor jezelf.Hallo Cees,

"Woorden die recht uit het hart komen, gaan het hart binnen." In welke volgorde zij worden geformuleerd maakt voor mij gevoel geen verschil.

Ik wens je kracht en een voorspoedig herstel,

Een liefdevolle groet terug.

:-)


wat een liefde woorden krijg er een warm gevoel van jullie zijn lieve vrienden bedankt Cees


Dag Cees,
Een tijdje kon ik niet meedoen met het forum.
Ik bevind me op een plek waar het niet kon.
Een wondertje maakt het weer mogelijk en dan lees ik jouw verhaal als eerste.
Dat is niet voor niets Cees.
Jouw wijze woorden ontstaan in je Tempeltje hebben me diep geraakt.
Neem je tijd.
Een goed en voorspoedig herstel gewenst.
Dank je Cees.


Dank je wel Wim denkt niet dat ik sterken verhalen wil gaan vertellen ,want bedenkt wel alles wat de mens gaat vertellen en als dat voor sensatie gaat werken dat op je zelf terugvalt als onwaar en wil ook niet die Cees worden dat er wordt gedacht hij weet het, ik wil alleen gaan vertellen , hoe wij steeds verder van het pad af dwalen om elkaar dingen te vertellen die misschien onjuist zijn . In wezen zijn wij armen aardse wezens.
Heb het gevoel dat je ook uit het goede hout bent gesneden veel Licht kracht toe gewenst


Er spreekt mededogen Cees, uit je woorden: "In wezen zijn wij arme aardse wezens."
En je bewuste bescheidenheid siert je.


Onze verbondenheid Cees komt misschien wel voort uit dat mijn voorouders van vaders kant ook op de Rijn hebben gevaren.
Met Rijnaken de Rijn op en af vanuit Rotterdam.
Hun domicilie was Dordrecht en omgeving.
Misschien herinner je de naam van mijn voorouders nog wel, 'van Utrecht', de schipperstak noem ik ze vaak.
Dat zou wel heel toevallig zijn.
Ik onderstreep Bram zijn reactie volledig en ben blij dat je je gevoel zo over mij uitspreekt.
Licht en kracht daar leven we van.
Dank je CeesDag Wim.
Ik heb aan bram aan gegeven dat ik nog te zwak ben ,om mijn innerlijk weer te geven naar de ervaring van de operatie .ik lees wel steeds de berichten ,als ik korte berichtjes over denk dat gaat wel,zodoende heb ik geageerd op je bericht. Even een kleine toe lichting ,mijn vader heeft gevaren voor de firma steen kolen S.H.V later werd het Neska. Ik wil later terug komen op je schrijven begin moe te worden .heel fijn dat je zo hebt gereageerd .
Met een vriendschappelijke groet Cees


Heb mij voor genomen elke dag een stukje te schrijven en niet te veel achter elkaar te willen doen,dat de vrienden hier mijn innerlijke strijdt mee kunnen aanvoelen .

Heb eerst een strijd gehad met mijn fysische lichaam die je dan met je aardse ego moet gaan beleven ,de pijnen die je dan hebt na zo`n operatie ,dan kom je in de molen van psychologen therapeuten , zij stoppen je vol met medicamenten, dan ontstaat er een innerlijke gevecht met je ziel en de geest, heb toen mijn levens tableau gehad, dat was ook weer een innerlijke strijd ,je voel alle pijnen die je met je gedachte heb veroorzaakt, aan je medemensen heb veel moeten huilen en de angsten die dan ontstaan dat je in zo`n noodtoestand, dan ga je bidden en Jezus aanroepen dat zijn engelen je mogen komen helpen, wij als aardesmensen begrijpen die onzichtbare wereld niet met ons verstand en je denkt gelijk dat er hulp zal komen tot je er achter komt om te vragen niet mijn wil maar UW wil zal geschieden dan gaat er na een tijdje een rust komen in dat innerlijke Tempeltje je gaat aanvoelen waar om je dit allemaal moet door maken en waarom je op deze aarden bent gekomen met een opdracht om navolger te zijn als Jezus hij wist de cosmische kracht van Christus in zich te laten komen. Ja je denkt dan o, dat ga ik doen maar vergis je niet dan kom je in dat zuivering proces je dierlijke driften je afgunst je veroordeling over je medemensen de haat noem ze maar op ben je door die woestijn gegaan, dan kun je pas zoals Jezus je wedergeboorten vieren . Dat was het, denk maar niet dat ik lichttunnels of helderzienden of paranormaal heb beleefd of een nieuw geloof wilt vertellen, alleen en daar ben ik van overtuigd wij zijn heel ver van de Goddelijke weg afgedwaald en in handen van Lucifer gekomen.
Cees


