Pakkende teksten

Legende

    door :-), 24/02/2011 11:14. #40791. 6 reacties, laatste

Hoe de dood onder de mensen kwam.

Op een dag zond de maan een insect naar de aarde en gaf het een opdracht mee: "Vertel aan de mensen: zoals ik sterf, en stervende leef, zo zal ook jij sterven en stervende leven." Het insect leerde de boodschap uit het hoofd en vertrok. Onderweg kwam het de haas tegen.

"Waar ga jij naartoe, beste vriend?" vroeg de haas. "Ik ga de mensen een boodschap brengen van de maan. Ik moet zeggen: zoals ik sterf, en stervende leef, zo zal ook jij sterven en stervende leven." - "Ik zal het wel doen," bood de haas aan. "Jij bent zo'n trage loper." En voor het insect kon tegenpruttelen was de haas al weggezoefd.

De haas kwam bij de mensen en sprak: "Ik heb een boodschap van de maan voor jullie. Luister goed: zoals ik sterf en stervende ten onder ga, zo zal ook jij sterven en ophouden te bestaan!" Daarna ging de haas aan de maan vertellen hoe goed hij zich van zijn taak gekweten had.

De maan was razend: "Hoe durfde je mijn woorden te verdraaien?" Ze greep een houten stok, en sloeg er de haas hard mee op de neus. Sinds die dag heeft hij een gespleten lip. De haas vocht hevig terug en krabde het gelaat van de maan open. De littekens kan je elke nacht zien. Maar de mensen geloven nog steeds wat de haas hun verteld heeft. Was de haas er niet geweest, dan waren we na onze dood gewoon blijven leven. Telkens weer, zoals de maan.


:-)....ik ben zo vrij de bron te vermelden

Bron: "Afrikaanse dierensprookjes" verzameld door Kris Berwouts. Uitgeverij Elmar, Rijswijk, 2000.Wie is dat plaatsende lachebekje steeds?


" Voor jou een vraag, voor mij een weet."
( ik ben het niet! )


ik ben het ook niet


En nu denken jullie zeker dat ik het ben. Nou ja zeg.


Misschien ben ik het wel.


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.