Pakkende teksten

"waren de Katharen Khazaren ?"

    door Nico de Jongh, 17/09/2006 15:15. #1526. 1 reacties, laatste

http://groups.msn.com/MormonsHistoricalRevival

Conclusie

Toen rond 620nC de Khazaren het laatste bolwerk van het Zoroastrisme van de Sasaniden in Kaukasus Albanie anexeerden, ontstond een smeltkroes van de Joodse, Orthodoxe, Zoroastrische, Manicheistische, Elkasaietse, Esseense en Jacobietse geloven waaruit Silvanus kort daarop zijn Paulicisme hervormde. Het greep snel om zich heen in Anatolie en Perzie. Na de bekering van de Khazaren in 740nC tot het Jodendom werd het Paulicisme wegens hun sabatsviering, het Staatschristendom van Khazaria.

Onder de Khazaarse keizers op de Byzantijnse troon (Leo de Ikonensmijter) vestigden de Pauliciaanse boeren zich na 750nC in de Balkan, dat ze ook Albania gingen noemen. Met de terugkeer van de Orthodoxe keizers werden de Paulicianen 2x naar Thracie gedeporteerd als buffer tegen de Bulgaren, die hun Bogomils (mannen van God) noemden.

De Khazaren werden na de inval van de Maygaren in Hongarije in Europa bekend onder de naam Cazzars. De naar de Balkan getransporteerde Paulicianen werden in het bulgaars Bogomils ( vrienden van God) genoemd. Na de val van de Khazaren zwermden de Joden als Askhenazi en de Pauliciaanse Christenen naar het westen, waar ze de oude naam Cazzar terugkregen, verbasterd als ketzer en gazari, wat in Italië zelfs de naam voor Katharen werd. Na de kruistocht tegen de Katharen, sijpelden deze weer terug naar de geboeden, waar Bogomils en Paulicianen nog gedoogd werden: Bosnie en Khanate Kazan.laatste bijgewerkte versie 15.09.06 Nico de JonghEr is zelfs een Gazari assiel aan de duitse hoven gegeven door Frederic II, dat werd herroepen door Innocentius

http://groups.msn.com/Verdwenenbeschavingen


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.