Dag Cees. Ik wil je graag laten weten je verhaal van vandaag met belangstelling gelezen te hebben. Dat zal ik vast ook doen met hetgeen gaat volgen.

Gezien het feit dat je nog snel vermoeid bent, goed trouwens dat je dat aangeeft, zal ik voorlopig alleen maar naar je luisteren en geen vragen stellen.
Tenzij je zelf aangeeft dat juist wel prettig te vinden.
Ik lees je reactie hier graag.

Wat mij betreft, ga rustig in je eigen tempo door met het vertellen van hetgeen zich in jouw eigen tempeltje afspeelt.


dag Carla graag reactie ook ik moet nog veel leren en mijn weg zoeken, maar elk mens heeft zijn eigen weg, zend je veel liefdes Licht toe, die kracht is zo nodig Cees


Dank je wel Cees voor je snelle reactie en je goede wens. Deze ook voor jou.

Fijn je open houding.

Hallo Cees,

Ook ik heb met belangstelling jou verhaal gelezen.

Dank voor jou openhartigheid.@...tot je er achter komt om te vragen niet mijn wil maar UW wil zal geschieden dan gaat er na een tijdje een rust komen in dat innerlijke Tempeltje je gaat aanvoelen waar om je dit allemaal moet door maken en waarom je op deze aarden bent gekomen met een opdracht..

dag Cees ,
ik lees je met belangstelling, dank voor het delen voor jouw weg met rozenstruiken en scherpe pijnlijke doornen.Het is al weer even stil vanuit je tempeltje Cees vandaar weer wat herinneringen uit mijn zeer vroege jeugd toen ik aan de Waal spelend in het zand de grote sleepboten voorbij zag gaan met de vele Rijnaken erachter. Prachtig gezicht natuurlijk.
Ook moest ik denken aan de stoomfluiten van de slepers met die lange zwarte schoorstenen die 'savonds een keer lang en drie keer kort floten en daarna keerden om tegen de stroom voor anker te gaan, een waar spektakel, dat hoef ik jou niet uit te leggen..
Mogelijk heb jij dat zelf meegemaakt als je met je ouders mee ging.
Deze herinneringen laten me niet meer los.
Het zijn beelden waar ik vaak aan terug denk.
Zoals ook andere beelden waar ik een werkelijkheid achter zoek.
Zoals bv de ondergaande zon die voor dat hij afscheid van ons neemt nog even zijn schoonheid wil laten zien alsof hij zeggen wil, "niet treuren, bewaar mijn schoonheid als het nu even donker wordt, ik keer weer terug en schenk je het volle Licht weer."
Licht en kracht heb je me laatst toegewenst, ik hoop dat dit Licht ook voor jou mag schijnen Cees.
Een hartelijke groet van mij en neem je tijd.


Goede morgen Bram.

