Pakkende teksten

Andere kant

    door Bram, 20/09/2010 16:13. #38770. 4 reacties, laatste

Altijd goed om eens naar de andere kant te luisteren - dan ben je tenminste gewaarschuwd:
Christendom en gnostiek, een clashDe gehele site put zich uit in verdediging.Verdediging tegen alle denkbare Nieuwe Tijd stromingen, die niet kerkelijk zijn de gnostiek incluis.

Het voelt niet eens aan als een aanval.Maar als een verdediging.Een amechtige verdediging van het Grote Gelijk.Waarom is die verdedging zo amechtig?.Simpel gezegd omdat de touwtjes uit de handen glippen.De zeggenschap,invloedssfeer en macht en daarmee de controle,nemen af.

Getuige het volgende angstige citaat gevonden elders op de site:

De kerk moet de gnostiek serieus nemen en op de vragen die daarin gesteld worden adequate,bijbels-exegetische en historisch beproefde antwoorden geven. Daarom is het goed kennis te nemen van gnostiek, omdat zij in wezen de permanente schaduw van de kerk is, vanaf het prille begin. Lees bijvoorbeeld Paulus of de johanneïsche brieven".

De schrijver van het aangereikte artikel-Stefan van Wersch-is Historicus.Godsdienst historicus wel te verstaan.Hij acht dus wetenschappelijk bewezen dat God liefde is.Of misschien heeft hij dat zelf wel uitgevonden.

Gnostici bombardeert hij tot angstige en liefdeloze zelfzoekers die de liefde van God keihard nodig hebben.Zo niet dan krijgen ze straf.

De wetenschap van de heer van Wersch werkt emperisch.Waarmee wordt gezegd dat er zoveel mogelijk wordt uitgesloten om tot een sluitende theorie te komen.In die zin is wetenschap eigenlijk paradoxaal.Er wordt zoveel mogelijk informatie bij elkaar verzameld waar vervolgens stuitend elitair over wordt gedaan,om uiteindelijk tot een éénduidige conclusie te komen.Die dan ook nog eens volkomen vaststaat en waaraan niet meer kan worden getornd.

En dat allemaal in het kader van het grote gelijk.Van macht zeggenschap,invloedssfeer en controle.

Wijsheid echter,in tegenstelling tot wetenschap,sluit in.Niet uit.Kan me vinden in wat je schrijft Harry. Wat mij vooral tegen de borst stuitte in het artikel was de volgende regel:

"Als de gnostische god liefde is, dan zou liefde ‘zoeken naar jezelf’ betekenen. De door new age beloofde ervaring klinkt spannend, maar riekt in de praktijk vaak naar narcisme, en dat is geen toeval."

Foei!
Ik was al gewaarschuwd. Kende het denken van deze mijnheer al. En hoewel ik tracht respect op te brengen voor een ieders eigen denken, gaan toch de haartjes weer overeind staan.

Vooral door het veroordelende sfeertje.
Het zeker weten van eigen waarheid.
En op grond van het gezag, toegekent aan wat er in de Bijbel staat te mogen menen de Islam te 'bestrijden.'

Zijn 'waarheidsbevindingen' vinden nog altijd gehoor binnen de orthodoxie.

Goddank leven we in 2010 en niet in de jaren van de inquisitie.

Mag hij zeggen wat hij wil, maar ik ook.;-))


God is wel degelijk Liefde.Maar God is ook al het andere.God is "All inclusive".

Voortkomend uit de sereniteit van het Nulpunt,het plerum ofwel de leegte van waaruit de aarde wordt gestoffeerd.

Input is Output en Output is Input.


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.