Gnosis en gnostiek, het boek van Bram Moerland

Nu snap ik het pas

    door John Mohr, 03/01/2008 21:33. #21566. 2 reacties, laatste

Zojuist heb ik je boek Schatgraven in Nag Hammadi gelezen. Ik heb ervan genoten. In de afgelopen jaren heb ik diverse boeken over Gnostiek gelezen, ik had het idee dat ik er inmiddels aardig wat van wist. Maar je hebt kans gezien om de lezer een hoop nieuwe dingen te vertellen. Allereerst heb je naar mijn mening de diverse teksten van het Thomas Evangelie erg goed verklaard. Talloze keren heb ik gedacht : nú snap ik het pas echt goed. Opvallend goed in je boek vond ik de manier waarop je op een aantal plaatsen uitlegde wat de karakteristieke verschillen zijn tussen het gnostische denken en dat van de reguliere kerk. Dat was ik eigenlijk nog nooit zo tegengekomen.


Hi,

Welkom!

Ik ben het helemaal met je eens dat Bram toch wel een heel speciaal licht laat schijnen op de gnostiek.....dat kom je ook wel anders tegen.

Groet,
Doriene


Heerlijk om je ervaring te lezen John. Brengt me weer terug naar mijn ervaring met hetzelfde boek nu al weer vier jaar geleden. Belangrijk voor mij was zeker ook de uitleg over de karakteristieke verschillen tussen het gnostische denken en dat van de reguliere kerk. Het heeft me op een toch wel heel mooi pad gezet.


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.