Wat fijn dat je mij een bericht stuurt, ben weer ter observatie in het ziekenhuis opgenomen geweest .
Dan daar na moet je de draad weer op nieuw opnemen en dan heb ik moeiten om alles na te lezen .
Als voorbeeld van nieuwe berichten ,als ik dat allemaal moet door lezen en laten verwerken daar ben zolang mee bezig en dat verg heel veel kracht ,want als ik hier op wil reageren moet ik later kijken wie hier op antwoordt er zijn zo veel rubrieken wat ik kom in al dezen onderwerpen Trudy Carla en Nij tegen .als ik nu alleen bij het forum blijft en niet op al die anderen dingen mij gaat verdiepen dan ben ik al uit geput,het kost mij heel veel inspanning ,ik ben wel niet vriendelijk alleen dames namen te noemen,maar dat is niet zo. Daar om allen vrienden zend ik een vriendelijke groet, met veel liefde volle Lichtkracht. Kees met zijn Tempeltje


Beste Wim

Het spijt mij dat ik zo lang heb gewacht met antwoord ik ben er even tussen uit geweest.
Ja het leven aan boord was heel anders dan aan de wal dat mijn dochter werd geboren kwam de tijd dat zij ook naar school moest gaan ,heb toen besloten aan de wal te gaan , maar dat heb ik geweten wat een elleboog wereld en wat een heimwee heb ik gehad.
Mijn Vader was schipper van een 3000 ton sleepschip met 3 matroezen en scheep jongen
Wat jammer ik heb een paar maanden geleden heel veel tijdschriften van de binnen vaart weg gedaan had misschien wat voor je geweest de namen van je Vader en groot vader komt mij wel bekend voor,alleen zij waren zelf scheepseigenaren wat leuk dat je rots ook van de scheepsvaart afkomstig bent .
Nu blaas ik drie maal want ik word moe , Wim het is fijn dat je hebt gereageerd
Met een vriendelijke groet. Kees


Goed om weer van je te horen, Cees. Ik maakte me al een beetje zorgen.
Dank voor je groet met veel liefde volle Lichtkracht, zoals je zei.
Jij ook vrede en alle goeds, van ons allemaal denk ik.#39353

Hallo Cees,

Dank voor jou teken van aanwezigheid.
Fijn even weer wat van je mogen 'zien'.

Sluit me graag aan bij de warme woorden die hierboven vermeld staan.

:-)


dank je wel Trudy, ik zal weer wat van mij laten horen heel erg bedankt Cees


Cees, het gedicht van Trudy bracht me weer terug naar de uiterwaarden langs de Waal uit mijn jeugd en ook naar jou Cees.
Trudy 'kijkt' met haar hart naar de uiterwaarden, ik kijk er naar met de herinnering aan vroeger vanaf de dijk en de daarbij heerlijke geur van de natuur toen ik daar speelde.
Jij Cees, keek ernaar vanaf de Waal toen je erlangs voer met de boot.
Zo heb jij ook vast je eigen herinneringen eraan.
Geniet daar maar van, het zijn kostbare momenten.
De komende dagen voert ons vaak ook naar herinneringen, laat ze toe en beleef ze zoals ze komen.
Dan hoop ik Cees dat je verder bent aangesterkt om deze dagen goed door te brengen en besluit met een Kerstgroet voor jou en de genen die je omringen.


Beste vrienden

Ik wens jullie een voor spoedig 2011 met Vrede en Liefde
Jullie denken misschien wij horen niets meer van Cees en zijn Tempeltje
Heb aan Bram de reden verteld, nog maal veel Lichtkracht.


Meneer de Bruin, toevallig dacht ik gisteren nog aan u.
Voor 't nieuwe jaar wens ik u veel liefde en gezondheid in uw tempeltje toe!
Dagdag


Cees ook ik wens je een gezond en lichtvol nieuw jaar toe!


wat fijnvoor jullie bericht ik hoop dat Bram jullie jullie gaat vertellen waarom ik een tijdje er niet ben fijne jaarwisseling Kees


Hallo Cees,

Niets van u horen voelt niet als 'weg'.

Ik wens u en uw dierbaren een fijne jaarswisseling toe en een gezond en liefde/ lichtvol 2011.Hallo Kees,

Ik heb veel respect voor u.Aan u ook een voorspoedig 2011 toegewenst.


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.