Pakkende teksten

Theosofische gedachte

    door Hildegard, 28/04/2008 12:34. #24523. 6 reacties, laatste

Ik blijf deze mooi vinden...

Alle mensen hebben spiritueel en fysiek dezelfde oorsprong, wat de basisleer van de theosofie is. Omdat de mensheid in diepste wezen een en dezelfde essentie heeft en die essentie één is oneindig, ongeschapen en eeuwig, of we die nu God of de natuur noemen kan niets een volk of mens treffen zonder een invloed te hebben op alle andere volkeren en mensen. Dat is even zeker en vanzelfsprekend als dat een steen die in een vijver wordt geworpen, vroeg of laat elke afzonderlijke waterdruppel erin in beweging zal brengen.


Ik lees op dit moment boeken van Eckhart Tolle.
Daar komt ook zo duidelijik naar voren dat wij allen uit dezelfde bron komen. Elke daad en zelfs elke gedachte heeft invloed, niet alleen op onszelf maar ook op de omgeving. Wat een verantwoordelijkheid hebben wij dan!

hartegroet


Maar ook: wat een kracht de wereld mooier te maken door positiviteit te vibreren. Als het met negativiteit kan, dan kan het net zo makkelijk met positiviteit!


Jazeker en positiviteit kies ik niet meer om wel aardig over te komen -wat in het verleden nogal eens gebeurde- maar om de positieve sfeer om je heen te creeëren die je dan met anderen deelt.

hartegroet


:)


Wat mooi Toeschouwer!

Het Licht in je zelf en anderen zien, dat is positiviteit!

Hierover las ik de volgende tekst, die eigenlijk ook uit mijn hart gegrepen is.

Pas wanneer je beseft dat jij een lichtdrager bent, zal de duisternis verdwijnen.
Maar voordat je lichtdrager kunt worden, moet je door je eigen duisternis heen. Wie het Licht draagt ontkent de duisternis niet. Hij gaat er doorheen.

Wanneer er aan jou of aan enig ander niets meer is waarvoor je bang bent, heeft de duisternis je niet langer meer in zijn greep.
Dan kun je door het duister heen gaan en het Licht zijn.
Pretenderen dat je een lichtdrager bent voordat je je eigen angsten onder ogen hebt gezien, betekent dat je doet alsof, je bent een ongenezen 'genezer', nep.

Je moet beseffen dat elke angst hetzelfde is en dat elke angst simpelweg een gebrek aan Liefde is.
Liefde is de oplossing van jouw, diepste gevoel van afgescheidenheid.
Niet de Liefde van een ander. Jouw liefde.

Je bent zèlf de Weg de Waarheid en het Leven. Zoek het goddelijke niet buiten jezelf. Met jouw zegen over jezelf schenk je de hele wereld vergeving.

Wanneer komt het 'Koninkrijk der hemelen?'...
Wanneer deze plek voldoende is. Wanneer deze vriend voldoende is. Wanneer deze omstandigheden aanvaardbaar zijn. Wanneer je niet langer hunkert naar iets anders dan wat er voor je neus staat.

#24955:
"...positiviteit kies ik niet meer om wel aardig over te komen -wat in het verleden nogal eens gebeurde- maar om de positieve sfeer om je heen te creeëren die je dan met anderen deelt."

Och Toeschouwer,...al is het onbedoeld;
zo kom je toch ook best wel aardig over!
:))


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.