Pakkende teksten

In de trein onderweg ......

    door Trudy, 28/09/2008 22:52. #27491. 4 reacties, laatste

Vandaag naar Leiden met vrienden. Het liefste wat ik doe is lezen en dan ook nog het liefst in de trein. Kan dan helemaal in het boek verdwijnen. Vandaag de start van een nieuw boek van mijn favoriete schrijver Coelho. En al meteen werd ik gegrepen door een bijzonder stukje tekst:

...... iedereen kan de houding aannemen van een bouwer of die van een planter. De bouwers kunnen jaren bezig zijn met de opgaven die ze zich hebben gesteld, maar op een dag stoppen ze en worden begrensd door de muren die zij zelf hebben opgetrokken. Hun leven verliest aan zin wanneer het bouwwerk is voltooid.
En dan zijn er de planters. Zij krijgen te maken met stormen en seizoenen. Uitrusten is er zelden bij. Want anders dan een gebouw, groeit de tuin altijd door. En terwijl de tuin voortdurend zorg vereist, geeft hij tegelijkertijd zijn tuinman de kans zijn leven te leven als een groot avontuur. De planters herkennen elkaar. Het zijn mensen die weten dat in het verhaal van iedere plant de groei van de gehele aarde besloten ligt.Dank je Trudy voor 't aanreiken van dit bijzonder stukje tekst.
Waar spreekt voor jou 't bijzondere in?:)


Mooi Trudy!
Als ik goed kijk denk ik dat ik zowel een planter als ook een bouwer geweest ben.
Een bouwer niet zozeer met opgaves of zo die ik me gesteld had maar veel meer vanuit het opbouwen van een houding, een mechanisme ter overleving vanuit onzekerheid en behoefte aan veiligheid.
Verworden tot een gebouw dat moest instorten en ook ingestort is.
En daar ben ik blij mee! :-)


Hallo Gea,

De onderstaande regels spreken mij het meeste aan.

"Zij krijgen te maken met stormen en seizoenen. Uitrusten is er zelden bij."

Nij,

Ik denk dat beiden in mij aanwezig zijn en waren. Als planter probeer ik NU zorg te dragen voor de bouwer ..... zodat 'zij' zich niet vergalopeerd.

:-)

#27506Trudy@Ik denk dat beiden in mij aanwezig zijn en waren. Als planter probeer ik NU zorg te dragen voor de bouwer ..... zodat 'zij' zich niet vergalopeerd.

Prachtig Trudy...
ik herken de planter ook! :-)


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.